• Anonym

    Vår hund bet min son i ansiktet

    Har haft problem under en tid med att min son på 3,5 år är på och retas med vår hund jämt. Han är på honom ofta, kör sparkbil efter honom, försöker klättra på honom och drar honom i öronen.
    Vi är noga med att han inte ska bråka med hunden, de leker fint ihop annars. Men ibland får vi stänga in hunden i ett annat rum för att han ska få vara ifred.
    Vid något tillfälle har han markerat på gett ett naffs på fingrarna. Inte okej, men min sambo tycer att det är sonens fel som är efter hunden.

    Idag lekte de tillsammans som vanligt. Hunden var lite tvär för han hade ont i benet och jag bytte blöja på lillebror så jag såg inte exakt vad som hände. Men så hör jag ett illljut, en hund som skäller och så kommer en jätteledsen kille till mig och berättar att hunden bet honom. Han har ett tandavtryck precis under ögat, det kom lite blod och blir väl mer en blåtira nu. Och så ett över ögat och flera på sidan av huvudet. Ett riktigt bett..

    Skällde ut hunden efter noter och band honom i trädgården. Sedan berättade sonen att han  bitit hunden i ryggen. Det var därför han blev så arg.

    Sambon är vansinnig på vår son, vi har skickat bort hunden till svärföräldrarna så länge på obestämd tid. Men sambon tycker att allt är vår sons fel. Han är så arg på honom..

    Hur tacklar man detta? Är det sonens fel?

    Vill inte ha hunden mera om han gör såhär. Men min sambo ser blint att det är sonens fel som gjorde att hunden bet honom..

    Blev kanske lite rörigt men önskar råd och åsikter.

  • Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet
  • Anonym
    Rainbow brite skrev 2011-08-02 16:25:45 följande:
    Varken hundens eller ert barns fel. Felet ÄR ert faktist.

    Jag tycker ni ska omplacera hunden så den slipper behöva plågas sådär och att erat barn slipper bli bitet.

     
    Vat står det att hunden plågas?
  • riboflavin
    Anonym skrev 2011-08-02 16:15:24 följande:
    Kan börja med att säg att hunden älskar våra barn. Han är snäll och leker gärna med dem. Han blir vekligen inte misshandlad hemma hos oss, var står det det!?
    visst att sonen kan vara hårdhänt och vilja få igång hunden till lek genom att dra honom i öronen eller så men vi har visat och sagt till varje gång att det inte är okej. Sonen biter ingen annan och jag fattar inte varför han bet hunden.

    Sen kan jag ta till mig att detta var mitt fel. Jag ska aldrig mer lämna ett barn ensam med en hund. Jag trodde aldrig hunden skulle bära sig så dumt åt.

    Men att hunden förtjänar bättre!? Att vi är ett dåligt hem och inte ska ha djur? Ge er.
    Men fortfarande: Varför låta sonen komma nära hunden om den tidigare nafsat honom? Och sen bli förvånad när det händer igen?

    Mina hundar älskar också barn, men det är ju inte samma sak som att de gillar att bli utsatta för diverse nyp och ryck.

    Om ni ska behålla hunden så förväntar jag mig att sonen inte ens får komma i närheten av den innan han är gammal nog att förstå att det inte är ok att hålla på som han gör, för jo, när man aktivt skadar ett djur oavsett anledning så är det djurplågeri, och du tillåter din son genom att inte hålla såpass koll att han inte får chansen, eller avskilja honom från hunden.

    Jag vet att jag låter hård, men sonens ålder spelar ingen roll utifrån hunden upplevelse av situationen, någon slår, rycker, biter och kör på hunden med föremål och du gör inte tillräckligt för att stoppa det. 

    Om din son skulle bita dig eller slå på dig skulle du då säga till?
    Svaret är antagligen ja, om han sen inte slutade skulle du då ta tag i honom och fysiskt hindra honom från att slå?
    Svaret är antagligen även där ja.
    Eftersom du inte gjort det åt hunden (något som jag anser är ditt ansvar som ägare) så har hunden gjort detta själv för att freda sig.
    Och de verktyg som står till buds för en hund är tänderna. 
    Vem är denna mystiska någon som får skulden för allt?
  • TrumPappa

    Hundar ska tydligen tåla vadsom helst.

    (fast jag gillar inte hundar egentligen, men vad kan inte barn hitta på?)

  • Anonym (Ojojoj)

    Har läst igenom tråden och inser för varje inlägg du gör TS att ni inte har ett hem eller ett tänk till att ha hund!

    Förstår du inte att det var hunden sätt att säga: Aj det där gör ont sluta!!!

    Du skriver även att om du hade fått bestämmt hade hunden blivit avlivad för längesen!!!

    Herregud människa är du dum på riktigt? Hoppas du råkar i luven på någon så kanske du blir avlivad istället,för visst är det väl så enkelt?

    Tröttnar man så avliva simpelt!!!

    Nej stackars hund,lämna bort den snarast där den kan få ett lyckligt och kärleksfullt hem,ditt hem framför allt du verkar ju vara en riktig dåre!!!!!!

  • Rainbow brite
    Anonym skrev 2011-08-02 16:28:10 följande:
    Vat står det att hunden plågas?

    Anser inte du att en hundstackare plågas om nån drar den i öronen, biter den i ryggen osv?
  • Anansi

    Jag skulle aldrig i livet lämna min 2-åring ensam med vår hund. Det är mitt ansvar att se till att inget sker, inte barnets eller hundens!

    Min hund skulle också nafsa eller bitas om någon gjorde honom illa, ett helt normalt beteende för en hund. Om man "skäller ut hunden efter noter" en stund efter att den har gjort något fel hjälper inte ett dugg. En konsekvens som kommer så långt efter ett beteende handlar mer om ens egen ilska och frustration än att man ska lära hunden något. 

    Om du tycker att hunden bör tåla sonens hårdhänta lekar utan att reagera är nog det bästa att ni lämnar bort hunden, det kan gå riktigt illa nästa gång. Speciellt nu när hunden fått erfarenhet av att bita som ett effektivt sätt att freda sig...

  • Anonym

    Hur kan du skälla ut hunden EFTERÅT?? då vet han väl inte vad han gjort för fel!!!

  • Wielkip
    Anonym skrev 2011-08-02 16:28:10 följande:
    Vat står det att hunden plågas?
    eh....barnet BET hunden i ryggen?
  • Nenne666
    Anonym skrev 2011-08-02 16:28:10 följande:
    Vat står det att hunden plågas?
    Men en hund plågas när den gång på gång blir trängd, jagas, retad, dragen i öronen, pälsen, inte respekterad, påkörd av brandbilar osv osv.
  • Anonym (Ojojoj)
    Anonym skrev 2011-08-02 16:28:10 följande:
    Vat står det att hunden plågas?
    Men hallå!!!!

    Det går ju för tusan att läsa att HUNDEN PLÅGAS AV DIN SON!!!!!!

    Det är djurplågeri det ni håller på med fattar du det?????
Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet