• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • tessum

    Min 8-åring håller på att baka en massa godsaker så just nu känner jag bara för att strunta i LCHF och frossa i socker.

    Borde inte sockersuget ha släppt efter 4 veckor?

    Får väll undvika att gå in i köket ikväll Obestämd

  • helene306
    katja74 skrev 2011-03-02 19:16:09 följande:
    Hallå här inne, jag måste passa på att få skryta lite. Vägde mig idag och har gått ner dryga fem kilo! Trots att jag varit lite slapp och fuskat. Fasen vad jag känner mig nöjd! Det var allt.Glad
    Klart du ska vara nöjd! Grattis!
    Lyckligamamman skrev 2011-03-02 19:03:16 följande:
    Är det bara jag som tycker Prinsessanz är - ska vi säga, lite ute och cyklar?

    Hon tycks ta hela den här kladdkakegrejen på lite väl blodigt allvar, det är väl ingen recepttävling här som jag inte vet om eller??

    Prinsessanz -TAGGA NER VETJA! Cool
    Alla gör vi ju olika, jag halverar nya recept för att testa. För mig handlar det inet om pengar, jag tycker bara det är ett slöseri med mat om det jag testar inte faller mig i smaken och jag får kasta. Jag är sån att jag inte kan spara för då äter jag hela tiden och mitt sug förblir kvar. Jag tycker dock att det är bra att man kan diskutera och resonera ihop. Ibland uppfattar man olika och det blir kajko av hela baletten. Huvudsaken är att man kan reda ut så det blir rätt
    Lycka 1 skrev 2011-03-02 19:27:23 följande:
    Här missar man hur mycket som helst om man inte varit inne på några timmar .

    Vad är det för kladdkaka ni diskuterar om?
    Recept?
    3 ägg
    50 g smör
    50 g choklad, minst 70%
    2 tsk vaniljpulver
    (Jag hade i 3 tsk Canderel till halv sats)

    Smält smör och choklad. Separera äggula och vita. Vispa ihop äggula och vaniljpulver (Canderel). Vispa äggvitorna hårt i en annan skål. Blanda allt ordentligt. Det blir som chokladmousse. Häll i form . Grädda i 15 min i 150 grader.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    tessum skrev 2011-03-02 19:28:55 följande:
    Min 8-åring håller på att baka en massa godsaker så just nu känner jag bara för att strunta i LCHF och frossa i socker.

    Borde inte sockersuget ha släppt efter 4 veckor?

    Får väll undvika att gå in i köket ikväll Obestämd
    Mitt sockersug kommer och går i vågor. Jag startade på nytt i somras och ja, mitt sug lurar ibland. Skitirriterande. Dum som jag är faller jag för det ibland också ...
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Lady Dahmer

    åherregud! Jag har provat pones! Fast jag hade ingen kesella så det blev CF istället.... vad blir det för skillnad?

    så två tankar:

    1. fy fan vad goda de blir om man kletar en smör-kanel-sötningsmedelsblandning på. (måsta ju prova) Jag ska prova andra varianter. Kanske göra pyttesmå, fylla med smörblandningen och klicka grädde på?

    2. jag ska prova att göra en äppel eller hallonpaj. Syndigt fast lite mer lowcarb. MUMS!


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! Den är skitbra! - ladydahmer.se/
  • The Kittycats

    Southern belle: Vi gör halv sats när vi använder en vanlig rund pajform med "vågiga" kanter. Jag tycker det blir lagom, men min sambo tycker att det blir lite tunt med pajdeg då.
    Hoppas det blir bra Det smakar ju lite mandel, vilket kanske kan vara lite konstigt till matpaj (till fruktpaj är det säkert bara gott). Men när vi gör tacopaj brukar jag ha lite paprikapulver i degen innan jag fyller pajen, och då tycker jag inte att man känner mandelsmaken.


    ♥ Skruttan född 10-07-15
  • helene306
    Lady Dahmer skrev 2011-03-02 19:36:41 följande:
    åherregud! Jag har provat pones! Fast jag hade ingen kesella så det blev CF istället.... vad blir det för skillnad?

    så två tankar:

    1. fy fan vad goda de blir om man kletar en smör-kanel-sötningsmedelsblandning på. (måsta ju prova) Jag ska prova andra varianter. Kanske göra pyttesmå, fylla med smörblandningen och klicka grädde på?

    2. jag ska prova att göra en äppel eller hallonpaj. Syndigt fast lite mer lowcarb. MUMS!
    Jag hade ingen Kesella sist heller så jag tog cf. Jag tyckte inte de blev lika "söta" på cf som Kesella. Testa dina tankar och återkom med kommentar
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Nikhita

    Nu vart jag ju sötsugen av erat snack! Jag som inte är en godisgris haha!
    Får göra en smoothie med funlight i eller nåt....


    I don't worry cause everything's gonna be alright
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**