• Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Som texten lyder. Jag svara på allt, utom frågor som involverar sekretess.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 15:54
    Nu försvinner jag lite från tråden. Ska på husvisning men jag kikar in ikväll. Fortsätt ställa era frågor;)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 18:04
    Jag vill tillägga att jag svarar på frågor utifrån vad jag vet, kan och har erfarenhet av. Att ge helt konkreta svar går aldrig!!! Vill ni ha statistik så googla.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 21:53
    Från och med kl 22 ikväll svarar jag inte på fler frågor. Ni får gå och lägga er så svarar jag mer imorgon. Vad skoj med alla era frågor ni fantastiska kvinnor;) All kärlek till er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 13:09
    Det var någon som undrade om vi kör dragkamp under förlossningen, den sk Norska metoden och det gör vi hos oss. Min absoluta favorit för att få ner en liten bäbbe i förlossningskanalen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 21:20
    Jag vill framföra ett STORT TACK för alla era frågor och funderingar. Jag har endast delat med mig av min erfarenhet och kunskap. Man kan aldrig veta hur en förlossning ska börja eller sluta. Det samma gäller en graviditet...

    Nästintill alla av er har varit positiva och det har varit en fin stämning här inne. Det har varit en fröjd att titta in och svara på era frågor så gott det går.

    Men jag har också barn och familj och nu drar jag mig tillbaka. Kommer fortfarande svara på frågor men inte lika intensivt. Det för ont i mina fingrar av allt skrivande...
    Vem vet. Kanske ses vi på förlossningen eller BB. Lycka till ni fantastiska kvinnor.

  • Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!
  • hellokill3r
    ummabdilleh skrev 2012-10-09 14:46:27 följande:
    jo klart man tar av niqaben eller slojan..det gor vi alla, men jag menade mer att barnmorskorna pratar otrevligt med en, efter forlossningen trycker de upp ett formular pa tusen sidor om fragor till par som ar slakt, trots att man redan sagt att man inte ar slakt med sin man eller ens fran samma land eller varldsdel, de vagrar komma in med mat utan tvngar en att ga ut och hamta sj trots att man har sa ont att man inte kan ga..



    Jag har aldrig hört om nån som fått in sin mat på rummet, så det beror nog ej på niqaben.
  • hellokill3r
    Anonym (40+) skrev 2012-10-09 14:46:04 följande:
    Måste precis alla som jobbar på förlossning och b.b veta hur gammal man är? Jag är rädd att bli sedd snett på eller konstigt behandlad p.g.a min höga ålder när jag väl får barn...



    Jag är ju inte barnmorska men alla som ska behandla dig, och vara i kontakt med dig har ju tillgång till din journal. Där står ju ditt personnummer.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    bloodymotherfuckingasshole skrev 2012-10-09 14:48:54 följande:
    Hur stor andel av kvinnorna som kommer till förlossningen och är förstföderskor har gjort så gott som hela värkarbetet hemma, är öppen nio cm och i princip börjar krysta direkt? Barnet föds inom två timmar och enda smärtlindringen är lustgas. Är detta vanligt? Hur lång tid brukar en förstföderska befinna sig på förlossningen innan miraklet fötts och vad för smärtlindring/ar brukar användas?

    Oj det är så olika. Det sker ofta att förstisar kommer in och har gjort det mesta hemma men är inte något man stöter på varje dag. Många uppmanas ju att vänta in aktiv förlossningsarbete innan de kommer in till förlossningen och kanske väntar lite för länge. Jag stöter ofta på omföderskor som kommer in för tidigt men å andra sidan så föder de relativt snabbt när förlossningen väl är i aktivt skede dvs regelbundna sammandragningar och mer än 4 cm dilation.
  • ummabdilleh
    hellokill3r skrev 2012-10-09 14:53:45 följande:


    Jag har aldrig hört om nån som fått in sin mat på rummet, så det beror nog ej på niqaben.

    jag menar inte att det ar rutin att de ska hamta at en utan om man har sa ont att man inte kan ga och hamta sj,manga kvinnor jag kanner som haft ont och inte kunnat ga och hamta mat har fatt in man pa rumet, for man ska ju inte behova vara hungrig??jag daremot fick inte det och fick aven en utskallning for att jag hade sa ont och inte kunde ga och hamta sj
  • msmalin

    Om man förlorat ett barn i magen tidigare är det lättare att få beviljat ks? Eller måste man föda vaginalt?
    Jag har fött fem barn vaginalt utan problem. Mitt femte och sista dog i magen och det upptäcktes när jag kom in med värkar. Jag är gravid igen men vågar inte föda vaginalt. Alltså kan jag bli tvingad till det?

  • Anonym (40+)
    Anonym (Barnmorskan.) skrev 2012-10-09 14:53:20 följande:

    Men ditt personnummer följer ju med din journal. Vi bryr oss inte om hur du ser ut eller hur gammal eller ung du är. Vi strävar efter att du och ditt barn får en bra start i livet.
    Och alla måste läsa journalen? Jag hoppas bli rätt behandlad,men med tanke på vad många här anser om att få barn efter bara 35 är jag rädd ändå att nån ska tycka jag är en barnmisshandlare.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    ummabdilleh skrev 2012-10-09 14:46:27 följande:
    jo klart man tar av niqaben eller slojan..det gor vi alla, men jag menade mer att barnmorskorna pratar otrevligt med en, efter forlossningen trycker de upp ett formular pa tusen sidor om fragor till par som ar slakt, trots att man redan sagt att man inte ar slakt med sin man eller ens fran samma land eller varldsdel, de vagrar komma in med mat utan tvngar en att ga ut och hamta sj trots att man har sa ont att man inte kan ga..

    Nej jag personligen pratar inte otrevligt men någon oavsett vad de har på sig eller vad de har för släktskap. Hur andra gör vet jag inte. Synd om ni har blivit dåligt bemötta. Ang mat så är det individuellt. Om man anser att det är bra för kvinnan att hämta mat själv ( röra på sig) så säger man även till henne det.
  • Göteborgsbruden

    Har hört att förlossningen oftast går snabbare för varje barn man får, stämmer det?


    (¯`°?.¸♥ Freja 21/11-2008 ♥ Loke 26/2-2010 ♥ Lillebror BF 28/1 2013 ♥¸.?°´¯)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    msmalin skrev 2012-10-09 14:58:27 följande:
    Om man förlorat ett barn i magen tidigare är det lättare att få beviljat ks? Eller måste man föda vaginalt? Jag har fött fem barn vaginalt utan problem. Mitt femte och sista dog i magen och det upptäcktes när jag kom in med värkar. Jag är gravid igen men vågar inte föda vaginalt. Alltså kan jag bli tvingad till det?

    Jag beklagar er förlust!!! Ang beviljande av ks så tror jag att du självklart kan få ett planerat snitt utan bekymmer. Eller sätta igång förlossningen lite tidigare. Lycka till
Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!