• Stjärnstoft

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Tiden rusar och nu stängs strax vår tredje diskussionstråd .... så jag startar en ny för diskussion, peppning och stöd till varandra.

    Hoppas alla gamla trådmedlemmar hänger med och att nya kommer till.
    Vi tycks vara många sjuksköterskor här på FL.

    Ser fram emot massa roliga och intressanta inlägg.

  • Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!
  • Rebekka

    Hej igen
    Bara en liten fråga till er syrror ... vad gäller om medicinering inom barnomsorgen, t.ex. om ett barn behöver inhalationer under dagen?? Visst måste det vara så att dagispersonalen/dagmamman måste gå på kurs i medicinhantering och få uppgiften delegerad av ansvarig ssk inom kommunen???

    Välkommen Jenny och mupppallekuling (intressant nick ).
    Jenny vad kul att vubba till bm... tänkte att jag skulle också söka in till Borås till nästa höst. Hur svårt var det att komma in? Åhhh berätta gärna hur det går på förlossningen sedan... har hört att bm är tuffa mot syrror som inte väljer att jobba emellan utbildningarna....

  • Maggis

    Springsteen;

    Saken är ju att både jag och flera andra tagit upp detta personligen med henne flera gånger. Hon slår ifrån sig och sedan fryser hon ut den som vågat öppna munnen i flera månader. Bara det gör ju arbetet jobbigt; överrapporteringar och samarbete faller totalt med henne då. Så hon _vet_ vad vi tycker men hon gör ju aldrig något fel, enligt henne själv.

  • Maggis

    Oj, springsteen, misstänker att ditt inlägg efter mitt rörde sig om något helt annat. Sorry!

  • Amine

    Springsteen: hur man bemöter borderlinepatienter kan jag inget/väldigt lite om, men dom är ju lite speciella.
    Maggie: Tycker inte att det är fel att skicka en skrivelse till högre chef. Berätta det gärna för din närmsta chef först så att han/hon vet vad det handlar om när det blir "konforntation". Hos oss har jag (som är skyddsombud) sagt till chefen att göra en mer formel anmälan enligt arbetsmiljölagen om han inte tar tag ordentligt i vårt problem, och i morgon ska dom ha ett samtal. Får se vad det ger.

  • Amine

    Förresten: Amy och Springsteen vad är det som börjar? Jag har nämligen också börjat i dag, att jobba efter mamma ledigheten - underbart. Men också skönt att komma hem.

  • Springsteen

    Amine.. Jag menade inte bara borderline patienter.. menade alla egentligen.. Alla har vi väl stått inför patienter och bara velat skrika barnunge!!!!! Bara att mina personliga senaste erfarenheter var från borderlinepatienter....

    Jo jag började min kirurgvub idag o Amy sin IVA vub!!! Det verkar bli jättebra men mycekt jobb... Så ser ni mig här inne för ofta så säg till mig att plugga istället!!!!

  • Katja77

    Hej syrror! Få man klaga lite? I fredags cyklade jag omkull påväg hem från jobbet och slog i knät. Efter att ha haltat runt på jobbet hela helgen och när jag fortfarande hade jättont idag så kollade en av vära läkare och skrev rtgremiss och så fick jag komma till ortopeden. Jag trodde att ag bara var blåslagen men ortopeden konstaterade att jag troligtvis tänjt ut det inre ledbandet ordentligt. Om sex veckor borde jag vara återställd och jag får jobba om jag tar det lugnt. Visst är jag glad att det inte var någon fraktur men oj vad bökigt det är att knappt kunna gå på jobbet!

    Sådär, då har jag fått gnälla av mig lite!

    Vad spännande för er som börjar vub nu! Jag är fortfarande lite sugen på att bli barnmorska så jag ska nog söka till våren.

  • Champagne

    En väldigt erfaren sjuksköterska var med om en stickrädd ung kille som hon skulle sätta venflon på. När hon stack, fick han en asystoli (han kom sig igen, utan att hon behövde göra nåt). (det var andra gången hon var med om detta). Men hon sa till mig, att vara extra försiktig med de patienter som är stickrädda... Ett bra råd tyckte jag.

    Sen finns det ju dom som "fånar" sig... Som inte kan ha sjukhuskläder, för att de är fula, tror att mediciner är gift men ändå vill bli botade, som går förbi sjuksköterskeexp till sitt rum och ringer på klockan för att fråga en sak (som de inte kunde frågat när de gick förbi mig för 5 sekunder sen)

  • zikoriat

    Hej hej, har samlat lite frågor som jag undrar över, om ngn har lust att svara. Ang sjuksköterskeyket o utbildning. Blir bättre överblick på svar i en egen tråd.
    Jättetacksam om ngn vill svara :)

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!