• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • spökplumpen

    Nu står mina frukostägg och kokar på spisen och jag har kommit ihåg att allt ska vägas idag. Men spelar det någon roll om man väger sakerna innan tillagning eller inte? Tänker mest på lunch/middag.

  • stjierna
    ollebulle86 skrev 2012-05-31 10:19:49 följande:
    stjierna: äter du blomkål? För i så fall kan du göra blomkålsris det var i alla fall väldigt gott till kasslergratängen som jag åt igår, smakade som vanligt ris när man blandade det med såsen i gratängen.
    Jag åt blomkål innan (och då blomkålsris), men det triggar mitt sug så jag har slängt den ;) och dessutom så smakar det inte samma. det är definitivt ett gott substitut, men det ÄR Inte samma sak ;)
    vagligt.blogg.se/ - Mitt liv med LCHF!
  • Boost
    spökplumpen skrev 2012-05-31 10:22:16 följande:
    Nu står mina frukostägg och kokar på spisen och jag har kommit ihåg att allt ska vägas idag. Men spelar det någon roll om man väger sakerna innan tillagning eller inte? Tänker mest på lunch/middag.

    Bör ju vara efter man väger dem.
  • Frajda 80
    stjierna skrev 2012-05-31 10:14:24 följande:
    ICA Maxi har den med smak, på bakavdelningen (kung markatta), men jag tycker den är dyr, så jag köper min på hälsokosten (Life), utan smak (kostar 62 i en vit plastbytta.. :)
    Okej, jag gillar ju kokos så jag kanske ska prova den med smak på först Skrattande
  • tiiitti

    ner 0,5 sen i måndags. skönt att vara på banan igen.

    Har du gått ner nått stjierna sen du börja med det "nya" lchf (med  blodgruppstänket)

    Vill du tipsa om en bra matdag?    

  • ollebulle86

    stjierna: nej helt samma blir det ju inte men just känslan att det är kornigt, eller vad man ska säga, gör att det känns lite mer som ris tycker jag

  • Sixsax

    Ingen som vill hjälpa mig angående vikt uppgång och tappar muskler? Med LCHF. Tips vad jag kanske gör fel och om det är någon som har erfarenheter? :)

  • spökplumpen
    Boost skrev 2012-05-31 10:23:52 följande:
    Bör ju vara efter man väger dem.

    Undrar hur mycket fel det slår. Imorgon ska jag tex laga en skaldjurssås och då kan man ju inte fiska upp alla ingredienser och väga dem efteråt.
  • Boost
    Sixsax skrev 2012-05-31 10:37:19 följande:
    Ingen som vill hjälpa mig angående vikt uppgång och tappar muskler? Med LCHF. Tips vad jag kanske gör fel och om det är någon som har erfarenheter? :)

    Har du mätt muskel- och viktprocent?
    Tränar du?
  • Boost
    spökplumpen skrev 2012-05-31 10:40:12 följande:

    Undrar hur mycket fel det slår. Imorgon ska jag tex laga en skaldjurssås och då kan man ju inte fiska upp alla ingredienser och väga dem efteråt.

    Haha, jo det tycker jag du ska göra, separera såsen efter du gjort den ;)
    Näe men just på såser och röror måste du ju väga innan, det kan ju inte ändras så avsevärt mycket.
    Men jag tänker snarare grönsaker och liknande som man kanske kokar, det ändrar ju en del i vikt.  
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**