• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • yena89
    LokesMammi skrev 2012-06-01 15:42:22 följande:
    Nu på semester blir det mkt KH, cider, öl o godis. Men rör iaf på mig typ varje dag o planka o situp. (förutom nu när vi varit i Hong Kong). Tänkte vara noga när jag kommer hem sen. Om man ska köra fakir, vad ska man tänka på då o äta utav? (om man inte tål ägg o fisk)
    Kött som du tål, såser du tål, smör och kanske lite broccoli eller gurka för att fräscha upp det.
    I'm only responsible for what I say, not what you understand.
  • Gladskit
    ollebulle86 skrev 2012-06-01 17:56:33 följande:
    Vad är fakir?
    En väldigt strikt LCHF-kosthållning som man kan köra mot slutet för att bli av med de sista sega kilona. Eller om man fastnat på en platå. Man tar tex bort i princip all mejeri för att få ner mängden kolhydrater.
  • Boost
    ollebulle86 skrev 2012-06-01 18:11:52 följande:
    Ok, så det är lchf minus mejeriprodukter då eller?

    Kött, fisk, fågel, ägg och smör.
  • Boost
    spökplumpen skrev 2012-06-01 15:13:27 följande:

    Jag gjorde enligt stjiernas recept. Vet du eller någon annan vad fiberhusket ska göra i degen? I det recept som du länkade till var det även linfrön i och det känns som att det borde räcka med det? Både sväller ju typ till gelé och hjälper till att stabilisera, så vitt jag vet.

    Fiberhusk suger åt sig vätska och får brödet att svälla, binder även samman.
    Vet inte om du kan ta lite extra linfrö och bakpulver istället för fiberhusken då.
    Prova gärna Solrosbrödet, blir väldigt gott.
    Använder du Fiberhusk så är det även väldigt viktigt att du låter det stå i formen en stund innan du ställer det i ugnen, detta för att fiberhusken ska dra åt sig så mycket vätska som möjligt. Annars sväller det i tarmen sen :)   
  • RebornEve

    Ikväll ska jag göra lchf- bountys
    Vi ska ha grillfest imorrn och jag vill ha något att tugga på när alla andra trycker chips och ostbågar :)

  • So Cal
    RebornEve skrev 2012-06-01 18:39:20 följande:
    Ikväll ska jag göra lchf- bountys
    Vi ska ha grillfest imorrn och jag vill ha något att tugga på när alla andra trycker chips och ostbågar :)
    Du kan ju göra ostchips också Glad Så får du samma sälta som de andra.
  • Gladskit
    So Cal skrev 2012-06-01 18:40:35 följande:
    Du kan ju göra ostchips också Glad Så får du samma sälta som de andra.
    Bra tips!
    Salamichips e också gott!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**