• Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Som texten lyder. Jag svara på allt, utom frågor som involverar sekretess.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 15:54
    Nu försvinner jag lite från tråden. Ska på husvisning men jag kikar in ikväll. Fortsätt ställa era frågor;)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 18:04
    Jag vill tillägga att jag svarar på frågor utifrån vad jag vet, kan och har erfarenhet av. Att ge helt konkreta svar går aldrig!!! Vill ni ha statistik så googla.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 21:53
    Från och med kl 22 ikväll svarar jag inte på fler frågor. Ni får gå och lägga er så svarar jag mer imorgon. Vad skoj med alla era frågor ni fantastiska kvinnor;) All kärlek till er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 13:09
    Det var någon som undrade om vi kör dragkamp under förlossningen, den sk Norska metoden och det gör vi hos oss. Min absoluta favorit för att få ner en liten bäbbe i förlossningskanalen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 21:20
    Jag vill framföra ett STORT TACK för alla era frågor och funderingar. Jag har endast delat med mig av min erfarenhet och kunskap. Man kan aldrig veta hur en förlossning ska börja eller sluta. Det samma gäller en graviditet...

    Nästintill alla av er har varit positiva och det har varit en fin stämning här inne. Det har varit en fröjd att titta in och svara på era frågor så gott det går.

    Men jag har också barn och familj och nu drar jag mig tillbaka. Kommer fortfarande svara på frågor men inte lika intensivt. Det för ont i mina fingrar av allt skrivande...
    Vem vet. Kanske ses vi på förlossningen eller BB. Lycka till ni fantastiska kvinnor.

  • Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!
  • Anonym (Barnmorskan.)
    PolyPond skrev 2012-10-09 15:37:40 följande:
    oj!! Har de varit jättefeta då, eller sysslat med någon psykisk undanträngning? Har de åkt till akuten först och inte förstått vad som hänt?

    Det behöver inte alls involvera övervikt. De kommer från akuten ja.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    SB2011 skrev 2012-10-09 15:42:00 följande:
    E de vanligt att EDA inte tar som de ska? Min tog bara på v-sida trots dom la om den 3ggr! Å om jag skaffar ett barn till skulle du om du var min bm då tycka de var äns lönt att försöka med EDA som smärtlindring då den inte tog sist?

    Absolut! Jag skulle lägga dig på den sidan som bedövningen inte tog. Bedövningen måste in i alla hålrum och därför är det bra att ligga på båda sidorna så den hinner fördela sig.
  • Anonym (Barnmorskan.)

    Nu försvinner jag lite från tråden. Ska på husvisning menar jag kikar in ikväll. Fortsätt ställa era frågor;)

  • Allvetaren
    Anonym (Barnmorskan.) skrev 2012-10-09 15:32:53 följande:

      Mammor som kommer in i sent skede av graviditeten med värkar och inte vet att de är gravida.

    Hur ofta händer det egentligen? Man tittar ju på det där "I didn't know I was pragnent" och tycker att det är helsjukt. MEN jag har inte mindre än tre bekanta som faktiskt varit med om det (varav en iofs födde väldigt mkt förtidigt).
    Så, är det något som sker regelbundet och hur mår bebisarna generellt? 
  • Lilla W

    Hej! Min son kom i v35 +1. Vattnet gick och sen var det igång, värkarna kom igång av sig själv, 12 tim senare kom lillen. Förlossningen gick jättebra och lillen mådde bra. Varför han föddes tidigt fick jag inget svar på och vet att ingen kan ge mig det, men undrar om du har nån teori varför man föder tidigt efter en graviditet som från min sida upplevdes smärtfri. Jag mådde jättebra! Jobbade samma dag som jag födde. Jag är kort o liten, kan det ha påverkat? Va rätt rejält förkyld nån vecka innan, en hel del sammandragningar men upplevde dom inte som smärtsamma. Vet oxå att jag hade biplacenta, kan det påverka? Alla prover som tog gällande infektioner odyl var neg. Funderar ju lite på detta eftersom vi planerar fler barn, vill ju helst inte föda tidigt igen såklart.

  • Underbar

    Hur många barnmorskor ska enligt rutin närvara under förlossningen?

    Kan man anmäla till socialstyrelsen att man inte kände sig sedd under förlossningen?

    Anledningen till att jag frågar är för att jag flera ggr under min förlossning sa att jag var rädd, jag frågade vad som skedde och fick inget svar flera ggr. En barnmorska var närvarande hela tiden medans den andra sprang emellan mig och någon annan, på slutet kom en ny bm in för att hjälpa den som varit närvarande hela tiden.

    Barnmorskan tittade menande på min sambo när jag frågade vad som skedde, fast vi hade skrivit förlossningsbrev där vi beskrev att han inte är bekväm i sjukhusmiljö.

    Till saken hör dock att barnmorskan som närvarade hela tiden har ringt upp mig i efterhand och bad om ursäkt för att hon "missade" att svara på mina frågor.        

  • Anonym (S)

    Kan man få navelsträngsprolapps om huvudet är ruckbart? Får man komma in på kontroll vid vattenavgång och när huvudet är ruckbart, eller råder ni kvinnorna att stanna hemma?

  • Anonym (oxå BM)
    Anonym (Barnmorskan.) skrev 2012-10-09 13:33:59 följande:

    Hejsan. Det beror på. Är man retarderad- dvs helt öppen och CTG kurvan är så pass påverkad att man vill ha ut barnet snabbt tar läkaren beslut om det går att lägga en sugklocka. Det beror på vart barnet står i förhållande till förlossningskanalen. Går inte det så anmäls mamman till akut snitt eller katastrofsnitt beroende på barnets välmående. Ang skulderdystoci så är det inte alls vanligt och tyvärr kan man aldrig förutspå något sådant. Men vi kan alltid utgå att det kommer födas ett stort barn och förbereda oss utifrån det. Man kan föda vaginalt efter en sådan förlossning.
    OM du är BM så vet du väl att det heter retraherad?? Retarderad är ju "mentalt efterbliven". Lite olustigt om du säger till kvinnorna att de är det! :)
Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!