• Äldre 22 Jan 17:51
    1357128 visningar
    10068 svar
    10068
    1357128

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    IceCloud: Förstår precis hur du känner, men det du beskriver är också anledningen till att jag tycker att den här metoden passar mig - jag behöver inte vänta på lust/inspiration, utan jag bara gör. För mig ligger nyckeln i att bara göra det där lilla tills det sitter som berget. Inte lägga på mer, inte stressa utan helt enkelt skapa nya vanor. För när det är en vana blir det inte alls lika motigt.

    Dock ska jag villigt erkänna att det känns motigt idag: jag var bortbjuden på middag med vin i går och sov över där. I dag när jag kom hem möttes jag av gårdagens disk kvar på köksbordet. Nåja, jag shinade sinken hos min kompis iaf!

  • Äldre 24 Jan 19:05

    Här är det segt. Har drabbats av en föramande trötthet och har rätt mycket på jobbet, så jag håller mig till diskhoputsen (i det inkluderar jag att röja och torka av bänkar, spis och köksbord. Fast i dag har jag samlat ihop all smutstvätt och tagit sänkläderna från gästrummet, som varit bebott sedan nyår. Skönt att det nu ligger en tvätt i maskinen, nu är det dags för RR hos hästen - bajsdekluttering!

  • Äldre 24 Jan 20:21
    Ms H skrev 2012-01-24 19:54:08 följande:
    Haha, snacka om hotspot, det lär ju samlas en del skit i boxen (eller vad det nu heter, jag är inte hästkunnig)
    Jorå, det blir en del. Dessutom ligger det en permanentbädd i boxen, vilket innebär att den "brinner" (som en gödselstack), så den är varm också. Inte "hot", kanske, men vi kan ju låtsas.
  • Äldre 24 Jan 22:21
    Chianti skrev 2012-01-24 22:02:11 följande:
    Vi verkar vara många som är precis så, vi shinar sinken och gör hot spots, men så mycket längre kommer vi inte. Men jag känner inget jättebehov att lägga till nåt heller, att bädda, hålla köksbänken och toan skinande och att plocka lite varje dag håller undan jättemycket tycker jag!
    Jag är en av de långsamma. Jag vill att en rutin ska sitta som berget innan jag lägger till en ny. Jag hoppas att det är rätt strategi.

    Måste bara fråga er alla - vad har ni för typ av tillvaro? Jag och maken jobbar båda heltid och jag har som sagt häst (tar mycket tid), jag har lite svårt att se mig lägga all övrig tid på städning (och ingen på FL! :-O) 
  • Äldre 25 Jan 09:58

    Här börjar barnens efter-skolan-rutin att sätta sig! Fantastiskt! De fixar allt nästan självmant, med endast lite styrning och peppning. En stor grej, faktiskt.

    En tvättmaskin till är på G, men jag märker att vi inte genererar så mycket tvätt i jämförelse med många andra, så jag behöver inte tvätta varje dag. Ska kolla om gårdagens tvätt är torr så jag kan lägga in den i skåpet medan jag väntar på den som är igång nu. 

    I övrigt är det så tungt, så tungt, men nu tror jag att det är dags att börja lägga till en hotspot om dagen. Diskbänks-/köksrutinen sitter som berget, vilket också är ett helt otroligt stort framsteg för mig! Jag behöver lite tips på hur ni började med hotspotsen (har rensat två tidigare, mitt skrivbord och byrån i köket och de har hållt sig fina efter det), om ni har något system eller så?

    Funderar på att ta lite bilder på mina problemområden och lägga in, för att få specifika tips. Vad tror ni om det? Jag har flera områden i huset som ser ut som SKIT! 

  • Äldre 25 Jan 11:37

    I dag har jag:

    * varit till stallet och släppt ut hästar, mockat och fixat käk
    * duschat
    * sminkat mig 
    * fixat håret
    * torkat 3 av 5 hyllor i badrumsskåpet (städade dem härom veckan)
    * städat badrummet (grundstädning med avkalkning - lämnade golvet tills vidare)
    * vikt tvätt och lagt på rätt ställe
    * samlat ihop mer tvätt
    * fixat det sista i köket och satt på diskmaskinen

    Vad mycket det ser ut när man listar det så där, men det kändes inte speciellt motigt.
     

  • Äldre 25 Jan 11:37

    Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga den och åka och köpa skridskor till barnen.

  • Äldre 25 Jan 22:28
    sopeno skrev 2012-01-25 21:53:23 följande:
    Vilka är era hotspots och hur många? 
    Oj, jag kan inte ens räkna dem...

    Byrån i garaget (groventré) - eller ja, fan, hela garaget, faktiskt
    Hela hallen till huvudentrén
    Mitt skrivbord
    Bänken i tvättstugan

    Det är nog de värsta. 
  • Äldre 26 Jan 11:57

    Välkommen i gänget, Lattjo! Kul att du haft nytta av våra vådor och framgångar. Tråkigt att höra att du blev lämnad. Städmässigt kanske det kan vara en fördel dock, omdu inte tar illa upp. Jag och min man har MYCKET olika åsikter om vad "städa" betyder, vilket krånglar till det lite. Han är mindre slarvig till vardags än jag och han tycker att han är klar med disken när det står smutsig disk kvar på köksbänken fast han nyss startat en havfull diskmaskin.

    Du har samma mål som jag, verkar det som. Jag antar att du läst om våra olika strategier här i tråden - en del klarar att följa Fly Ladys tempo, andra, som jag, håller fortfarande på med diskbänken efter en månad. Jag tror att det är väldigt viktigt att analysera lite kring vad det är som gör att det tar emot så att städa, och sedan anpassa sin metod efter hur ens psyke funkar. Det är anledningen till att jag går så långsamt fram; jag har samma problem som Mossy här ovan: jag drar lätt iväg och gör för mycket, sen någon dag när jag är trött  och inte orkar allt så tänker jag "äh, det sket sig för tid och evighet ändå" och så förfaller stället igen. 

    Jag känner igen det där med ungarnas rum... Vi har rensat ur en del som slängts och som barnen ska få sälja på loppis (när vi nu lyckas få något bord, barnloppisen är sjukt populär här i Uppsala). De vill inte ens vara där och leka, så stökigt är  det. Hopplöst.

    Allmänt inlägg:  Är det någon i Uppsala-trakten som är intresserad av hjälp med röjning? Jag är SJUKT effektiv och tycker det är roligt att hjälpa andra i samma situation. Jag har själv fått hjälp av min snälla medryttare flera gånger, det är guld värt! Ibland kan det tom hjälpa att någon bara sitter och pratar med mig medan jag städar.

  • Äldre 26 Jan 12:28

    Vakna på sin lediga dag med migränvarning. Sweet.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!