• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • angeni

    Jag och maken tänker börja med lchf. Men det är ju en djungel i början. Hur mkt kolhydrater per 100 g får det vara i varor man köper och vad ska vi tänkta på:)

  • spökplumpen

    Hmm, vilket antiklimax det blev med brödet. Alla som lovordade det... Ska genast ta och slänga fiberhusken, hade glömt hur vedervärdigt det smakar. Hur ska brödet annars bli? Ska smeten bli lös som en kaksmet eller ska den bli fast som en bröddeg? Jag tror att mina 7 ägg blev för mycket till torrvarorna och den blev inte heller helt färdiggräddad märkte jag när jag skar upp den. 5-6 cm hög blev det iaf och det tycker jag var bra.

  • ollebulle86

    Har ni några goda tips på vad man kan ha för grönsaker till dippa (egengjord såklart)?
    Man är ju van vid gurkstavar och morotsstavar, men morötter går ju bort.
    Hur är det med minimajs, för mycket kolhydrater? Vet att vanlig majs har för mycket i sej.

  • Frajda 80
    angeni skrev 2012-06-01 14:24:01 följande:
    Jag och maken tänker börja med lchf. Men det är ju en djungel i början. Hur mkt kolhydrater per 100 g får det vara i varor man köper och vad ska vi tänkta på:)
    Jag försöker hålla mig till max 5g/100g och skulle jag köpa exempelvis något med 7 gram så får jag inte äta så mycket av det.

    Lycka till! 
  • So Cal
    ollebulle86 skrev 2012-06-01 14:47:28 följande:
    Har ni några goda tips på vad man kan ha för grönsaker till dippa (egengjord såklart)?
    Man är ju van vid gurkstavar och morotsstavar, men morötter går ju bort.
    Hur är det med minimajs, för mycket kolhydrater? Vet att vanlig majs har för mycket i sej.
    Rå blomkål är jättegott! Är nog den godaste grönsak jag dippar.
  • Spana

    o jag är så in i helvete sugen på godis!!!!!!!!!!

    HJÄLP!! Vanligt lösgodis, salt, sött, mint och choklad. Jag dör! :´( 

  • Boost
    spökplumpen skrev 2012-06-01 14:32:50 följande:
    Hmm, vilket antiklimax det blev med brödet. Alla som lovordade det... Ska genast ta och slänga fiberhusken, hade glömt hur vedervärdigt det smakar. Hur ska brödet annars bli? Ska smeten bli lös som en kaksmet eller ska den bli fast som en bröddeg? Jag tror att mina 7 ägg blev för mycket till torrvarorna och den blev inte heller helt färdiggräddad märkte jag när jag skar upp den. 5-6 cm hög blev det iaf och det tycker jag var bra.

    Gjorde du solrosbrödet?
    http://56kilo.alltforforaldrar.se/solrosbrod-lc-lchf/
    Det är ju inget Fibrex i det.!?  
     
  • Gladskit
    angeni skrev 2012-06-01 14:24:01 följande:
    Jag och maken tänker börja med lchf. Men det är ju en djungel i början. Hur mkt kolhydrater per 100 g får det vara i varor man köper och vad ska vi tänkta på:)
    Roligt att ni vill prova, välkomna hit!
    För att förstå vad som händer i kroppen skulle jag rekommendera att ni läser tex. Matrevolutionen. Det ger inspiration, det finns en del recept och det gör att man har lättare att avstå sånt som man triggas av i början.
    Annars är under 5g kolhydrat per 100g en bra grundregel!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**