Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    060810 skrev 2012-02-07 10:27:16 följande:
    Lagom kul att upptäcka när man ger sig på att sanera badrummet att nån av ungarna pinkat bakom en tom läskback som står där inne. Inte luktat eller sett nåt innan men fy FAN vad det stinker nu när jag skurat väck det!!
    Tips på hur jag får bort stanken??! Pleeeease!!!
    Är det klinkerfogar?
  • Pallas

    VAB i dag också. Undrar vad jag ska ta tag i? Jag lutar åt gästrummet, eftersom vi får gäster snart och det är redan i fint skick. Lite damning, sängkläder och så som fattas bara. Kanske skruva ihop den sista klädställningen till garaget också. Kan nog få barnen med mig på det projektet.

    Är dessutom lite sugen på att sy gardiner till gästrummet, eller rättare sagt splitta de som sitter där, samt byta gardinstång. 

  • Pallas
    Rigor skrev 2012-02-07 16:04:55 följande:

    Är det några här som hängt med från start?

    Har ni blivit omprogramerade och städar varje dag utan tvekan?


    Ja, jag har blivit omprogrammerad. Jag har dock tagit det otroligt långsamt och är fortfarande kvar på dessa sysslor:

    * Plocka undan i köket och polera diskbänken varje kväll (funkar klockrent)
    * Hänga upp jackan i hallen VARJE gång jag kommer hem (funkar klockrent)
    * Ta med mig soporna när jag åker till stallet (funkar ganska hyggligt, men kräver mer tid att lära om)

    Jag har ingen brådska och jag märker att tankesättet automatiskt smittar av sig på alla möjliga andra områden, till exempel på att jag nu mer har en väldig ordning i fickorna på jobbyxorna och allt har sin plats, varje gång. Hittar allt på en sekund nu, förut var jag tvungen att gå igenom fickorna som en galning så fort jag skulle ha något. Jag kör även en del större rensningar nu, större än man egentligen ska, men det är för att jag öht ska kunna göra något. Har nämligen alldeles för mycket saker.

     
  • Pallas

    Justja! Barnens rutiner funkar också jättebra nu. När vi lagar middag ska de 1: hänga upp gympa-/badkläder, 2: göra läxor, 3: packa skolväskor inför morgondagen, 4: lägga fram kläder de vill ha nästa dag. De är 6 och 7 år. Detta gör ofentligt stor skillnad i stressnivå hos både oss och barnen.

  • Pallas

    Kanske borde vabba lite oftare. I går blev kylskåpet glänsande rent och rensat på för gamla saker och i dag har jag genomfört två room rescues (gästrummet och tvättstugan), parat ihop massa omaka strumpor som legat i tvättstugan i tre månader, sytt gardiner till gästrummet och hängt upp dem, tvättat två maskiner, shinat sinken (både i köket och i tvättstugan), plockat undan alla sysaker (det borde jag få en guldstjärna för, normalt står såna projekt oavslutade i några veckor) och fixat hästen.

  • Pallas
    angio101 skrev 2012-02-08 11:21:15 följande:
    Skickar en guldstjärna till dig, Pallas, för att du har plockat bort sygrejerna direkt

    Wooohooo!

    VAB i dag igen. Kom upp till ett rent kök, det är som grädde i sinnet det. Har fått sova ut, men det har sina nackdelar att ha generösa barn - de har delat med sig av sina luftvägsinfektioner...

    Ska ta tag i något enkelt i dag, tänkte jag. Måste bara få fyr på brasan här innan vi fryser ihjäl hela familjen!

  • Pallas

    Bra jobbat Neelah! Vi får komma ihåg att detta är väldigt stora steg för oss som har svårt att hålla ordning!

    Har ni andra förresten mött åsikten att ni är lata för att ert hem inte är skinande rent varje sekund? Det har jag, och den stör mig. Är det något jag INTE är så är det lat, men jag kan inte förklara varför jag är så dålig på att hålla ordning.

  • Pallas

    Tack Neelah! Den här tråden var en riktig ögonöppnare för mig och ni är otroligt stöttande och roliga att prata med!

  • Pallas

    Nu har jag lagat en lös list på en garderobsdörr som irriterat mig i ett halvår eller så. Är det Fly Ladyskt?

  • Pallas

    Funderar nu på om jag ska genomföra garderobsskiftet här hemma, som jag dragit mig för sedan vi alla bytte rum i somras.

    Ett större room rescue-projekt, som innefattar ommålning och inredningsdesign, som måste komma till skott snart är barnens rum. Då får jag lägga en inbjudan här, hihi. Någon som är bra på heminredning som kan ge budgettips för renovering och organisering av barnrummet?

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!