• Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Som texten lyder. Jag svara på allt, utom frågor som involverar sekretess.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 15:54
    Nu försvinner jag lite från tråden. Ska på husvisning men jag kikar in ikväll. Fortsätt ställa era frågor;)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 18:04
    Jag vill tillägga att jag svarar på frågor utifrån vad jag vet, kan och har erfarenhet av. Att ge helt konkreta svar går aldrig!!! Vill ni ha statistik så googla.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 21:53
    Från och med kl 22 ikväll svarar jag inte på fler frågor. Ni får gå och lägga er så svarar jag mer imorgon. Vad skoj med alla era frågor ni fantastiska kvinnor;) All kärlek till er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 13:09
    Det var någon som undrade om vi kör dragkamp under förlossningen, den sk Norska metoden och det gör vi hos oss. Min absoluta favorit för att få ner en liten bäbbe i förlossningskanalen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 21:20
    Jag vill framföra ett STORT TACK för alla era frågor och funderingar. Jag har endast delat med mig av min erfarenhet och kunskap. Man kan aldrig veta hur en förlossning ska börja eller sluta. Det samma gäller en graviditet...

    Nästintill alla av er har varit positiva och det har varit en fin stämning här inne. Det har varit en fröjd att titta in och svara på era frågor så gott det går.

    Men jag har också barn och familj och nu drar jag mig tillbaka. Kommer fortfarande svara på frågor men inte lika intensivt. Det för ont i mina fingrar av allt skrivande...
    Vem vet. Kanske ses vi på förlossningen eller BB. Lycka till ni fantastiska kvinnor.

  • Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!
  • Anonym (Barnmorskan.)
    ummabdilleh skrev 2012-10-09 14:33:10 följande:
    hej barnmorskan .) jag undrar varfor man blir samre behandlad pa forlossningen och bb nar man har sloja eller niqab?? borde inte barnmorskor behandla alla lika bra oavsett vad de personligen tycker om sloja eller niqab?? 

    Hmmmm det är trevligt att se vad man gör när man arbetar. Därför ber vi mammor att ta upp klänningen vid undersökning. De flesta tar av sig utan att bli tillsagda. Vad du har på huvudet spelar ingen roll.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Missades) skrev 2012-10-09 14:29:07 följande:
    Kan tänka mig att BM syftar på att man är lite frispråkig? Jag sa rakt ut till min man att han luktade äckligt i munnen, ena stunden ville jag kramas andra skulle han vara på avstånd. Morrade lite när han var på toa :)

    Precis;)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    LeaveMeAlone skrev 2012-10-09 14:29:57 följande:
    Jag är gravid med mitt andra barn.  Min son är nu 8 år så det har ju gått ett tag sedan sist. Räknas man som omföderska och kommer det gå fortare denna gång eller vad kan jag vänta mig? Min förra förlossning var i mina ögon väldigt bra och gick smidigt. De sa på förlossningen att det gick smidigt pga att jag var ung(20) och lång. Bara 4 timmar från första värk tills han föddes, 5 timmar från det att vattnet gick. Går det dock fortare vet jag inte om jag behöver vara förberedd på att skynda mig lite denna gång!  Vad tror du? 

    Statistiskt så vet jag faktiskt inte. Där jag arbetar så säger vi att har man fött barn tidigare oavsett när så räknas man som omföderska.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Gravid.) skrev 2012-10-09 14:36:56 följande:
    Okej... Men allvar så om där kommer en manlig bm så har jag väl rätt till att få tacka nej om jag vill ha en kvinnlig. Varken jag eller fästmannen vill att en manlig bm / läkare ska vara där nere på mig när barnet kommer.

    Du kan inte välja kön på din läkare tyvärr! Vad det gäller bm vet jag inte.
  • LeaveMeAlone
    Anonym (Barnmorskan.) skrev 2012-10-09 14:38:52 följande:

    Statistiskt så vet jag faktiskt inte. Där jag arbetar så säger vi att har man fött barn tidigare oavsett när så räknas man som omföderska.
    Ok, men menar man då  rent kroppsligt? 
    Tänker att det måste vara en del skillnad på om det är tätt mellan barnen då kroppen kanske inte återställt sig helt. Men det kanske inte stämmer?

     
  • hellokill3r
    Anonym (Barnmorskan.) skrev 2012-10-09 14:35:15 följande:
    Beror på om du ska föda första gången eller inte. Sedan beror det på kroppens vävnader, förlossningens framfart, barnmorskans grepp och hur förlossningen avslutas (sugklocka, klipp, yttre press). De flesta spricker lite ja.



    Om man inte spruckit öht med första barnet, är sannolikheten att spricka vid en andra förlossning liten, stor, eller medel?
  • Anonym
    Anonym (Barnmorskan.) skrev 2012-10-09 13:37:49 följande:

    I Sverige föder omkring 106 000 kvinnor barn varje år. 5 av dem dör. Mödramortaliteten är alltså 5 på 100 000 graviditeter (=0,005% risk) I de fallen är dödsorsaken kopplad till graviditet eller förlossning. Dödsfallet inträffar under graviditeten eller som mest två månader efter förlossningen. I Sverige är de vanligaste orsakerna till att kvinnan dör havandeskapsförgiftning eller komplikationer i samband med kejsarsnitt. Källa: Henrik Högberg, prof i obstetrik vid Sahlgrenska sjukhuset.
    Statistiken för det är ifrågasatt eftersom kvinnorna ofta dör på en annan avdelning, tex iva. Men har DU varit med om det?
  • Coyote

    Om man kissar på sig under förlossningen, under utdrivningsskedet alltså, kan man se det som positivt att man slappnar av såpass att man inte kan hålla sig ens?

  • PolyPond
    Anonym (Missades) skrev 2012-10-09 14:29:07 följande:
    Kan tänka mig att BM syftar på att man är lite frispråkig? Jag sa rakt ut till min man att han luktade äckligt i munnen, ena stunden ville jag kramas andra skulle han vara på avstånd. Morrade lite när han var på toa :)
    Ah. Mina respektive var så lyhörda att jag inte kände någon irritation gentemot dem. Frispråkig är jag i och för sig jämt, så...
  • Anonym (Missades)

    Har du någon erfarenhet av att barnen blir större för varje gång? Min etta var 3600g tvåan 3800 tänker att trean kanske kommer ligga runt 4?

Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!