• Hejåhå

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Vid vanlig ivf händer det ju att man avbryter innan äggplock pga risk för överstimulering. ibland kanske man kör äggplock men ett FET i nästkommande cykel. Men hur är det vid pgd? Då är det inte lika goda chanser med FET iom att blastocyten varit fryst.
    Jag är livrädd för ÖS. Är det 1/5 som riskerar att bli ÖS av alla genomförda iVF eller är din risk Icegirl 1/5? Hoppas du slipper det!

  • Hejåhå

    Vi fick hem brev idag från Klinisk Genetik med provsvaren och sifferbeteckningen på markören.
    Blev förvånad att jag och min man hade olika markörer, men för samma sjukdom. Jag trodde nämligen att när det var recessivt så skulle mutationen sitta på samma ställe från båda håll för att utfallet ska bli ett sjukt barn.

  • Hejåhå

    Jag är ett kontrollfreak och nöjer mig inte oftast med att veta hälften om det går att veta allt.
    Inför första besöket på klinisk genetik hade jag läst på och kunde på så sätt ställa vettiga motfrågor för att få alla bitar på plats. Jag fyllde typ i doktorns meningar. Jag är jäkligt otålig och vill inte bara veta det som händer här näst, utan ligger gärna tre steg före. skitjobbigpatient

    När ni blivit kallade till Fertilitetskliniken, visste ni då er genetiska markör? Dvs vart de ska gå in och kolla i DnA:t för att hitta er sjukdom.
    Ert svar är avgörande om vad som menas när man talar om att "sätta upp den egna en analysmetoden". Det är denna tidsperiod som verkar vara en stor gråzon just nu. För vissa tar den ett år, andra kör igång direkt.

    Som jag sa innan så vet vi våra markörer.

  • Hejåhå

    Tjej25: ring och kolla. Är det en kallelse till Huddinge Fertilitetsenhet eller är det till Klinisk Genetik i Solna du ska?

    Vi ska till klinisk genetik för pgd info 5/2.

  • Hejåhå

    Nu har jag läst genom heeeela tråden.
    Vad glad jag blir att jag inte är ensam i detta, för vilken resa vi har framför oss!

    Huvuddelen av er i tråden verkar ha något slags kromosomfel. Jag hade igen aning om att det fanns något som heter obalanserad translokation förrän nu.

    Jag har på på annat håll sökt med ljus och lykta efter någon som gjort pgd med samma njursjukdom som vi har. Jag har inte hittat någon, så mitt hopp om att vår analys kommer gå snabbt sjönk drastiskt. Jag känner mig väldigt modfälld just nu. Allt är en enda lång väntan och det går inte göra ett skit åt saken.

    Är det någon här som gjort pgd pga en recessiv sjukdom?

  • Hejåhå

    Hej Linda och välkommen till tråden!

    Som du säger är det inte värt att göra fostervatten- eller moderkaksprov om de ute vet vart i den långa DNA kedjan de ska kolla efter mutationen.

    Jag skulle tro att för att få göra pGD måste sjukdomen vara diagnostiserad av samma anledning som vid mkp och fvp. Det måste vara konstaterat att det endast är pojkar som blir sjuka. Men jag tror att man kanske inte nöjer sig med det utan gärna vill göra en fullständig utredning. Det kan behövas fler blodprover för denna analys, kanske från dig, din bror och din son.

    Hoppas du får svar och hjälp på mötet 27:e.
    Ni är ju definitivt kandidater för PGD.

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång