• Äldre 3 Jan 09:52
    1360887 visningar
    10068 svar
    10068
    1360887

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag har smugit in en till "chore", som är ett problemområde för oss - soporna. Jag ska se till att ta med mig soporna varje gång jag åker till stallet.

    Har ni något bra tips på förvaring av familjens vantar? Det funkar inte för oss att ha dem i en låda, de kommer bara bort. Vi skulle behöva ha nåt på väggen där alla kan stoppa in sitt par när de kommer hem. Helst också hänga upp dem på tork på klädnypor under om de är blöta. I mitt huvud ser denna lösning nu ut som typ ett vinställ (rör) med ett klädstreck under, hahaha.

    Har också ett tips för skärpförvaring i garderob: tonfiskburkar är perfekt storlek för att diska i maskin och skruva upp på insidan av garderobsväggen. Sätter man upp 5-10 såna har man förvaring för alla sina ihoprullade skärp. 

  • Äldre 3 Jan 10:12
    Nilam skrev 2012-01-03 10:01:45 följande:
    Bra tråd! Är det nån som kan råda mig när det gäller kläder som man använt ett par timmar bara, som inte är färdiga för tvättmaskinen men inte hör hemma i garderoben? Jag har alltid några såna plagg hängandes lite varstans och ofta använder jag kläderna en gång till men flera dagar senare eller så hamnar de i tvätten ändå men först efter att de hängt och skräpat i två veckor... Är så trött på detta!
    I teorin [hrrrm...] hänger jag in dem i garderoben igen. De är ju inte smutsiga, så jag tycker de hör hemma där. Att jag misslyckas med att få tillbaka dem där de hör hemma i 99% av fallen kan vi tala tyst om...
  • Äldre 3 Jan 10:14
    IceCloud skrev 2012-01-03 10:12:51 följande:
    Ja tycker det känns lite rörigt att läsa på fly ladys hemsida. (säkert bara jag som tycker)...
    Men är det meningen att man ska börja med de 31 babystegen samtidigt som man tar en zoon och en hotspot varje dag?
    Eller ska man bara börja med de 31 stegen?
    Sidan är jätterörig, du är inte ensam om att tycka det. Fellänkad på flera ställen, dessutom, vilket inte gör det lättare.
  • Äldre 3 Jan 11:14

    Jag har varit i stallet och mockat, ridit och släppt ut hästar, samt slängt sopor (ridkläder räknas väl som "riktiga kläder"? ). Otroligt skönt att komma upp till rena köksbänkar, faktiskt. Trodde inte det skulle kännas så stor skillnad, då jag i regel inte stör mig på köksstöket förrän jag ska laga mat och det inte finns någon plats.

     

  • Äldre 3 Jan 22:34

    Aaaa vad det tog emot att shina sinken i dag. Det är nu eftertankens kranka blekhet infinner sig, men jag tänker fan inte ge upp. Jag har hängt min jacka i hallen varje gång sedan min man föreslog det! Har tränat galoppfattningar på min häst i halv storm och ösregn och har jätteont i kroppen (vi är lite... eh... unfit). Detta efter att medryttaren och jag rensat hela garaget på skräp och varit till tippen, ett jobb vi påbörjade i går kväll när hon ringde och hade tråkigt.

    Jag har inte gjort någon hotspot, vare sig i dag eller i går, jag tror jag byter ut dem mot garageröjningen. Det är bara nu när jag är ledig mer sammanhängande som jag har tid att göra en sådan grej och när nu medryttaren var så ivrig så vem var jag att hindra henne?  

  • Äldre 3 Jan 22:44
    060810 skrev 2012-01-03 22:40:11 följande:
    Kämpa på så ska du se att du snart är tillbaka i bra vanor igen! ;)
    Jag har aldrig haft några bra vanor. Det är det jag tänkte lära mig genom den här tråden. Tänkte att det kanske kunde vara upplyftande för er att höra att det går tungt för mig, trots att det egentligen handlar om så små grejer, som rent logiskt borde vara lätta.
  • Äldre 3 Jan 23:12

    I morgon kommer tvättmaskinsreparatören hit, håll tummarna för att den går att laga till ett överkomligt pris, annars måste jag åka in till Uppsala och köpa en ny. Jag har också lovat 7-åringen att vi ska snickra ihop en leksaksspis till honom i morgon, det ska bli kul!

    Nu glänser mitt kök också, tack vare er! Det är ju när det känns tungt som en sån här tråd behövs. När man står där och tänker "äh, jag tar det i morgon", och så blir det aldrig av... 

  • Äldre 3 Jan 23:12
    IceCloud skrev 2012-01-03 21:53:10 följande:
    Ikväll när skulle släcka lamporna i köket kunde jag inte låta bli att vända mig om o le lite när jag tittade en extra gång på den skinande diskbänken som inte hade massa smutsig disk på sig [...]
    Hahaha, känner igen mig!
  • Äldre 3 Jan 23:30
    060810 skrev 2012-01-03 23:23:41 följande:
    Hängt tvätt och vikt tvätt och nu ligger den och väntar på att åka på plats imorgon när barnen är vakna. ;)
    Duktigt! Jag ska försöka klura ut något bra system för tvätten när maskinen är lagad, kom gärna med tips om du har något du tycker funkar för dig!
  • Äldre 4 Jan 00:07
    Ms H skrev 2012-01-03 23:36:40 följande:
    System för vad med tvätten?
    Ja, precis. Min brukar bli hängande kvar på torkställningarna, för ingen orkar lägga det i lådorna och skåpen. Jag brukar hänga tvätten "färdigvikt". Det tar lite längre tid att torka, men jag slipper iaf vika det där extra innan skåpen. Min man lägger allti i IKEA-kassar och sedan blir vi alla gråhåriga under några veckor medan vi förtvivlat sliter och river bland röran i påsarna.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!