• Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!
  • mpta

    Ja det där med att ta samma bröst är viktigt men förutom d låter ja Alfred äta när han vill. Jag börjar dock få sämre å sämre med mjölk så Alfred äter även ersättning och de gånger under dagen han var ätit ersättning står han sig mycket mycket längre än när han har ammat. Ger han alltid ersättning som sista måltid innan läggdags, han vakna nyss för mat å nu har d gått 5.5 timme sen han åt sist så ersättningen har gjort underverk! Känns dock lite sorgligt att amningen redan börjat krångla, trodde ju att d skulle räcka med att han fick ersättning innan läggdags men han har mer å mer behov av att ha d flera gånger under dagen så som d ser ut nu ser d inte ljust ut med amningen utan d blir sämre å sämre.

  • Mamita3

    Grattis Tibell !!
    Härligt m snabb förlossning

    Jag ammar när han vill, inland varje timme ibland var 4:e!(?)
    Men han bestämmer. Han blir tre veckor idag och ett mönster av en vaken dag och en sov dag.
    Igår va det sov och idag vaken och vill vara med. Gulli plutt!!

    Gällande den feta mjölken märker jag att han blir mättare av mitt vänstra bröst och det blir mkt bättre att amma samma bröst 2 ggr på raken. Och bajset är tjockare och gult. Häftigt! Detta tänkte jag inte på m tvåan, det är aldrig sent att lära sig

    Min lille ville inte äta under första dygnet och efter mjölken rann till åt han hela tiden .
    Tre dygn bara åt han och gick upp 200 g - hihi .

  • Mamita3

    Ursäkta min grammatik men att snabb skriva på iPhone och samtidigt passa en 18 mån från vaggan gör sitt på stavning och sånt.

  • Tibell

    Tack för alla svar :)
    Vi har nog ammat varje timme inatt men däremellan har hon sovit jätte duktigt.
    I dag har mjölken runnit till och nu dröjer det längre mellan amningarna och hon är betydligt nöjdare.
    Men ibland hinner vi inte med båda brösten utan tar samma två ggr istället. Så tar vi andra bröstet nästa gång. Är det okej att göra så tills man kommit in i bättre rutiner ? Ibland tar vi båda.. Men då krävs ett blöjbyte mitt i annars orkar hon inte hålla sig vaken :)

    Ska bli spännande att se vad hon väger på söndag på återbesöket. När vi åkte hem igår vägde hon 2.9 men då var hon bara 24h gammal..
    De brukar tappa lite till i någon dag va ?

  • Erik

    Fjärde dagen ska vikten börja öka sa dom till mig på BB... Tills dess är det vanligt att dom tappar i vikt...


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Pprcorn

    nu får även jag flytta hit. äntligen. i onsdags på bf+11 föddes lilla Alice. 3685g oc 50cm. värkarna började 4 på morgon men ca 10 min mellan värkarna. höll i sig så. for till bm kl.9 och var öppen tre. potade på hemma och packade det sista och värkarna fortsatte med allt mellan 6 och 12 min. halv tre började dom kännas mera. baki fyra lämnades sista barnet till barnvakt. i bilen ökade intensiteten i värkarna. vi kom in på förlossningen 17:35. var då öppen 6cm och 17.52 föddes Alice så det gick undan på slutet. glad vi iaf hann in. hur länge suger era små. Alice ligger nästan jämt vid bröstet och kan suga 20-25 min på varje sida och sen är hon nöjd 20 min och sen äta igen. inatt sov hon 2 timmar i rad 2 ggr. det var skönt. fick även jag sova . hur har syskonen tagit det. 8åringen är jätteglad då hon önskade sig en lillasyster men 2åringen är inte det minsta brydd eller intresserad.

  • Helt virkad

    Man ska inte ropa hej... Har varit så glad i några dagar nu över att kroppen börjat återgå mot normalläge. Mindre avslag, mindre öm, mindre hormonsvall.
    Och så vaknade jag med feber Ligger under två täcken och huttrar... Inga andra konstiga symptom dock, så vi avvaktar och ser vartåt det tar vägen.
    Tur att sambon har semester och kan ta hand om Irma + markservicen.

  • Erik

    Hemkommen från mödrarådgivningen... Visade att jag har livmodern full med blod men inga moderkaksbitar eller slemhinnor. Men fick Cytotec att sätta in i ändtarmen så att blödningen skulle stanna av... Däremot kommer nästan inget blod ut utan det samlas i livmodern... Skulle gärna  ha velat ha Methergin också så livmodern skulle göra sig av med blodet och inte samla det inne i livmodern. Men ska tillbaka om en vecka om jag fortfarande blöder då...


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Tibell

    Erik : fy då :( hoppas det blir bättre snarast !!

    Lilla Lovis har en sovdag idag.. Vilket kanske inte är jätte passande med tanke på hur mina bröst mår :-0
    Jag får väcka henne ibland när de är alldeles för fyllda samt handpumpa ut det värsta :/
    Har fått mjölkstockning med de andra två och räknar med det denna gången med..

    Någon mer här som drack hallonbladste innan förlossningen ?
    Jag gjorde det denna graviditeten och jag ser bara positiva resultat av det :)
    Magen har dragit ihop sig jätte bra men ändå inte smärtsamt.
    Jag blödde knappt något alls direkt efter Lovis kommit ut ( till och med bm kommenterade hur lite det kom ) och nu blöder jag knappt alls :-0
    Bara lite blodsblandat slem när jag torkar mig !

  • Du och Jag ver2

    Snart hemma!! 45min kvar tills vi är hemma, alla tre tjejerna sover! Hoppas Julia sover hela vägen hem nu. Känns lite galet att varit ivög på semester nu - men det har gått jättebra! Ang amningen sp fungerar den bra här. Jag "ammar fritt', dvs hon får äta när hon är hungrig helt enkelt - vilket börjar bli ungefär samma tider. Ammar oftast båda sidorna, börjar då med den sidan jag slutade med sist. Vill man fp mer mjölk rekommenderar jag att äta quinoa, funkar för mig iaf!! (inte testat denna gången men.med andra tjejen) Har fortfarande lite avslag kvar - jag som hade räknat med ca 6v blev ju glad när alla sa att man inte har lika länge efter snitt, pyttsan heller att det stämde!


Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!