• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Lady Dahmer
    om det är nån som bor i sthlm så rekommenderar jag "svarta lådan" inne i skrapan. Där köper man protein, kolhydrater och "sallad" var för sig och i tre olika storlekar. (liten, medium, stor) Jag brukar ta en stor protein, ingen kolhydrat och liten sallad. (såsen ingår i proteinet) och det är stora portioner.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! Den är skitbra! - ladydahmer.se/
  • MrsMurphy
    jeng skrev 2011-03-01 22:49:53 följande:
    Vill bara kommentera att kebab absolut inte alltid bara är kött!!!
    RIKTIG kebab är bara kött ja, men det är långt ifrån alla pizzerior som kör med äkta kebab.

    Precis som att rökt skinka man köper i påläggsdisken förväntas vara rökt skinka och inte pressad skinka utspädd med potatis eller mjöl, så sk aman ju ändå vara medveten om att det gäller att läsa på, eftersom det förekommer. Nackdelen med restauranger är ju att man aldrig kan läsa på förpackningen. 
    Jag skulle snarast konstatera att det är ett ytterst fåtal produkter som faktiskt är genuint rena. Idag köpte killen fläskytterfilé. Tycker att det är fantastiskt att den består av precis 88% fläskytterfilé. 

    Finns så många sätt att pumpa upp och förvandla produkter så kolhydrater kan man verkligen hitta fullspäckat på de mest oväntade ställena.  
    Allt är såååååååå naturligt så...
  • Bordeaux

    För ett par dagar sen var det diskussioner om chokladkakor. Någon tror det kan ha varit Denebola tyckte att den 70% är för söt och ville prova 99%. Jag kommer just från en chokladprovning och kakaohalten har inget med sötehten att göra, sades det och bevisades. I teorin kan marabous premium 80% vara sötare än kanske lindts 70% man får helt enkelt smaka sig fram.

  • Prinsessanz

    smaskar på 1ruta marabou premium 70% och en kopp te med grädde...och följer tråden...

  • Faile
    Lady Dahmer skrev 2011-03-01 22:53:49 följande:
    om det är nån som bor i sthlm så rekommenderar jag "svarta lådan" inne i skrapan. Där köper man protein, kolhydrater och "sallad" var för sig och i tre olika storlekar. (liten, medium, stor) Jag brukar ta en stor protein, ingen kolhydrat och liten sallad. (såsen ingår i proteinet) och det är stora portioner.
    Nåt tips på "riktig" restaurang i sthlm där man enkelt kan äta lchf? Ska ha tjejkväll och vill inte behöva tänka på vad man kan och inte kan äta.
    Nån annan som vet?

    Förresten, enligt maken är det dns-problem härifrån till din blogg. Han kommer inte heller in, varken hemifrån eller från jobbet. Ifall du någonsin undrat varför du har så dåligt med läsare från Åland så vet du nu
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Linda1976
    Bordeaux skrev 2011-03-01 23:07:45 följande:
    För ett par dagar sen var det diskussioner om chokladkakor. Någon tror det kan ha varit Denebola tyckte att den 70% är för söt och ville prova 99%. Jag kommer just från en chokladprovning och kakaohalten har inget med sötehten att göra, sades det och bevisades. I teorin kan marabous premium 80% vara sötare än kanske lindts 70% man får helt enkelt smaka sig fram.
    Men en 99% har ju bara plats för 1% socker oavsett chokladbön-sort så så fasligt söt kan den aldrig bli. Bitter-tonerna däremot kan ju vara olika. Lindts 90% är inte alls lika bitter som 85% tex.
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • katja74
    Lady Dahmer skrev 2011-03-01 22:53:49 följande:
    om det är nån som bor i sthlm så rekommenderar jag "svarta lådan" inne i skrapan. Där köper man protein, kolhydrater och "sallad" var för sig och i tre olika storlekar. (liten, medium, stor) Jag brukar ta en stor protein, ingen kolhydrat och liten sallad. (såsen ingår i proteinet) och det är stora portioner.
    Tack, vad bra! Vi är ofta inne på söder om dagarna så det tipset satt som en keps.
  • katja74

    Vad äter ni till frukost? Jag har gjort portionsomeletter med bacon, kokt ägg, ost och skinka, men jag behöver lite variation. Hit me!

  • stolla
    katja74 skrev 2011-03-02 07:08:57 följande:
    Vad äter ni till frukost? Jag har gjort portionsomeletter med bacon, kokt ägg, ost och skinka, men jag behöver lite variation. Hit me!
    Idag blir det två kokta ägg med chilimajonäs och keso blandat med grädde och lite solrosfrön och kanel på.
  • stolla
    Linda1976 skrev 2011-03-01 22:08:43 följande:
    Tänk för enkelhetens skull att du vanligvis skulle äta 1 biff, 1 port pasta och 2 msk lightsås. Det är ju ingen konstig middag för en fettskrämd. I en port pasta kan vi säga att det är 300 kcal. Då ska du byta ut 300 kcal mot fettkcal. Tex: fetare kött och en ½ dl bea eller en rejäl klick kryddsmör.

    Eller till frukost. 3 mackor innehåller normalt kanske 400 kcal (typ) och på dem har du skinka och ost. Byt ut de 400 kcal mot 1 msk kokosfett i teet och 1 dl yoghurt med paranötter. Då får du ihop ungefär lika många....

    Läs Matrevolutionen så greppar du tänket bättre. 
    Vilken enkel och bra förklaring, den ska jag dra för min kompis för hon fattar inte vad jag håller på med. Tack!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**