• Äldre 2 Jan 18:26
    1357119 visningar
    10068 svar
    10068
    1357119

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Connect: Jag tror jag ska göra ett försök att följa den. 

    Jag behöver er input på en del saker som jag brottas med: Jag hittar inte mina kläder och behöver smart förvaring i garderoberna. Barnens rum behöver rensas på grejer. Hälften av allt i garaget behöver åka till tippen. Jag vet att jag mycket väl skulle kunna få för mig att göra detta på en ledig dag, men jag orkar inte slutföra, och så blir det bara pannkaka. Hur ska jag gå till väga? Ska jag betrakta dem som "hotspots"? 

  • Äldre 2 Jan 19:16
    Millans hustru skrev 2012-01-02 18:32:51 följande:
    Hörde på en föreläsning att allt man kan göra på mindre än tre minuter ska man göra direk,t istället för skjuta på. det tar, enligt den där föreläsaren, mindre energi att GÖRA än skjuta på, hålla i huvudet eller skriva lapp på eller störa sig på... Den försöker jag leva efter. hakar gärna på här men jag är faktsikt på rätt god väg
    Den har jag också hört, problemet är att jag då inte har någon normal stopp-funktion, utan jag fortsätter i 16 timmar om inget avbryter mig. Så många "treminutersgrejer" har jag här hemma. Det är ingen riktigt bra strategi för mig.
  • Äldre 2 Jan 19:19
    Chianti skrev 2012-01-02 19:10:12 följande:
    Pallas, jag ångrar mig. Du behöver kanske decluttra? Det införs vecka 2, men om du är otålig, kika här: www.flylady.net/d/getting-started/flying-less.../
    Jag behöver definitivt decluttra. Maken föreslog att jag skulle ta itu med en personlig "hotspot" och försöka hänga upp ytterkläder i hallen, istället för att hänga dem på tusen ställen runtom i huset. Bra idé, tycker jag själv.
  • Äldre 2 Jan 20:14

    Jag håller på och väljer en hotspot för kvällen nu. Kan inte riktigt bestämma mig.

  • Äldre 2 Jan 22:36
    Chianti skrev 2012-01-02 21:15:02 följande:
    Tack själv Gali och alla andra i tråden!  Så himla många roliga som samlades här! *bugar och bockar åt alla håll*

    Jag har en hot spot som måste attackeras inom de närmsta dagarna, nämligen drivor med betalda räkningar. Hur gör ni med såna? Jag har för dålig med förvaringsutrymme för att stoppa allt i pärmar och lagra i flera år. Eller, nja, okej, plats finns kanske... men dom går ju liksom aldrig och lägger sig i pärmarna utan parkerar sig på en massa andra spridda ställen. Vad göra? Ska JAG behöva stoppa dom i pärmarna?? Eller kan man kasta skiten? Man betalar ju ändå via nätet, betalningarna finns ju kvar där. *funderar*
    Ta allt du kan på e-faktura och stående överföringar, då blir det inte så många papper kvar.
  • Äldre 2 Jan 22:42

    Man kan åter spegla sig i min diskbänk. Jag monterade även bort köksfläktfiltret och glaset för lampan där och ställde i diskmaskinen. Fy faan vad äckligt! Fläkten får sig en omgång med Cillit Bang i morgon.

    Sen ringde min medryttare och hade tråkigt, och jag råkade nämna att jag hade ångest för allt skräp i garaget. Då kastade hon sig i bilen och kom hit, så vi har sorterat grejer i garaget i två timmar. Det blev väl min hotspot då, för vi sade väl 120 minuter per sådan?  Har sorterat barnens kläder, slängt alla trasiga och oanvändbara som är för små och sorterat de hela i en påse som skall skänkas till en bekant med lite mindre barn. Shit! Vi hann jättemycket! Vi ska fortsätta i morgon. Nu har jag 4 tomma garderober som jag kan börja sortera in saker som jag verkligen vill ha kvar i!

  • Äldre 2 Jan 22:54
    Fiamedbarn skrev 2012-01-02 22:45:35 följande:
    Åh såna kompisar vill jag också ha !
    Dom är jättebra, jag har flera stycken såna! Rekommenderas!
  • Äldre 2 Jan 23:17
    IceCloud skrev 2012-01-02 23:09:49 följande:
    vänta nån minut o sen torka av (glömde jag skriva...)
    Jag har ett annat tips och det är att använda iskallt vatten när man gör rent diskbänken. Det dunstar inte så att det blir flammigt innan man hinner torka av det. Ska det vara riktigt flyttstädningsrent rekommenderar jag fönsterputs och fönstermicrotrasa på kranarna.

    //professionell flyttstädare 
  • Äldre 2 Jan 23:20

    Vill också passa på att höja ett varningens finger vad gäller rengöring av diskho och kranar:

    Använd aldrig NÅGONSIN svinto, skrubbsvampar, skurpulver eller typ torkypapper på kranar. Då förstör man dem, de blir repiga och jättefula. Har ni moderata kalkavlagringar så försvinner de med en mjuk microtrasa, är det större avlagringar så satsa på ett starkt avkalkningsmedel hellre än något skrubbande. Detsamma gäller för toastol och handfat. 

  • Äldre 3 Jan 08:23
    IceCloud skrev 2012-01-03 00:04:21 följande:
    Vi använder riktigt starka avkalkningsmedel i jobbet (jobbar med hotellstädning). Det går inte andas när man använder dem. Därför har jag nog blivit lite emot så starka medel där det går att få bort smutsen på andra mer miljövänliga sätt.
    Men det är klart, på mer nersmutsade ytor o i badrummet åker det fram kemiska rengöringsmedel men inte så frätande i lungorna som det på jobbet...
    Man behöver ju inte använda värsting, värsting-grejerna till vardags. Det kalkborttagningsmedel jag tipsade om förut, Hessa, är mycket effektivt men påverkar inte luftvägarna sådär som du beskriver (känner igen från mina flyttstädningsjobb).
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!