Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. På lördagen orkade jag inte städa någonting alls. Var ute med familjen istället. Fick lite dåligt samvete på söndagen så då dammsög och våttorkade jag i hela huset plus tog alla toaletter. Fixade ordning på uteplatsen också. Denna veckan får det bli fokus på sovrummet och papperssortering. Jag fixade inte att ägna en hel helg åt det, så jag tar det i mindre etapper. Idag har jag dammat och nu ska jag ta tag i en hög och sätta in i pärm. Hur går det för er andra? Är det någon som följer Flylady?

  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-05-06 19:20:07 följande:

    Jag har varit i trädgården och städat undan lite visset sen förra året. Jag har även satt gladioler och anemoner till sommarens buketter (är galen i snittblommor) samt planterat några perenner jag köpte på en loppis tidigare idag.

    En allt igenom trevlig kväll särskilt som mina älskade ankor vankade runt för att hålla koll på vad jag gjorde.


    Älskar också snittblommor, bra idé att sätta egna! Ska köpa fröer nästa gång jag handlar. Tack för tipset!
  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-05-10 12:40:47 följande:

    Ja, att odla egna snittblommor är suveränt. Från vår och en bra bit in på hösten plockar jag stora buketter till både mig själv och andra.

    Jag har lökväxter som tulpaner och narcisser, sommarlökar och knölar som ranunkler, gladioler, anemoner, montbretia och dahlior, perenner och sommarblommor.

    Man kan nog säga att jag inte har rabatter i vanlig mening utan snittblomsodlingar. I den här trädgården kommer bara det in som funkar som snitt.


    Vad underbart det låter. Själv har jag inte någon stor trädgård så jag får planera smart. Får inte plats med så mycket. Köpte frömix med sommarblommor. Ska se om jag kan få plats med lite lökar också. Barnen vill gärna odla grönsaker, de tycker att det är roligare med det man kan äta. Så det blir att samsas om utrymmet.
  • Voxen1

    Städandet går annars väldigt trögt här. Behöver verkligen lite pepp! I helgen ska jag fortsätta att sätta in papper i pärmar samt rensa i sovrummet på onödiga prylar.

  • Voxen1

    Veckostädning brukar bli kök, vardagsrum, hall och toaletter. Då ingår att plocka, damma av lätt, dammsugning och våttorkning. Brukar också torka av ordentligt på bänkarna i köket. Men helst skulle jag vilja ta en gång i veckan och städa hela huset och sedan bara ta köket och toaletter vid behov under veckan. Tyvärr tar plockningen så lång tid, att det tar för lång tid att göra allt. Därför håller jag på att rensa huset på saker och organisera det som ska vara kvar.

  • Voxen1

    Idag har jag plockat, dammsugit och tvättat så det får jag vara nöjd med. Är också sådan MS H att jag börjar på ett ställe men ledsnar eller kommer på något jag bara måste göra först innan jag fortsätter och. Så blir jag aldrig helt klar. I sommar är min plan att skriva upp alla projekt på en lista och sedan jobba med en punkt i taget. Allt kommer inte bli gjort men några saker blir förhoppningsvis helt klara. Vill ju inte ägna hela sommaren åt att städa, men lite ska det bli varje dag.

  • Voxen1

    [quote=77692737][quote-nick]vallakra skrev 2017-05-21 10:40:02 följande:[/quote-nick]Jaha, nu har jag varit på både loppis och trädgårdsmarknad (i Norrköping) och köpt på mig lite väl många perenner (igen) så det får nog bli att jobba i trädgården igen. Det är ju härligt men tyvärr blir ju städningen lidande....[/quo

    Fixade också mest ute i helgen, det som jag gjorde. Annars var vi mest ute på nöjen denna helgen. Gäller att hitta balansen! Fast det är inte alltid så lätt.... Blir ofta kaos inne när ingen är hemma och plockar. Färre grejer tror jag är nyckeln till framgång i vårt hem. Men det är lättare sagt än gjort.

  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-06-12 17:26:43 följande:

    Fick ett tips av en kompis, hyvla mindre bitar av en fast tvål och lägg lite i den nya påsen när du byter i dammsugaren. Luktar jättegott varje gång du dammsuger.


    Bra tips! Det ska jag prova. Hur går det med städandet för er alla? Här går det lite trögt. Har inte gjort något extra, utan bara plockat, dammsugit, torkat och tvättat. Ska gå igenom min lista med sommarens projekt nu och se i vilken ordning jag ska göra dem samt en ungefärlig tidplan.
  • Voxen1

    Här har det inte hänt så mycket på städfronten. Jag är dock nöjd med att vardagsstädningen flyter på. I takt med att jag rensar ut så kortas städtiden. Ett tag kändes det som jag städade hela tiden, men nu har jag kommit över den fasen! Så skönt! Idag tog jag mig i kragen och rensade kyl, frys och skafferi. Nu vet jag vad som finns och vad som ska ätas upp. Mindre att handla några veckor framöver! Ett av mina sommarprojekt avklarat-check!

  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-06-26 10:18:09 följande:

    Bra jobbat! Härligt att kunna bocka av på listan.


    Ja, det är skönt när man blir klar med något. Försöker hålla en grundordning samt göra ett par mindre projekt i veckan. Större projekt har jag delat upp i mindre delar. Denna veckan blir det rensning och rengöring i badrummen. Hur går det för dig? Några projekt på gång?
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!