Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    I dag ska jag handla en torkställning till tvättstugan och ställa ut torkskåpet i garaget. Vi använder ändå bara torkskåpet som torkställning, men med en riktig kan vi få mer överblick och slippa torkskåpsdörren, som bara krockar med badrumsdörren hela tiden.

    Sen måste jag få ordning på min garderob... För att skaffa mig lite överblick har jag nu lagt allting i sorterade högar på bänken i tvättstugan. Helst skulle jag vilja göra om tvättstugan till en stor walk-in closet, men det får stanna i drömmarnas värld, tyvärr. Har inga realistiska uppslag alls, faktiskt. Jag tror att jag skulle behöva ett linneskåp till handdukar och lakan och sånt, så jag kunde använda den braiga garderoben till kläder, men jag vet inte var det skulle stå.

  • Pallas

    Har inte gjort något sedan klädkammaren, inte ens putsat diskbänken. Fan. Har jobbat som en galning och har inte orkat. Eller jo, jag har varit på IKEA och köpt fler papplådor till hyllorna i köket, så jag kan få stenkoll på alla papper och sopsorteringen när jag kommer till decluttrandet. Nu finns iaf förutsättningen att var sak kan få sin plats.

    Jag köpte också tre stycken kläd-/skoställ på IKEA (BODÖ). De ska få bo i garaget och jag ska slänga de gamla rangliga och strykfula lösningarna vi har nu. Jag tappar sugen att hålla ordning när det är fult. Nu är väl inte de här ställningarna det snyggaste som sett dagens ljus, men det blir i allafall enhetligt. Matchande galgar blev det också.

    I kväll ska jag rida innan jag nattar hästarna, få se vad jag ska ta tag i. Förmodligen blir det en tvättmaskin och vika in den torra tvätten i garderoberna. Ska försöka orka köket också, det känns så skönt när det är gjort.

    Saker jag skiter fullständigt i tills vidare:
    * Bädda
    * Stryka
    * Swish & Swipe

  • Pallas

    Det blev ingen ridning, jag var för trött. *snyft* Får rida ut i morgon bitti istället.

    Dock har jag lagt in all torr tvätt och byggt ihop en av de där BODÖ-ställningarna tillsammans med sexåringen (som lider av Dunning-Kruger-effekten...). Det kommer bli görsnyggt!

    Borde ta köket också... *ynf*

  • Pallas
    SockerStinn skrev 2012-01-28 23:06:39 följande:
    "Don't crash and burn" Ett sånt jätte-röj märks väl ett par dar, sen är du på banan igen
    Tänkte att klädställningarna skulle locka mig att ta tag i garaget, vilket är en förutsättning för att jag ska kunna rensa i huset.
  • Pallas
    IceCloud skrev 2012-01-29 10:23:37 följande:
    Är glad att jag tog mig i kragen trotts att jag var supertrött i går kväll och torkade av bord o bänkar o diskbänk i köket plus s&s toan :)
    Så mycket skönare att starta en ny dag utan gårdagens skräp :)
    I know! GråterGråterGråterGråterGråterGråterGråter

    Själv kom jag upp till gårdagens och förgårdagens disk. Faaan!

    Däremot har jag och 7-åringen byggt ihop ännu en klädställning och fixat ut den i garaget. Hade hoppats kunna göra lite där i dag, men vi får se hur lång tid det tar att hålla på med veden... Har ett helt bestånd almar med rotröta som rasar nu och som behöver göras ved av.
  • Pallas

    Nu har de nya pappkartongerna för sopsortering fått lappar, det blev riktigt bra. Har samlat ihop sånt jag tidigare sparat på "smarta ställen" och lagt i. Nu känner jag mig nöjd! Har dessutom tagit tag i köket (som ser ut som stryk överallt; kläder, en del grejer från barnens klädkammare, verktyg för klädställningsbygge, disk osv). Men nu är det strax dags för vedomhändertagande i det underbara vädret!

  • Pallas

    Dammar ur och ställer in alla böcker i vardagsrumsbokhyllan, efter att ha lagt dem i högar i hallen när jag flyttade de bokhyllorna till köket. Till och med gubben har börjat gno.

  • Pallas
    Bye baby Bunting skrev 2012-01-29 12:44:58 följande:
    Hela huset är en gigantisk hot-spot. Jag har supersvårt för det där med var sak på sin plats. Vilken plats? För att komma igång med att få en rutin behöver det vara lite organiserat. Märkligt att jag står handfallen inför det i mitt eget hem, men har inga problem med det på jobbet.
    Jag har samma problem. På jobbet och i stallet är jag pedant åt det sjukligt anala hållet, men hemma är jag värsta slarvfian. För mig funkar Fly Ladys steg bra hittills, men inte i samma tempo som hon föreslår. Jag tar det med myrsteg och började med enbart diskhoarna. Om det känns för jobbigt tar man bara den ena. Snabbt spred sig den vanan till att även röja på bänken och torka den. Sedan spred det sig "automatiskt" till att rensa köksbordet.

    Till de stora rensningarna tar jag hjälp av någon opartisk. Fick tex ihop en hästtransport med skräp från garaget mha min medryttare. Hela idén med Fly Lady är väldigt lika kognitiv beteendeterapi: man börjar med att utsätta sig i mycket liten skala för något man tycker är jobbigt/obehagligt/svårt. När man känner sig bekväm i situationen och har skapat tex en ny vana, så ökar man på sakta men säkert. Går det för fort backar man ett eller flera steg.

    Man behöver inte få huset tiptop på en vecka eller ens en månad! Jag räknar med att det kommer ta mig minst ett år att komma in i bra rutiner, få allt skit bortrensat och hitta en plats för var sak. Har inte bråttom, jag har trots allt levt så här i nästan 40 år redan!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!