Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Angiehults skrev 2013-11-17 20:35:03 följande:
    Jo, jag skojar inte. Helt absurt. ALLA sladdar. Ni vet den där påsen med konstiga sladdar som ni inte vet vad det är och vad de går till? Den påsen sålde som smör.  Och gamla mobilladdare och telefoner. Tangentbord.  All elektronik är tydligen högvilt! Vi vad där tidigt på morgonen och då var det många som hoppade på oss direkt innan vi ens börjat packa upp och frågade efter just elektronik.  finns tydligen en bra andrahandsmarknad, vilket jag inte hade en aning om innan. Själv hade jag lätt kunnat slänga den där kassen med sladdar...

    Ja, visst är det konstigt. Vi har sålt på loppis ett gäng gånger och det som går åt mest är just sånt som jag helst velat kasta.
  • vallakra

    Jag funderar lite på det här med dammvippor av strutsfjädrar. Hur långa är de?

    Nu har jag en urful sak i pastellfärger, syntetisk så klart men den är lång och bra så jag når när jag ska damma hörnen i taket.

    Jag vill gärna ha en i naturmaterial men jag vill inte behöva klättra på stolar/stegpallar för att damma lampfästet och annat som sitter högt.

  • vallakra

    Nu har jag beställt en dammvippa! Eftersom jag bor i ett pyttesamhälle låååååååååångt från större köpcenter är det enklast att beställa över nätet.

    Jag hittade Sahlins struts som tillverkar dammvippor och beställde direkt därifrån. Jag lyxade till det lite och beställde två stycken, en liten samt en stor som till och med kallades "lyxvippan". Dyrt visserligen men jag hoppas att det ska vara värt det.

    Och var ska man ha det lyxigt om inte bland städsakernaSkrattande.

    Trevlig fredag alla städisar!

  • vallakra
    81missan skrev 2014-03-16 21:19:44 följande:
    Vi har inte velat ha det för det blir så bökigt om man bara vill byta på ena sidan, om det av någon anledning blir blött eller så. Nu när barnen börjar bli stora så kanske vi så småningom byter eller så väntar vi tills det är dags att byta säng. Hur länge håller dom eg?Är det bara 10 år? Vet inte att mina föräldrar bytte under tiden jag bodde hemma, men jag vet ju inte allt:)

    Är det inte jobbigt att bädda, eller blir det kanske mindre bök?

    Vi har en stor bäddmadrass som täcker hela dubbelsängen. Det är suveränt! Mycket fräschare än det vi hade innan. När det gäller bäddningen tycker jag faktiskt att det är smidigare så här.

    En grej bara, jag tycker inte att de lakan som är avsedda för "dubbelmadrass" är bra alls. De är för små och korvar bara runt i sängen. I stället har jag sytt ihop två lakan för enkelsängar , sedan bäddar jag så att sömmen ligger över "bredden" på madrassen. Vi har alltså sömmen under rumpan ungefär. Det fungerar utmärkt.
  • vallakra

    Ni som använder ättika i tvättmaskinen, hur doserar ni?
    Spelar det någon roll om det är ättika eller ättiksprit (heter det så?)

    Jag har förstått att man kan använda ättika även med tvätt i maskinen, var häller man ättikan då? I tvättmedelsfacket? I sköljmedelsfacket? Direkt i maskinen?

  • vallakra

    Inte direkt städning men ändå:

    Ni som har bakmaskin, hur fungerar det egentligen? Blir det bra? Är det värt pengarna?

    Ni som har crock-pot (stavning?): samma frågor till er...

  • vallakra
    Ms H skrev 2014-04-05 15:34:36 följande:
    Min dammsugare luktar illa när den används. Tips på vd man gör åt det? Har bytt påsen.

    När jag byter påse brukar jag droppa lite eterisk olja i den nya, det händer också att jag har i lite torkad lavendel eller någon torkad krydda. Under advent brukar det bli kanel och nejlika.
  • vallakra

    Ja, det beror ju på hur mycket man tar. Torkad lavendel eller eterisk olja luktar ganska mycket även om man bara tar lite grann.

    När det gäller eterisk olja kan jag rekommendera "citronella", "eukatyptus"och "refresh". Jag brukar köpa mina på tradera.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!