Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    vallakra skrev 2017-08-18 15:04:34 följande:

    Har alla slutat städa?


    Nästan ;o) Har enbart gjort det som måste göras, dvs tvätt, disk, lättare dammsugning. Nästa steg är att se vilka av sommarens projekt som inte blev gjorda och planera vilka höstens projekt ska bli. Ett projekt ska iallafall bli garderobsrensning!
  • Voxen1

    Tack för inspirationen, precis vad jag behövde! Inga praliner här, men har fastnat i organisationsbloggar och minimalist bloggar. Dax att komma ur den bubblan och skrida till verket! Hade en riktig rusch i början av månaden där jag rensade ut över hundra saker, sedan tog orken slut. Det var då jag fastnade i bloggarna. I helgen blir det fullt ös i sovrummet. Jag är så trött på alla saker som bara ligger och skräpar där. Vissa saker ska rensas ut och resten måste få en plats. Inte ovanpå byrån längre!!! Hoppas fler hittar in hit igen!

  • Voxen1

    Jag har också svårt att få tiden att räcka till. Istället för att göra stora projekt, delar jag in dem i små delar. Varje del får inte ta mer än 15-20min. Bättre att göra lite än inget alls.

    Nytt eller gammalt, hur gick loppisen?

    Idag rensade jag två byråer, invändigt och ovanpå. Rensade ut en hel del kläder, så skönt. Nu är det bara det som jag verkligen gillar och använder som finns kvar. Ingen idé att ha kvar det som aldrig används. En hel del som var ovanpå slängde jag. Hade sparat gamla kvitton och papper som inte längre behövs. Samlade småkrafs i en låda som jag ska sortera upp när hela sovrummet är städat imorgon, så jag får en överblick hur mycket det är och hur jag ska förvara det.

    Klädgarderoben blir ett separat projekt senare. Imorgon blir det städning och rensning av bänk och bokhyllor, dammsugning, damming och byte av lakan.

  • Voxen1

    Vad kul att det blev mer liv i tråden! Jätteinspirerande att läsa om andras projekt! Här gick det inte riktigt enligt plan i helgen, men nu har jag äntligen tagit tag i mina papper i sovrummet. Har rensat och sorterat förr, men nu ska det rensas och sättas in i pärmar och allt ska få plats i en av bokhyllorna. Så nu kör jag 30-60 min varje dag tills det är gjort!

  • Voxen1

    Bra jobbat FuckGoggleAskMe, önskar att jag hade din energi! Sitter fortfarande och sorterar papper till förbannelse. Men nu börjar det iallafall synas, det har blivit mycket plats över i bokhyllorna, så nu är jag mer taggad att fortsätta. Men det känns verkligen som ett evighetsgöra och medan jag sorterar in i pärmar och slänger kommer det in mer papper i hemmet med posten och barnen (skolpapper). Känns som om det är svårt att vinna över pappershögarna.

  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-10-04 11:20:54 följande:

    Idag gäller en light-variant på veckostädning, har nog aldrig varit så smutsigt i det här huset förr. Jag har verkligen slappat av sista halvåret, dags för skärpning.


    Jag behöver också ta tag i det. Har svårt att hitta balansen mellan det dagliga som behöver göras och extra projekten. Det blir lätt att jag ägnar för mycket tid åt dessa och resten av hemmet förfaller!
  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2017-10-04 23:19:37 följande:

    Nej, jag har ingen energi! Det är en kombo av nöd (vi ska flytta) plus en inre längtan efter ett enklare liv, plus någon slags sparsamhet (jag vill bara ha det vi använder, och vill ge andra saker till behövande så det kommer till användning). Saker ska användas! Men duktigt kämpat med papperen, visst är det underbart att se tomma hyllor! Om du inte redan har det, skaffa en dragspelspärm i hallen, och för-sortera papper direkt när dom kommer. Har hjälpt mig mycket! Aktuella skolpapper finns i en stående mapp i vardagsrummet, och gamla hamnar så småningom i återvinningen eller spara-högen. Mitt mål är att sätta papper i pärmar en gång i månaden. Ibland har det gått mer än ett år ... Ska börja varje månad med pappersorganisation!


    Ja nöden brukar se till att saker bli gjorda! Jag önskar att vi skulle flytta också så att man bara måste gå igenom alla saker, även de riktiga surdegarna.

    Jag känner som dig att jag vill ha ett enklare liv. Jag är mätt på prylar! Jag blir inte gladare av att ha skåpen och bänkarna proppfulla av saker, tvärt om. Det blev så mycket lättare att andas med luft i bokhyllorna!

    Tack för tipset för pappersförvaring, ska testa det.

    Hade också som mål att sortera papper en gång i månaden, men det sprack. Men nu ska jag på det igen.

    Jag ska få det att fungera!!
  • Voxen1
    Aniiee skrev 2017-10-04 22:27:08 följande:

    Bra jobbat.

    Mitt nästa lite större projekt är att ta itu med alla skåp i köket. Särslilt städskåpet ser ut som ett smärre katastrofområde.


    Jag har gått igenom köksskåpen, men har 2 hyllplan i två skåp som är som ett bombnedslag, så jag hakar på dig. Berätta gärna om hur det går för dig. Jag behöver mycket motivation för I skåpen är saker som inte har någon bra plats (massa småkrafs) eller som jag inte vet om jag ska slänga eller spara (borde förmodligen slänga). Varje gång jag försöker börja blir jag helt matt och stänger skåpen igen!
  • Voxen1
    gröna skrev 2017-10-05 23:04:00 följande:

    Ge exempel på vad du har i de där skåpen.


    Ja det är fröer, vitaminer, Alvedon, småsaker till leksaker, leksaker som ska lagas, party favors, ficklampor, batterier, servetter, nycklar, tändare till ljus, barnens plånböcker, screen protector till telefonen, små pockemon figurer som jag hade glömt bort, hänglås, ljus, några sladdar, samt några burkar med småsaker som jag inte kommer ihåg vad det är.

    Behöver sortera upp, slänga, samt hitta ett nytt hem till saker som ska sparas. Främst leksaker och smått, sladdar etc. Hör inte hemma i dessa skåp.
  • Voxen1
    gröna skrev 2017-10-06 00:00:59 följande:

    Ja det låter lite som en hörna i mitt kök. Fröer har jag ingen aning om vart jag ska ha annars... Ute bland de andra trädgårdsgrejerna i skjulet så dör de väl i kylan eller? Mediciner, vitaminer, ficklampor, batterier mm. har jag också där.... har ingen annan lösning än att ha allt sånt där... sånt som ska lagas har jag lite överallt... servetter har jag i en annan låda i köket där jag även har engångstallrikar och engångsbestick... ljus har jag i ett skåp i vardagsrummet... sladdar och små elprylar i en låda i sovrummet, den möbeln skulle också behöva rensas ur för övrigt... svårt att veta var man ska göra av allt


    Ja, visst är det svårt att bli av med dessa ställen. Mediciner har vi på ett annat ställe men de för typ förkylningar är i köksskåpet plus vitaminer. Jag har testat att lägga tillbaka medicinerna där vi har resten, men de flyttar alltid tillbaka. Så de får vara kvar där. Ska Skaffa en låda så det ser bättre ut i skåpet.

    Ficklampor tänkte jag lägga ut i garaget, men ett par är ju bra att ha inne om det blir strömavbrott. En kanske kan vara kvar i köket och någon på övervåningen, resten i garaget.

    Fröerna vet jag inte alls vart jag ska göra av. Kanske kan de få bo i skåpet med några krukor och vaser.

    Leksakerna behöver jag rensa bland. Laga det som går att laga, kasta samt bära resten till barnens rum.

    Nä jag får nog tömma båda skåpen och sortera upp prylarna. Ibland är det så svårt att hitta bra platser till saker, vilket gör att de hamnar i skåpen igen. Skulle vara nöjd om sakerna kunde sorteras och förvaras lite snyggare/mer praktiskt och att de bara tog upp två hyllor i ett av skåpen. Det får bli mitt projekt till helgen tillsammans med papperssorteringen.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!