Mandel skrev 2011-12-29 08:16:30 följande:
Vilken forskning?
Den där man uteslutit deltagande länder för att de resultaten inte motsvarade hypotesen? Den där man i efter hand har erkänt att man inte tog med alla resultat för att det inte passade studien?
Vilken tomte har rätt?
För mig handlar LCHF inte bara om att käka smör dagarna i ända precis som vanlig kost inte handlar om att äta 1kg socker om dagen.
LCHF är oftast inte mer fett än vad en "normal" person får i sig på en vecka inkl. fika brödet, McD besöket, pizzan, chipspåsen, chokladbiten och den vanliga maten.
LCHF är att äta naturligt utan en massa kemiska E-nr. Alla E-nr är inte kemiska utan en del naturliga har bara fått E-nr för att underlätta innehållsförteckningen, men kolla vad mycket olika E det finns i så mycket mat!
Förtjockningsmedel, mononatriumglutamat, stabiliseringsmedel, aromämnen, smakförstärkare osv. Är det bra att stoppa i sig?
Finns många livsstilar som handlar om att äta oprocessad mat med så få tillsatser som möjligt.
Och galningar finns det inom alla "dieter". Hade en väninna som körde vv och åt glass istället för mjölk...
Ja Keys studie är ett av vår morderna historias största forskningskatastrofer....Han brydde sig mer om att visa sin tes än att ha rätt så därför fskade han bort de länder som inte passade i hans mall och simsalabim var naturligt fett farligt...mycket ekonomoska intressen i detta oerhört intressant och skrämmande...
Tyvärr tror folk att LCHF är enorma mängder smör och protein vilket inte är fallet...men man kan inte ens försöka att förklara för de som redan från start har bestämt sig att det är så. LCHF är en folkrörelse numer som baserar sig på mordern forskning och ifrågasättande. Det blir större och större för varje år med lågkolhydratskost och det är inte ngn fluga utan det är här för att stanna oavsett om det är LCHF eller paleo så finns det inget hokus pokus bakom att människor blir friska och normalviktiga av detta det börjar däremot bli ordentligt svårt att bortförklara att det inte längre handlar om anekdotiska bevis utan mängder av människor som återfår hälsa av naturlig mat utan processerade produkter som oljor, margariner och tillsatser....
Tror fler av föresrpåkarna har rätt om att det är ett paradigmskifte på gång men det kommer ta ytterligare några år innan det hårdnackade motstådet börjar ge vika.
Jag välkomnar verkligen fler studier på ren lågkolhydratskost och LCHF. Samtidigt så händer det ju ngt inom landstinget fler och fler läkare förstår detta och det har gått från att det är farligt till jag kan inte rekomendera detta men fortsätt som du gör..Dessutom är ju landstinget numer skyldiga att informera om LCHF som ett alternativ till diabetiker och det är stort sen gör de ju inte alltid detta pga bristande kunskap.
LCHF är inget nytt påfund heller detta har man behandlat diabetiker med sedan länge innan insulinet kom in i bilden och Herr banting själv är väl vår första LCHF förespråkare och han levde och verkade under 1800 och åt sig frisk