• Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!
  • Erik
    Helt virkad skrev 2012-07-01 21:41:00 följande:
    Erik: Jag har också högt tryck (runt 150/100 sen förlossningen den 25:e). Hade högt med första också, då tog det nån vecka innan det började vända nedåt. Denna gång har jag fått medicin, med äldsta fick jag det inte men då höll de mig kvar på BB en vecka... Nu har vi skaffat hem en egen mätare också, så vi kan kolla själva hemma. Det blir ju ohållbart att åka in till sjukhuset på kontroller hela tiden.

    Lyssna på kroppen! Vila mycket, både fysiskt och psykiskt. Nån promenad eller liknande "mild" fysisk aktivitet är bra. Och skulle det inte ge sig, eller börja stiga, så bör du kanske få medicin. Det borde ju ge med sig, men tar det tid så är det nog bra med medicin under tiden, det sliter ju på kroppen att gå med högt tryck.
    Problemet är väl att jag inte vilar... På nätterna matar jag var och varannan timme o somnar i alla möjliga obekväma ställningar = sover inte tillräckligt. Och dagtid då jag väl borde vila så är jag igång som vanligt innan graviditeten... Hmmm... Ska försöka vila mer och kanske börja med nån kort promenad (så mycket som foglossningen tillåter)... Man blir så hypokondrisk?! Månne det också har med hormonerna att göra?!?! 
    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Erik
    Helt virkad skrev 2012-07-02 01:15:46 följande:
    Hormonell hypokondri... Ja, på mig skulle en sån diagnos stämma rätt bra i alla fall
    Skönt att jag inte är ensam! Var till läkare just. Då var trycket 160/95. De tog blodprov o urinprov så får svar i dag på eftermiddagen... Skrämmande att ha högt blodtryck när man aldrig haft det förr. Man mår piss!!!
    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Leisa
    Helt virkad skrev 2012-07-02 01:15:46 följande:
    Hormonell hypokondri... Ja, på mig skulle en sån diagnos stämma rätt bra i alla fall
    Är det sånt vi har?! Det förklarar saken
    Slipper då febern nu och magontet är mkt bättre...det går åt rätt håll. Tog första promenaden med vagnen idag, men det var ingen hit, blåste iskallt och var kokhett i solen. Lilla Maya tyckte inte om det, svårt att veta hur man skulle klä henne trots att det är tredje barnet, känner mig som en nybörjare igen. Var ju trots allt 4 år sen jag hade bebis sist!!!
  • Leisa
    Erik skrev 2012-07-02 10:41:28 följande:
    Skönt att jag inte är ensam! Var till läkare just. Då var trycket 160/95. De tog blodprov o urinprov så får svar i dag på eftermiddagen... Skrämmande att ha högt blodtryck när man aldrig haft det förr. Man mår piss!!!
    Usch då, låter inte roligt, hoppas det går över snart vad det än är och att det inte är nåt allvarligt!!
  • Erik

    Alla blodprov o urinprovet var bra. Så det är kanske bara omställningen kroppen ska göra nu som gör att mitt blodtryck e så högt... Borde slappna av, vila, äta o dricka mycket vilket jag ju inte gjort eftersom jag mått så bra. Men det kommer väl ikapp en nu... Läkaren skulle i alla fall ringa till mig i morgon. Hoppas ju att detta skall ordna upp sig utan medicinering. 

    Dom gjorde hembesök just o vägde lillan. I onsdags vid utskrivning vägde hon 3750 g och i dag vägde hon 4180 g så mat får hon!!! :D 


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Erik

    Nu har mitt blodprov börjat sjunka så det var väl bara hormonerna och omställningen i kroppen som gjorde att trycket tillfälligt steg... Lägg till stress och hypokondri på det då så kan det bli ganska högt. :) Men vila måste jag börja göra mer... Har varit lite för "duktig" nu efter förlossningen eftersom jag mått så bra. Det straffar sig...

    Här har vi haft en väldigt nöjd liten tös dom senaste dagarna. Sovit och ätit och varit vaken korta stunder och spanat in oss. I natt var det inte många matningar. Mina bröst var sprängfyllda då jag vaknade för att hon inte ätit så ofta. :) 


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • mpta

    Jag son trodde ja hade väldigt mycket mjölk, igår va vi på furuvik med ungarna natten hade då vart kass, sovit sammanlagt 3 tim eftersom Alfred ägnade i stort sett hela natten till att äta. Så igår va ja skit öm i bröstvårtorna så amma va Inge skoj. När vi va på furuvik åt han ca 4 gånger mellan 11-14. Ett tag efter matningen tryckte ja på bröstet för att se om d verkligen kom mjölk å ja det sprutade ut men ja tryckte igen för säkerhetsskull å då va det stopp, så ja har väl trott att ja har mycket mjölk eftersom ja bara tryckt till en gång å då har d kommit en stråle men skulle ja ha fortsatt trycka skulle d antagligen ha lugnat ner sig direkt. Så igår kväll innan ja la mig gav ja faktiskt Alfred ersättning, tänkte att d kanske skulle underlätta om han fick ett mål innan läggdags samt att mina ömma vårtor skulle få "vila", han drack 130 ml direkt och sen sov han gott och utan problem i sin säng i över 4 Tim, vaknade å tog tutten å sov sen i över 3 tim. Han har aldrig vart utan mat så länge tidigare å d har aldrig gått så fort å mata han, när ja har matat han flera gånger per natt har han legAt vid bröstet i minst 1 tim!! Så imorse va ja utvilad!! Jag kommer garanterat fortsätta med ersättning innan läggdags! Sen hoppas ja att det inte sinar ännu mer med mjölken för ja vill ju helst amma.

  • Helt virkad

    Nyss hemkommen från återbesök på sjukhuset ang. blodtrycket. Nu låg jag på 140/90, vilket förhoppningsvis innebär att det börjat vända nedåt och inte bara var en tillfällig sänkning (har annars legat på ca 150/100 sen förlossning).
    Nåja, lugnande besked från läkaren var att det kan ta ett tag innan jag är nere på normalt och att de nivåer jag legat på hittills inte är något att egentligen oroa sig för. Sen skrev han över uppföljningen till min vårdcentral. Skönt, för det innebär promenadavstånd istället för tre mil enkel resa till sjukhuset

    Avslaget har avtagit betydligt, stygnen känns inte längre, hormon-känslosvallen och känslan av att brösten ska explodera har också lugnat sig. Och igår upptäckte jag att jag har fått tillbaka mina fotknölar, hurra!
    Kort sagt - jag har börjat hitta mig själv igen och njuter storligen av det!

    Kom på att det väl är dags att börja med knipövningar nu när inte allt ömmar längre. Hur gör ni andra, alltså vad har ni för "träningsprogram" eller hur man ska säga?

Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!