• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Boost
    ollebulle86 skrev 2012-06-01 14:47:28 följande:
    Har ni några goda tips på vad man kan ha för grönsaker till dippa (egengjord såklart)?
    Man är ju van vid gurkstavar och morotsstavar, men morötter går ju bort.
    Hur är det med minimajs, för mycket kolhydrater? Vet att vanlig majs har för mycket i sej.

    Paprika är gott att doppa!
    Minimajs är mycket mindre kolhydrater än vanlig majs. Vet inte på rak arm, men är ganska säker på att de är godkända.  
  • So Cal
    ollebulle86 skrev 2012-06-01 15:06:10 följande:
    So Cal: blomkål? aldrig provat, men har ju det hemma så värt att testa.
    Yes. Gör det Glad
  • spökplumpen
    Boost skrev 2012-06-01 15:06:42 följande:
    Gjorde du solrosbrödet? 56kilo.alltforforaldrar.se/solrosbrod-lc-lchf/ Det är ju inget Fibrex i det.!?    

    Jag gjorde enligt stjiernas recept. Vet du eller någon annan vad fiberhusket ska göra i degen? I det recept som du länkade till var det även linfrön i och det känns som att det borde räcka med det? Både sväller ju typ till gelé och hjälper till att stabilisera, så vitt jag vet.
  • Hoppet 3

    Stjierna:
    Ja de hoppas jag oxå hjälper mig neråt nu. Tycker att magen varit mindre idag än vanligt. Känns alltid skönt.
    Fick en smärre chock när jag gick igenom bilder på mitt jobb som jag ska använda till barn som slutar för terminen nu. Såg bild på mig själv och såg riktigt anorektisk ut. De var läskigt. Vet inte om jag vill gå ner till de igen. Då för 3 år sedan vägde jag 66 kg pga av IBS som jag led av då. Kunde bara äta kokt kyckling eller fisk och zuccini eller avokado. Drack sojachoklad till mellanmål. Tror jag åt Gi rutor till frukost då med smör på. Renoverade ett hus samtidigt så jag rörde mig mycket då oxå. Men så lite vill jag inte väga igen kan jag säga. Jag nöjer mig att gå ner till 69-70 isåfall. Tror de ser friskare ut om inte annat.

  • banantelefon

    Jag hårdare än 5g/100g och kör max 4g.

    Har precis förberett allt inför dagens middag som idag faller under temat "baconlindat" ;)
    Ha en skön fredag flickor!!

  • Hoppet 3

    Vad gjorde jag igår kl 22.30? Jo ställde mig och bakade småkakor och typ brownies. Fick bara lust och energi till de. De blev faktiskt goda Så nu kan jag bjuda på fika till helgen. Passar på att önska alla en trevlig helg!

  • stjierna

    Mitt recept har inte linfrön, för jag avskyr linfrön ;) av samma anledning har jag fibrex och inte krusakli (som Åse använder i sitt solrosfröbröd) Fiberhusken ska väl göra att bröder håller ihop o blir saftigt?

  • stjierna

    Jag har för övrigt gjort ägget på både M och L ägg, och enda skillnaden var att mitt bröd blev högre..

  • LokesMammi

    Nu på semester blir det mkt KH, cider, öl o godis. Men rör iaf på mig typ varje dag o planka o situp. (förutom nu när vi varit i Hong Kong). Tänkte vara noga när jag kommer hem sen. Om man ska köra fakir, vad ska man tänka på då o äta utav? (om man inte tål ägg o fisk)


  • HankyPanky
    Gladskit skrev 2012-06-01 13:46:49 följande:
    Det enklaste är väl att börja byta tillbaka tillbehören, tillåt er att äta tex. ris, potatis, pasta. Ni behöver ju inte vräka i er utan mer åt GI-hållet? Fullkornsprodukter osv.
    Jag tror inte du kan hitta recept som ger exakt vad du ska äta i en övergång från LCHF utan du får nog söka mer mot  I i såna fall.

    Jag äter mer än 20g om dagen nu för jag vill inte gå ner i vikt mer. Jag äter LCHF-mat i grunden både frukost, lunch och middag, där kör jag precis som förut. Men jag kan tillåta mig att äta frukt tex vilket annars ju är strikt förbjudet. Och ibland om vi grillar och gör klyftpotatis till maten så kan jag äta några såna också
    Ja det var väl lite så vi tänkte. Och är man bortbjuden eller iväg med jobbet och man inte har så många alternativ får man "fuska" typ Glad

    Min pojkvän har diabetes med och han har märkt att när han spelar fotboll orkar han ingenting om han inte fått i sig kolhydrater. Så dom dagar han tränar måste han äta mer av det så han orkar spela.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**