Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jaha, nu tjatar jag om brödmaskin igen. Har köpt en för ett par dagar sen men har inte kommit till att prova förrän nu i eftermiddag.

    Brödet blev jättegott, särskilt lillskrutten (snart 13 årDrömmer) tyckte om det. Men ska det bli en så liten limpa? Hur blir det när ni andra bakar? Jag följde receptet till punkt och pricka så jag tror inte att jag gjort något fel.

  • vallakra

    Nu har jag provat ett annat recept och det brödet blev betydligt störreSkrattande. Dessutom testade jag den där fördröjningsgrejen så vi vaknade till doften av nybakat bröd nu på morgonen. Ett bra köp verkar det som!

  • vallakra

    Fixade till altanen igår och använde mig av "less is more"-tänket även där. Det blev superbra! Jag kan inte begripa att några småsaker kan få det att kännas rörigt.

  • vallakra

    Ja, vi har en förmåga att under vintern ställa ut saker på altanen "för att ta hand om det till våren" vilket resulterar i en ganska rörig altan på vårkanten. I fortsättningen ska vi skärpa till oss och inte ha några så-länge-ställen.

  • vallakra

    Har ju absolut ingenting med städning att göra men jag måste ändå fråga (vi kan ju låtsas att det har med städning av trädgården att göra).

    Jag besökte idag för första gången Blomsterlandet och blev helt stum. Brukar det vara så billigt? Jag köpte klängväxter för halva priset (redan fullpris var ju snorbilligt). Nu sitter jag här och grämer mig över alla pengar jag lagt ut genom åren på att handla på den svindyra plantskolan som ligger närmast mitt lilla pluttsamhälleSkrikandes.

  • vallakra

    En liten fråga till alla duktiga städnissar:

    Vad använder ni för mopp?

    Själv använder jag en sån där med "garn" eller vad man ska kalla det. Har testat varianten med "smala disktrasor" också men jag blir aldrig nöjd. Jag tycker att de är svåra att vrida ur och de lämnar alldeles för mycket vatten kvar på golvet.

    Så nu undrar jag om det finns någon här som hittat någon superbra mopp att rekommendera.

  • vallakra

    Ja, visst märks det att det varit mycket annat den sista tiden. Här har vi varit uppbokade de senaste fem helgerna och så kommer midsommar som ska firas med hela tjocka släkten (har egentligen varken tid, lust eller ork).

    Men sen lugnar det ner sig och vi kan pusta ut och kanske få lite gjort här hemma igenDrömmer.

  • vallakra

    Hur gör ni med tuber i kylskåpet? Jag kan inte hitta någon lösning som jag blir nöjd med. Det är ett irritationsmoment som måste lösas annars blir jag galen snart!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!