• Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Som texten lyder. Jag svara på allt, utom frågor som involverar sekretess.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 15:54
    Nu försvinner jag lite från tråden. Ska på husvisning men jag kikar in ikväll. Fortsätt ställa era frågor;)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 18:04
    Jag vill tillägga att jag svarar på frågor utifrån vad jag vet, kan och har erfarenhet av. Att ge helt konkreta svar går aldrig!!! Vill ni ha statistik så googla.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 21:53
    Från och med kl 22 ikväll svarar jag inte på fler frågor. Ni får gå och lägga er så svarar jag mer imorgon. Vad skoj med alla era frågor ni fantastiska kvinnor;) All kärlek till er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 13:09
    Det var någon som undrade om vi kör dragkamp under förlossningen, den sk Norska metoden och det gör vi hos oss. Min absoluta favorit för att få ner en liten bäbbe i förlossningskanalen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 21:20
    Jag vill framföra ett STORT TACK för alla era frågor och funderingar. Jag har endast delat med mig av min erfarenhet och kunskap. Man kan aldrig veta hur en förlossning ska börja eller sluta. Det samma gäller en graviditet...

    Nästintill alla av er har varit positiva och det har varit en fin stämning här inne. Det har varit en fröjd att titta in och svara på era frågor så gott det går.

    Men jag har också barn och familj och nu drar jag mig tillbaka. Kommer fortfarande svara på frågor men inte lika intensivt. Det för ont i mina fingrar av allt skrivande...
    Vem vet. Kanske ses vi på förlossningen eller BB. Lycka till ni fantastiska kvinnor.

  • Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!
  • Loriyana

    Varför fick jag inte lustgas?

    Åkte in med värkar, de sa att jag inte skulle föda eftersom värkarna var oregelbundna...jag tjatade och fick stanna kvar ändå. De gav mig en alvedon och lämnade mig och sa till mig att sova lite. Jag började kräkas överallt, de kom tillbaka och bebisen var på väg ut. Jag bad om smärtstillande men de sa att eftersom jag tagit avlvedon så måste jag vänta fyra timmar. Förlossningen gick snabbt, men jag erbjöds aldrig lustgas...undrar om det var någon speciell anledning till detta?

    Fick aldrig några svar eftersom strax efter förlossningen fick jag raskt promenera till patienthotellet eftersom de behövde rummet. De gav mig en massa info på vägen, men jag hade precis fött barn, klockan var fem på morgonen och jag var dödstrött! Är dessutom ensamstående mamma. Var otroligt förvirrande, låg där ensam på patienthotellet och hade ingen aning om hur jag kunde få mat eller hjälp. Bebisen kräktes på filten och jag visste inte var jag kunde få en ny filt, så jag virade henne i ett örngott.

    Bestämde mig för att åka hem eftersom all var så förvirrande och jag kände mig så ensam och utsatt.

    Men min fråga är...har du någon aning om varför jag inte fick lustgas? Får man inte lustgas om man tagit alvedon?           

  • LovleyMamma
    Anonym (Barnmorskan.) skrev 2012-10-09 14:51:06 följande:

    Hihihi att pinka är jätte bra;) mer plats för bäbben. I utdrivningsskedet kissar man på sig pga trycket.
    Gör ALLA det? Även om man upplever att man inte gjort det?
  • mikroE

    Varför kan inte en del barnmorskor fatta att inte alla tycker att det gör extremt ont att föda barn. Jag blev tvingad till att använda lustgas fast jag inte hade speciellt ont och samma barnmorska försökte sedan tvinga mig till epidural fast jag nästan inte kände något alls med lustgas och ville inte tro på mig. Enligt henne kände jag jättemycket och jag tog dessutom för lite lustgas så hon tvingade mig att ta lustgas som hon sa och då var jag helt borta i skallen och kände mig någonstans mellan sovande och aspackad. Jag förlorade min förmåga att andas genom smärtan och tog bara mer och mer lustgas tills jag fick en ny barnmorska som coachade mig att börja andas igen och jag klarade mig då när förlossningen gått betydligt längre utan lustgas ända tills just före krystvärkarna då jag tog den igen och som den barnmorskan sa och då var det som jag själv valt att ta den innan den andra barnmorskan tvingade mig att göra mig själv nästan medvetslös. Varför tror man inte på vad en födande säger? Samma barnmorska som tvingade mig att använda lustgas ville absolut inte att jag tittade på CTG-kurvan trots att försökte förklara för henne att jag har sjukhusskräck och att jag mest av allt är rädd att personalen ska se komplikationer och inte berätta om dem för mig vilket hänt förut när jag blev opererad. Varför kan man inte bara acceptera att en person kan bli stressad av en sådan sak? Jag tittade inte på CTG nästan något men jag ville ha chansen att se den om jag ville.


  • Anonym (2 barns mamma)

    Hej barnmorskan!

    Bra tråd! Jag har två frågor till dig:

    1. Om barnet har bajsat i fostervattnet precis innan barnet är ute, hur farligt är det egentligen? Hur stor är risken att någonting allvarligt kan inträffa i ett sånt tillfälle? Vill man att barnet ska komma ut ganska snabbt då? (Både mina barn bajsade nämligen precis innan de kom ut)

    2. Är det vanligt att barnmorskan kommer och trycker suuuuperhårt verkligen på magen flera gånger  efter förlossningen? (runt 10-15 gånger). Jag hade tydligen lite svårt att sluta blöda efter mitt andra barn hade kommit ut så då fick jag tabletter + dropp men barnmorskan tryckte verkligen med all sin kraft på magen flera gånger. Hon var så brutal att jag fick blåmärken och hade mer ont på magen än i själva underlivet efter förlossningen. Det kändes lite väl extremt tyckte jag.

    Tack på förhand!

  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (40+) skrev 2012-10-09 14:58:58 följande:
    Och alla måste läsa journalen? Jag hoppas bli rätt behandlad,men med tanke på vad många här anser om att få barn efter bara 35 är jag rädd ändå att nån ska tycka jag är en barnmisshandlare.

    Den som läser din journal är de som har hand om dig ingen annan har rätt att ta del av den! Och nej barnmisshandlare är du verkligen inte. Grattis till graviditeten;)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Göteborgsbruden skrev 2012-10-09 15:01:39 följande:
    Har hört att förlossningen oftast går snabbare för varje barn man får, stämmer det?
    (¯`°?.¸♥ Freja 21/11-2008 ♥ Loke 26/2-2010 ♥ Lillebror BF 28/1 2013 ♥¸.?°´¯)

    Om du väntar andra barnet brukar den förlossningen vanligtvis gå fortare. Tredje kan vara lite knepigare.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Loriyana skrev 2012-10-09 15:03:56 följande:
    Varför fick jag inte lustgas? Åkte in med värkar, de sa att jag inte skulle föda eftersom värkarna var oregelbundna...jag tjatade och fick stanna kvar ändå. De gav mig en alvedon och lämnade mig och sa till mig att sova lite. Jag började kräkas överallt, de kom tillbaka och bebisen var på väg ut. Jag bad om smärtstillande men de sa att eftersom jag tagit avlvedon så måste jag vänta fyra timmar. Förlossningen gick snabbt, men jag erbjöds aldrig lustgas...undrar om det var någon speciell anledning till detta? Fick aldrig några svar eftersom strax efter förlossningen fick jag raskt promenera till patienthotellet eftersom de behövde rummet. De gav mig en massa info på vägen, men jag hade precis fött barn, klockan var fem på morgonen och jag var dödstrött! Är dessutom ensamstående mamma. Var otroligt förvirrande, låg där ensam på patienthotellet och hade ingen aning om hur jag kunde få mat eller hjälp. Bebisen kräktes på filten och jag visste inte var jag kunde få en ny filt, så jag virade henne i ett örngott. Bestämde mig för att åka hem eftersom all var så förvirrande och jag kände mig så ensam och utsatt. Men min fråga är...har du någon aning om varför jag inte fick lustgas? Får man inte lustgas om man tagit alvedon?           

    Ojdå det vet jag faktiskt inte. Vi erbjuder alla i pågående förlossning lustgas. På patienthotellet fanns väl telefon där du kunde ringt efter personal eller???
  • Fenrisulven

    Vad tyckte du om uppdarag granskning?
    personligen tyckte jag det var oerhört vinklat.Förvånad

  • Anonym (Barnmorskan.)
    LovleyMamma skrev 2012-10-09 15:04:58 följande:
    Gör ALLA det? Även om man upplever att man inte gjort det?

    Om urinblåsan innehåller mycket urin så kan en del pressas ut under utdrivningsskedet ja.
  • Topcom

    Hur många ul har kvinnorna i snitt gjort när de kommer in på fl? Är det farligt att göra två ul under graviditet?

Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!