Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Ms H skrev 2017-10-13 19:39:41 följande:

    Ääääääntligen har jag haft sista hantverkaren för köksrenoveringen här. Medan har var här idag (och jag var tvungen att ta ledigt från jobbet) passade jag på att rensa ut byggskräp från kök/hall/altan/förråd och fyllde bilen. Efter sista jobbpasset pressade jag mig in genom grindarna på sorteringsstationen minuten före de stängde! Bilen tom, förrådet rymligt, sååå skönt! I helgen ska resten av det som förvaras på altanen bort och så ska jag göra lite mer på min del av renoverandet. Tänk, det kanske kan bli helt klart nån gång :)


    Bra jobbat och härligt att det nästan är klart ! Det är så skönt när det blir tommare hemma! Tur att du hann in så du fick slängt det du skulle!
  • Voxen1
    vallakra skrev 2017-10-16 11:29:58 följande:

    Vad har ni andra för projekt för den här veckan? Själv har jag satt upp som mål att sortera och torka ur köksskåp. Jag har kontinuerligt rensat ut saker vi inte använder så det bör inte ta så lång tid.

    För övrigt ska maken genomgå ytterligare en operation så nu blir jag ganska ensam om att ro vardagen i hamn så det blir nog inte så mycket extra gjort den närmaste tiden.


    Projektet denna veckan blir att fortsätta rensa, sortera och sätta in papper i pärmar. Jag trodde att jag var på slutet för jag hade ett flow ihelgen. Men så hittade jag fler papper i foldrar. Först tänkte jag ignorera och ha kvar foldrarna, men denna gången skulle jag ju göra det ordentligt. Så det blir minst en vecka till.

    Förutom det, tänkte jag rensa en köksbänk där det samlas diverse saker. En riktig surdeg som jag inte riktigt har orkat ta itu med. Flyter allt på funderar jag på att rensa och torka ur kylskåpet också.

    Bra projekt med köksskåpen. Det ska jag skriva upp på min att göra lista. Det är ganska ok där, men jag tror jag kan rensa lite till. Särskilt plastburkarna, där finns det potential till utrensning.

    Det är inte lätt när man ska rodda allt själv. Man får vara glad för det som blir gjort. Vardagssysslorna kräver sin tid också. Sedan måste man ju göra något annat än att städa också!!!
  • Voxen1
    hon mot strömmen skrev 2017-10-15 19:19:01 följande:

    Trots en helg från helvetet så ser det lika städat ut nu som innan. Imponerad av mig själv.


    Bra jobbat!
  • Voxen1
    gröna skrev 2017-10-15 20:22:22 följande:

    Orkade mer än vad jag trodde!

    Disken är undan, har plockat rätt på bordet.

    Och har dammsugit allting! Brukar dra över golven varje eller varannan dag, men har som mål att på söndagar även ta alla andra ytor, hyllor, tavlor, lister... inte alltid det blir så men idag gick det! Men det gick tungt på slutet, som tur är så hjälper musiken att kämpa vidare, lite som på ett träningspass... och nu är jag klar, damm och djurhår borta, diskbänken blank...  att jag inte fick nån post varken i torsdags eller fredags hjälpte en hel del för att ta hand om papper är en stor börda för mig, men nu flöt allting jättebra!

    och nu sitter jag i soffan med ett välförtjänt glas rött.


    Härligt! Bra jobbat!!

    Är avundsjuk på dig som inte fick någon post torsdag och fredag, haha. Har lust att sätta upp en lapp på brevlådan med All post undanbedes! Haha. Just nu känns det inte som jag kan vinna över pappershögarna.
  • Voxen1
    gröna skrev 2017-10-18 16:15:00 följande:

    Nu gör jag det bara. Går ner och dammsuger mardrömskällaren..


    Ja, på den bara! Det kommer kännas superbra när det är gjort. Rensade köksbänken som jag undvikit länge igår och nu är köket så fint. Nu ska jag fortsätta med pappersarbetet.
  • Voxen1
    gröna skrev 2017-10-18 23:04:38 följande:

    Tack tack, för pepp, jo jag vet ju att det känns så bra när nåt blir klart. Tyvärr blev jag inte helt klar, röjde grejer och dammsög allt utom ett rum, sen tog orken slut. Får se om det blir nåt mer i morgon.

    Hur går det med papprena?


    Härligt! Det som är gjort är ju gjort. Det är ju lättare att ta tag i ett rum än en hel källare!

    Det går framåt med papprena. Jag har 10 foldrar kvar som ska gås igenom och rensas och sorteras in i pärmar plus barnens skolpapper för detta läsåret. Jag hoppas att jag är klar med det på söndag.

    Igår blev jag blev så trött på två hyllor i skafferiet med baksaker och godis så jag rensade och organiserade där. Nu ser jag äntligen vad jag har och allt rasar inte när jag försöker ta ut något.

    Dagens projekt är pappren såklart och städa i sovrummet. Behöver nog tvätta också.
  • Voxen1
    Ms H skrev 2017-10-18 23:38:37 följande:

    Letade massor igår, reguljärflygmöjligheter. Hittade äntligen några alternativ som funkar. Nu kommer bara det där jobbiga med att välja också... Idag åkte jag till bilhandlaren, byggbutikerna och massören istället och när jag kom hem var hjärnan för mosig för några beslut...


    Nä efter en sådan dag tar man inte det bästa besluten. Du får sova på saken helt enkelt!
  • Voxen1
    gröna skrev 2017-10-19 18:02:21 följande:

    Ja jag får försöka tänka så, var ju lättare att gå ner idag när det inte var så mycket kvar! Dammsög resten idag och i morgon ska jag förhoppningsvis skura. En tvätt har jag kört också.

    Tycker du är så duktig som kör på med papperen. Det kan vara bra att tänka så, att man tror man är klar på söndag och sen jobba efter det. Då vet man att på måndagen är det borta och se fram emot det. Och jag får se fram emot att om bara några dagar så ska jag vara klar med källaren. Nu har jag skrivit det här också så nu måste jag göra jobbet.


    Bra jobbat med källaren!

    Ja, det hjälper mig mycket att dela upp projekt i mindre delar. Då blir det inte lika svårt att ta tag i det och jag behöver inte ha en hel dag för att bli klar. Jag ledsnar inte heller mitt i. Det jag har gjort är ju bättre än inget. Har jag ett flow gör jag fler av de mindre projekten och går det tungt blir det färre, men jag känner mig klar med något. Det ser oftast bättre och bättre ut också, då blir jag motiverad att fortsätta. Som du säger ser man slutet och det är mycket lättare att beräkna när det kan bli klart på ett ungefär. Min hjärna blir mer samarbetsvillig och orken större!
  • Voxen1
    hon mot strömmen skrev 2017-10-21 16:32:50 följande:

    Jag har lyckats hålla huset städat hela veckan. Grymt nöjd. Har rensat upp dotterns rum där allt har legat på golvet, alla kläder skall nu bara tvättas klart till i morgon när hon kommer hem.

    Har torkat alla golv i huset. Har sån energi i kroppen som jag inte har haft på många år, fattar inte.....


    Härligt! Så roligt när det känns lätt och inte som om det är Mount Everest som ska bestigas! Njut!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!