Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    vallakra skrev 2017-07-11 10:02:46 följande:

    I dag är det dags att ta tag i husbilen inför årets Ölands-tur. Det blir ingen lång tur i år eftersom stora killen jobbar så mycket men några dagar kan vi klämma in och på lördag åker vi.

    Så nu är det dags att bädda och torka av här och där. Det behöver nog tas ett tag i skåpen också (tråååååkigt). 


    Ha en bra semester! Njut av att inte behöva städa på ett tag. Jag vill också åka iväg!
  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-07-14 10:11:08 följande:

    Låter som att du har fått till jättebra rutiner! Jag hade liknande fram till ungarnas senaste jullov men då havererade allt.

    Jag har ingen aning om varför men helgerna och avbrottet i rutinerna orsakade total kollaps. Sedan har jag kämpat hela vårterminen för att få till det igen men det är liksom stopp och jag får inte till det alls.

    Nu satsar jag på en rivstart till hösten i stället så får vi hoppas på ett bättre resultat den här gången...Tack, tack!


    Jag har också det problemet med att komma ur rutinerna när barnen är lediga. Jag gör hellre roliga saker än att vara hemma och städa. Har lite dålig karaktär när det gäller städning, haha.

    Vi har alldeles för mycket saker som gör det tar för lång tid att städa. Tex I sovrummet är det saker överallt, kläder, papper, småplock mm. Istället för att ta tio minuter att damma och dammsuga så tar det 30 minuter att försöka få undan saker och lyfta på högar när det ska dammas.

    Kommer jag efter i städningen tar det så lång tid att komma ikapp igen. Det känns som jag städar hela tiden. Det är en stor skillnad där jag rensat och organiserat, för där går det betydligt fortare.

    Mitt mål är att kunna fixa veckostädningen av huset på 2 timmar. Kanske ägna 2 timmar övriga dagar till plock, lättare dammsugning där det behövs, tvätt, kök mm.

    Hur mycket tid lägger ni på städning?
  • Voxen1

    De dagliga rutinerna flyter på bra här. Känns skönt. Däremot har jag kört fast med mina småprojekt. Men idag dök jag in i hallgarderoben. Blev helt galen på att allt trillade ut varje gång jag öppnade den. Jag har röjt i den garderoben hundratals gånger innan men det blev halvdant varje gång. Nu tömde jag den på allt och så jag rensade upp i högar: behålla i garderoben , flytta till annan plats, donera och slänga. Alla ytterkläder och skor som barn nr tre ska ärva får bo i en annan garderob där jag kan ha allt samlat i olika storlekar. Slutresultatet blev jättefint, så nu gäller det att inte stoppa in saker som inte hör hemma där bara för att det är enkelt.

  • Voxen1

    Vallakra, vad tråkigt med ankungarna, att de redan ska flytta. Man vill ju inte lämna bort en enda, men man kan ju inte behålla alla.

    Jag behöver också en rejäl spark därbak. Vi har också varit på utflykter och jag har varit helt slut när vi kommit hem så jag har skjutit upp allt. Idag måste jag veckostäda och gå igenom barnens garderober. Jag har börjat lite smått men tappade motivationen. I helgen ska vi åka och shoppa det barnen behöver inför hösten och då måste jag ju veta vad som fattas ;o)

    Hur har det gått för dig idag? Hittade du motivationen?

  • Voxen1

    Jag fick en ofrivillig städning och rensning av ett köksskåp när vi skulle på en av utflykterna. Jag öppnade skåpet för att ta fram en termos och allt rasade ut. Termosen stod dessutom längst in. Plockade ut alla sakerna, slängde många kakburkar som jag sparat (bakar inte så mycket så att jag kommer fylla alla de burkarna) , samt plastburkar som jag inte använt på flera år. Trodde att jag hade ordning i skåpen, men det skåpet har jag nog inte öppnat på flera år.

  • Voxen1
    Ms H skrev 2017-07-29 16:15:11 följande:

    Imorgon är det dags att börja röja hemma igen. Får jag sällskap?


    Japp, du får sällskap av mig. Imorgon ska jag rensa klart I barnens garderober. Jag har rensat klart bland de kläder som de använder. Nu ska jag ge mig på de sparade kläderna som min trea ska få ärva och se till att kläderna är sorterade ordentligt efter storlek. Var så ordentlig i början, men sedan slarvade jag lite.... Måste sluta att fuska, för det straffar sig alltid! Finns leksaker, bebissaker etc med som ska rensas bland.

    Vad ska du röja MS H?
  • Voxen1

    Ja, det blev inte riktigt som jag tänkt mig med städandet. Åkte på utflykt i söndags istället för att städa och röja ;o). I måndags tog jag nya tag och fixade alla papperahögar i köket. Igår blev det återigen en utflykt, men idag ska jag göra underverk! Tvätt, sortera in papper i pärmar och röja bland pysselsaker står på schemat.

    MS H, det låter som du kommer få ett jättefint kök!

    Vallakra, skönt att komma in i lite rutiner. Visst är det skönt med sommarlov, men mot slutet känns det skönt att få en normal vardag igen. Jag behöver också tips på lättlagad sommarmat. Här blir det mest korv och bröd, hamburgare, sallader och gazpacho.

  • Voxen1

    Här har det inte hänt något på städfronten. Istället för att städa har vi varit på utflykter! Passar på att njuta av det sista av sommarlovet. Idag däremot har flitens lampa lyst. Jag har tvättat, plockat, dammsugit och gett mig på garaget. Jag har rensat där innan och omorganiserat, men man får fortfarande hoppa över saker för att komma till bilen. Hyllorna är inte optimalt organiserade. Dessutom vill jag kunna komma åt vissa saker utan att backa ut bilen.

    Hur går det med din lista Vallakra?

  • Voxen1
    Ms H skrev 2017-08-04 11:44:42 följande:

    Är din lista rimligt lång? Vill du dela med dig? Jag försöker också att arbeta med listor, men just nu har jag kommit av mig lite. Har så otroligt många saker som jag skulle vilja att de var gjorda, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva på listan för den närmsta veckan för att inte känna mig överhopad men ändå känna mig nöjd när (om?) jag har slutför alla punkter.


    MsH, försök vara nöjd med det du får gjort. Vet att det är lättare sagt än gjort. Jag kämpar med det själv. Har inte nått ända fram, men bättre än förr. Då kunde jag bli helt matt när jag tänkte på hur mycket det var att göra och orkade inte göra något. Nu kör jag 15-30 min och försöker vara glad över hur fint det blev med det lilla jag gjorde. Orkar jag göra mer gör jag det annars är det ok ändå.
  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-08-08 15:12:49 följande:

    Nu har de sista ungarna blivit hämtade, SNYFT. Visserligen behåller vi ju en men det blir väldigt tomt och tyst här nu.

    Men jag "tröstar" mig med att göra ren kylen idag, verkligen kul...

    Måste hänga tvätt också men attans vad det tar emot.

    Hur går det för er andra?


    Tråkigt att ankungarna har flyttat hemifrån.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!