Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Ms H skrev 2017-05-22 21:48:44 följande:

    I sann Ms H-anda har jag nu gjort liiite till på trädgårdsprojektet, tvättat lite till av fasaden, laddat en tvättmaskin (men ej startat den) och strukit 10 plagg till ur högarna med rena kläder... tja, ni hör ju.


    Hur går det för dig MS H?
  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-06-26 18:26:18 följande:

    Alldeles för många om jag ska vara ärlig. Dessutom blir  inget utöver det absolut nödvändiga gjort här just nu. Vem vill sortera strumpor och dammsuga när det finns 10 nykläckta ankungar i ankhuset i trädgården? Vi ränner där hela tiden och bara njuter av dessa små ulliga pipande varelser.


    Nej, det förstår jag! Ankungar eller städa, valet är ju inte direkt svårt :o) Vi vill mest vara ute och göra roliga saker nu när det är sommar. Städa eller stranden, ja inte blir det städa! Försöker därför bara göra småsaker som jag har en chans att lyckas bli klar med.
  • Voxen1
    Ms H skrev 2017-06-26 18:52:12 följande:

    På städfronten Inter nytt.

    Eller ja, det blir mer och mer skitigt och rörigt. Här pågår renovering, så där går det iaf lite framåt, men fy bubblan vad alla inblandade strular hela tiden. Senaste är att jag minst tre gånger frågat om en leverans som skulle komma bärs ända in i bostaden, och ja, det ingår har de svarat varje gång (senast två timmar före leverans). Ni kan säkert gissa vad chauffören sa när han parkerat lastbilen...


    Kul med renovering! Eller ja, det är ju både roligt och jobbigt. Renoverade vårt kök för ett par år sedan och det var ingen dans på rosor direkt. Men vad bra det blev när det var klart. Efter det är ordningen där exemplarisk.

    Har bestämt mig för att det inte får bli överfullt i skåpen. Köper jag något måste något annat ut!

    Typiskt med leveransen, särskilt när man både dubbel och trippelkollar. Så dåligt av dem! Det finns ju liksom inte mer man kan göra. Fick själv en soffa avlämpad i ute regnet för många många år sedan. Affären hade sagt att den skulle bäras innanför dörren. Tji fick jag! Tur att man har snälla vänner som kan komma

    snabbt .......
  • Voxen1

    Vad inspirerad jag blev av er MS H och Vallakra! Drog igång veckostädning och tre maskiner tvätt. Sparar våttorkning till på söndag. Kommer att behöva ta ett tag med dammsugaren igen då. Blir så smutsigt när vi är hemma på helgen. Badrummen blev rensade på onödiga saker och rengjorda. Nu tar jag helg!

    Ska fundera på vad som ska bli nästa veckas lilla projekt.

  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-07-03 07:24:40 följande:

    Ja, jag tillbringade faktiskt bara en halvtimme hos dem sedan rensade jag ogräs i pallkragarna.


    Ha ha :o) Passa på Vallakra att titta på ankungarna, snart blir de stora. Njut! Idag känner jag mig ganska oinspirerad, önskar att jag också hade söta ankungar att titta på. Här finns det bara dammråttor! Har iallafall plockat undan. Dax att starta dammsugaren.
  • Voxen1

    Veckans projekt blir att städa och organisera hallgarderoben. Finns det ork kvar så ska jag organisera barnens pysselsaker (pennor, kritor, tuschpennor, papper, lera, stämplar, glitterlim etc. Hur har ni organiserat dessa grejor? Vill gärna ha dem lättåtkomligt för barnen, men vill samtidigt inte att treåringen ska kladda i hela huset.

  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-07-04 12:29:16 följande:

    Ja, de växer supersnabbt, de är redan små personligheter och de piper så gulligt. En av dem som vi kallar "Svartfot" är särskilt söt.

    När man håller honom/henne i handen sträcker han på halsen och piper precis som den lilla fågelungen i orgeln hos Snövit och dvärgarna på julafton. Det är så gulligt att hjärtat nästan får kramp.

    Vi har bestämt att vi bara kan behålla en av ungarna och det blir nog Svartfot. Vi håller på mycket med honom/henne för att han ska bli riktigt tam och jag ser fram emot att få ytterligare sällskap när jag är i trädgården.

    Inte mycket städning i det här inlägget men nu ska jag gå ut och sopa trappan, den har nog mer grus på sig än själva grusgången.


    Det låter jättemysigt med ankungarna, skulle inte kunna slita mig om jag hade några. Idag kände jag inte alls för att städa. Jag fick iallafall ommöblerat på uteplatsen, men sedan tog det tvärstopp. Ja ja, får ta nya tag imorgon.
  • Voxen1
    Gabriella 009 skrev 2017-07-06 10:29:34 följande:

    Kör fram släpen, fyller den med sånt som jag inte har använt sen sist jag fyllde den men som jag kanske skulle komma att använda ha ha nu åker det  och mindre att hålla rätt på


    Håller också på att rensar! Mindre prylar snabbare städning! Lyckas jag rensa lite till klarar jag att städa hela huset på två timmar. Då ingår undanplock överallt, diskmaskinen (in eller ut med disken), damma i alla rum, dammsugning, våttorkning och alla toaletter (badkar och dusch). Hjälps vi åt i familjen klarar vi nog det på en timme.
  • Voxen1

    Idag hade städlusten repat sig så jag lyckades veckostäda samt köra ett par tvättmaskiner. Lite småplock också. Få se hur effektiv jag är i helgen.

  • Voxen1
    Javli skrev 2017-07-10 20:32:51 följande:

    Kikar in...längesedan jag skrev här..försöker få till rutiner igen och undrar om ni vill dela med er av era rutiner/schema för städning som inspiration?


    Jag håller på att finslipa på mina rutiner. Vi har alldeles för mycket saker så jag försöker att rensa ut. Det har gjort att det är lättare att lägga tillbaka saker på rätt plats och att saker faktiskt har en plats.

    En gång i veckan städar jag hela huset, dammar, dammsuger, våttorkar och städar badrummen.

    Varannan dag behövs det dammsugas av i kök och vardagsrum och toaletterna städas. Tvätten tvättas när en tvättkorg med en färg är full. Lakan bytas varannan vecka. Veckohandlar, så när kylskåpet börjar bli tomt kollar jag över läget, torkar ur lite lätt och planerar nästa veckas mat. Försöker planera ordentligt för att minska matsvinnet. Fortfarande tycker jag att vi lägger ner alldeles för mycket tid på att plocka undan och det gäller alla våra rum.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!