• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976
    The Kittycats skrev 2011-03-01 19:50:00 följande:
    Lättja: Ja fiberhusken fick svälla i 15 min, men jag såg ingen skillnad före och efter "svällandet". Kan det vara fel på min fiberhusk, för gammal?
    Det är jättekonstigt?? Det är denna du har?
     
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Prinsessanz
    Denebola skrev 2011-03-01 19:10:36 följande:
    Ja, det kan du Visst, det är inte det bästa (ffa om det är mjöl i kebaben), men bättre än mycket annat!
    mjöl i kebaben?? kebab= rent kött,precis som vilken stek som helst!
  • Linda1976
    Prinsessanz skrev 2011-03-01 20:01:13 följande:
    mjöl i kebaben?? kebab= rent kött,precis som vilken stek som helst!
    Men kebabkött ute är ofta kryddat med kryddblandningar som innehåller både mjöl, socker, natriumglutamat osv...
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • The Kittycats

    Linda1976: Det är en gul påse som det står Fiberhusk på (Lindroos hälsoargenturen?)

    Och det här är receptet jag använde:


    Ingredienser 3 dl pofiber
    2 tsk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    Lite salt
    250 g kesella
    1 ägg
    50 g smält smör
    En skvätt grädde (ca ½-1 dl)


    2 tsk kardemumma och en skvätt sukrin för semlor


    Gör så här


    Sätt ugnen på 200 grader.

    Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna.

    Fördela i Kesella. Blanda i ett ägg. Blanda i det smälta smöret och en skvätt grädde!

    Låt stå och fiberhusken svälla i 10-15 minuter (annars kan du få magknip). 

    Knåda ihop 6 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

    Grädda i ca 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen.


    ♥ Skruttan född 10-07-15
  • Sofiaochjonas
    Prinsessanz skrev 2011-03-01 19:58:59 följande:
    kebab = kött och inehåller inga kolhydrater.
    vad har du för gräns på DIN LCHF??
    härhemma har vi 25g kolhydrater/dygn var.
    Jag har 30 gram, läste att det var en rekommendation på någon sida.. ^^
  • Linda1976

    Ja precis! Då blir det perfekta bullar. Har du fel på ugnen människa?

    Det verkar jättekonstigt att det inte funkar.. *kliar mig i huvudet* 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Prinsessanz
    Linda1976 skrev 2011-03-01 20:03:42 följande:
    Men kebabkött ute är ofta kryddat med kryddblandningar som innehåller både mjöl, socker, natriumglutamat osv...
    ja och det lilla spelar roll .....får jag fråga TS hur många gram kolhydrater du äter per dygn?
  • smalles

    Hej, jag hoppar in här och ställer en fråga. Jag har tänkt göra pannkakor på Husk, men min fråga är om min son på 1,5 år kan äta det?

  • Linda1976
    Prinsessanz skrev 2011-03-01 20:09:50 följande:
    ja och det lilla spelar roll .....får jag fråga TS hur många gram kolhydrater du äter per dygn?
    Är man väldigt känslig så kan det absolut spela roll ja. Allt handlar om vad man vill stoppa i sig, och vet man inte så kan man ju inte ta ett aktivt beslut. Därför är det bra att känna till att färdiga kryddblandningar ofta innehåller nämnda ingredienser.

    Jag försöker hålla mig mellan 15 och 20 - på fre/lö kostar jag på mig runt 25. Natriumglutamat stoppar jag aldrig i mig om jag kan undvika. Mjöl och socker likaså, det triggar igång mitt sockersug direkt, tyvärr. Jag skulle önska att jag inte behövde vara så strikt, men minsta socker utlöser det latenta sockerfrossandet, så jag måste låta bli, även i de situationer jag "vill" fuska - eftersom jag vet att det kommer surt efteråt. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**