• Äldre 17 Jan 21:09
    1357317 visningar
    10068 svar
    10068
    1357317

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Tvättkorgarna är tomma här, så även torkställningarna. Nu är det bara 5000 udda strumpor kvar att para ihop. 

    Egentigen skriver jag för att ni ska peppa mig att göra min första decluttering (eller andra blir det väl, jag fixade badrumsskåpen härom dagen). Det tar emot som tusan!

  • Äldre 17 Jan 21:19

    Tänkte ta mig an en bokhylla som jag stört mig på i flera månader nu. Borde inte ta mer än en kvart, VARFÖR tar det emot så förbannat?

  • Äldre 17 Jan 22:26
    tvåtjejer skrev 2012-01-17 22:12:49 följande:
    Hur får jag bort fläckar som färgat golv mattan kring avloppsbrunnen i toan?

    Tacksam för svar !
    Vad är det för typ av fläckar?
  • Äldre 18 Jan 21:19

    Seroc: Jag kom igång med rensning i mitt garage genom att en vän var med mig som stöd. Hon höll upp en grej och jag hade max 5 sek på mig att bestämma mig för om den skulle sparas, slängas eller ges bort, sen la hon det på rätt plats. Då kom jag själv igång också, och vi fick ihop en hästtransport med skräp, ett par säckar med skänkes och på köpet 4 tomma garderober. Det är fortfarande grejer kvar att sortera, men det mesta klarades av på ett par timmar. Så jag rekommenderar en kompis och gärna en skvätt alkohol om man gillar sånt!

     

  • Äldre 18 Jan 22:57

    Blev bara en tvätthängning i morse och en köksrensning nu i kväll. Lång och tröttsam dag på jobbet gjorde sitt. Nu ska jag kolla på Merlin och sen nanna kudden!

  • Äldre 19 Jan 21:12

    Är helt slut efter tre nätter med för litet sömn och hårda dagar på jobbet. Ändå har jag hängt upp jackan i garaget, lagat mat, barnen har gjort sina uppgifter, diskmaskinen är urplockad, bänkarna rensade, hoarna skiner, tvätten från igår vikt och lagd i respektive garderob, jag har mockat och fixat käk till hästen samt ridit en stund. Detta utan att det tagit emot särskilt mycket. Det är en förvandling som heter duga för att vara mig!

    Nu har jag fredagstorsdag och ska ta mig ett glas vin, tror jag. Sen däckar jag nog i soffan, haha. 

  • Äldre 19 Jan 22:51
    Blå Flygare skrev 2012-01-19 22:32:43 följande:
    Får jag föreslå att du bestämmer en läggdags-tid och sen håller den, prioritera detta i en vecka så kommer energin för de andra rutinerna sen. Eller så gör du som jag gjorde ett tag; lägg dig samtidigt som barnen en dag i veckan. Inget ger en bättre dag än tio timmars ostörd sömn!!
    Tyvärr tror jag inte det är görbart just nu. Jag har sömnstörningar pga min bipolära sjukdom och de går inte att rå på så lätt. Men jag tar mina timmar förr eller senare, det måste jag. Dessutom skyndar jag otroligt långsamt med babystegen, kanske tre ggr så långsamt som de flesta av er andra. Har inte så bråttom men blir väldigt peppad av era hejarop och tips!
  • Äldre 19 Jan 22:54
    Jojjanna skrev 2012-01-19 16:55:48 följande:

    ICA-Maxi har rea på Smartstoreprodukter [...]


    Woo! ICA Maxi i morgon alltså! Jag håller alltid i de där och sen snålar jag ihop fullständigt och köper dem aldrig.

    Ska försöka med ett tips då: jag har ledsnat på vår hallbyrå där det inte går att hålla ordning på vantar och mössor. Istället har jag skaffat ett tyg med fickor på, med plats för ett vantpar i varje ficka osv. Inga fler omaka vantar! 
  • Äldre 20 Jan 12:21
    WSalma skrev 2012-01-20 10:57:41 följande:
    Så sannolikt måste man lätt lägga 3-4 timmar om dagen på en välskött och representativt hem...
    Jag känner lite panik inför det där, men för mig är den stora skillnaden med de här första två-tre babystegen har för mig varit min inställning till själva hanterandet av skiten. Att göra saker som att diska efter maten och torka av spisen, det måste man ju göra förr eller senare (om man inte enbart käkar hämtmat i plastbytta). Att då göra det till en rutin varje kväll, istället för att försöka börja laga mat när gårdagens middagsdisk fortfarande väller över på köksbord och bänkar, har varit ett riktigt lyft för mig. Samma sak med barnens nya rutiner att göra läxor, lägga fram kläder och packa sina skolväskor medan middagen lagas.

    Visst, jag lägger mer tid på röj och städ nu, men jag känner mig mindre stressad och jag tycker inte att jag fått mindre tid till annat jag vill göra. Snarare mer. Det är som att den mentala stressen åt upp tid. Sen tänker jag villigt erkänna att jag förmodligen aldrig kommer löpa hela Fly Lady-linan ut, det har jag inget som helst behov av. Aldrig att jag skulle lägga 3-4 h/dag på städning! Jag har häst, heltidsjobb, tre barn, ett barnbarn, en stor gård och flera fritidsintressen och tiden räcker helt enkelt inte till det. Mitt mål med Fly Lady är att slippa stå där och behöva röja och städa i 16 timmar för att vi ska få besök...
  • Äldre 21 Jan 14:10
    sys skrev 2012-01-20 21:35:37 följande:
    Känslan är så annorlunda när man tar på sig en tröja som är struken jämfört med en som inte är struken/tumlad!
    Men hur har ni tid? Har ni inga jobb? Barn? Fritidsintressen? Djur?
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!