• Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Som texten lyder. Jag svara på allt, utom frågor som involverar sekretess.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 15:54
    Nu försvinner jag lite från tråden. Ska på husvisning men jag kikar in ikväll. Fortsätt ställa era frågor;)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 18:04
    Jag vill tillägga att jag svarar på frågor utifrån vad jag vet, kan och har erfarenhet av. Att ge helt konkreta svar går aldrig!!! Vill ni ha statistik så googla.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 21:53
    Från och med kl 22 ikväll svarar jag inte på fler frågor. Ni får gå och lägga er så svarar jag mer imorgon. Vad skoj med alla era frågor ni fantastiska kvinnor;) All kärlek till er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 13:09
    Det var någon som undrade om vi kör dragkamp under förlossningen, den sk Norska metoden och det gör vi hos oss. Min absoluta favorit för att få ner en liten bäbbe i förlossningskanalen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 21:20
    Jag vill framföra ett STORT TACK för alla era frågor och funderingar. Jag har endast delat med mig av min erfarenhet och kunskap. Man kan aldrig veta hur en förlossning ska börja eller sluta. Det samma gäller en graviditet...

    Nästintill alla av er har varit positiva och det har varit en fin stämning här inne. Det har varit en fröjd att titta in och svara på era frågor så gott det går.

    Men jag har också barn och familj och nu drar jag mig tillbaka. Kommer fortfarande svara på frågor men inte lika intensivt. Det för ont i mina fingrar av allt skrivande...
    Vem vet. Kanske ses vi på förlossningen eller BB. Lycka till ni fantastiska kvinnor.

  • Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym skrev 2012-10-09 13:42:19 följande:
    Jag har hört från många barnmorskor som jobbar på bb att överviktiga konstigt nog oftast har en snabbare, enklare och lättare förlossning än normalviktiga. (Alltså komplikationsfria förlossningar.) Vad är din erfarenhet kring detta? 

    Det beror på hur förlossningen går framåt. Nej jag anser inte att överviktiga har lättare för att föda. Däremot kan det ta lite längre stund om man är överviktig och kort. De lättaste att förlösa är unga mammor och de svårare är äldre.
  • Anonym

    Det fanns ingen värk kvar att utnyttja, vilket jag sa flera gånger under min förlossning. Ändå fortsatte hon att uppmana mig att ta luft och trycka på. Förlossningen slutade i total sfinkterruptur. Det är därför jag undrar om det är korrekt att uppmanas att ta ny luft och trycka på trots att man känner att värken är slut och att man inte kan.

  • Anonym (Barnmorskan.)
    Victory1 skrev 2012-10-09 13:45:53 följande:
    Hejsan, jag är beviljad snitt, men vad händer ifall vattnet går och bebis är på väg innan det satta datumet? 

    Då åker man in till förlossningen och snittas tidigare.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    hysteria skrev 2012-10-09 13:47:18 följande:
    Är du av uppfattningen att rödhåriga blöder/går sönder mer än andra kvinnor vid förlossningen ?

    Ja. Värt är när det är rödhåriga som är jahovas vittnen.
  • Anonym (Gravid.)

    Jag är jätte rädd inför förlossningen. Jag hinner fylla 21 år men ändå rädd för att något ska gå snett på förlossningen. Jag är rädd för att kissa & bajsa ner mig. Kommer skämmas rejält inför min fästman fast jag vet att han inte skulle bry sig. Hjälp mig bli av med rädslan. Samt kan man välja bm på förlossningen om man inte trivs med den samt om man kan skriva någonstans att man endast vill ha kvinnliga bm & läkare där inne?

  • Anonym (xx)

    Blir ni under utbildningen uppmärksammade på att det tyvärr finns många kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp tidigare i livet och som kan behöva extra stöd eller ha speciella önskemål under förlossningen?

  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (vill ej spricka) skrev 2012-10-09 13:47:25 följande:
    Hej, Vid min först förlossning blev jag inledningsvis hemskickad, efter att endast en barnmorskestudent undersökt mig. En dryg timme senare var jag tillbaka på förlossningen och var då 6 cm öppen. 20 min senare var jag retraherad och efter ca 10 min med krystvärkar föddes vår dotter. Jag sprack då en del och blev sedan väldigt taskigt ihopsydd (gör nu, nästan 3 år senare, fortfarande ont ibland). Det var barnmorskestudenten som gjorde allt jobb, inkl. sydde mig. Nu ska jag föda igen och vill denna gång inte ha med någon barnmorskestudent. Det jag undrar är, behöver jag som födande påtala att jag vill att barnmorskan håller emot när huvudets ska ut för att minimera skadorna på mitt underliv? Jag kan tycka att det borde vara självklart, men kommer såklart att påtala det. Är dock rädd att jag ska vara så smärtpåverkad att jag glömmer det alt. att det går så fort att det inte hinns med. Vad bör jag skriva i mitt förlossningsbrev för att de ska göra allt de kan för att jag inte ska spricka?         

    Jag vet inte din status för att bedöma varför du blev hemskickad men kantons mig att du inte var igång och man kan ju aldrig veta hur lång tid en förlossning tar när den väl sätter igång. Men självklart kan du påpeka om att du vill att bm ska hålla emot. Det trodde jag att alla visste. Ett gått skydd på perineum är ju À och O under utdrivningsskedet.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Mmatilda skrev 2012-10-09 13:49:10 följande:
    Vad är den vanligaste orsaken till att barnet inte roterar klart i förlossningskanalen?

    Att värkarna inte är effektiva. Att mor inte är aktiv. Barnets läge.
  • fortsätt paddla

    Å, nu kan jag passa på att fråga:)
    Min trea kom relativt snabbt. Jag hann med ca10 min på förlossningen. Allt gick bra förutom att jag inte slutade blöda. Fick bla dropp. Bm uppskattade att jag förlorade ungefär 2 liter blod.
    Det konstiga med detta var att proverna dom tog på bb var helt ok sedan. Dom funderade på om jag verkligen förlorade så mycket.
    En tid efter förlossningen fick jag onormala blödningar och fick skrapas.
    Mina frågor är: hur uppskattar bm blodförlusten och hur pass säkert är det.
    Vad var det som hände tror du och varför fick jag skrapas.
    Eftersom förlossningen i övrigt kändes så bra är det inget jag går och grubblar över men det skulle vara kul att veta( kom mig aldrig för att fråga)

Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!