• Anonym (andedräkten?)

    julafton..julklappar...besvikelse..

    julafton..julklappar...besvikelse..

    Jag fick en tandborste av min man. Jag är alltså värd en tandborste. Visserligen en eltandborste. Men. En. Tandborste.

    Jag hade köpt dyra märkeskalsonger plus en svindyr klocka, tog mig månader att spara ihop till...Han tjänar fyra gånger så mycket som mig i månaden och... Han gav mig, en tandborste...

    Jag gör allt, tar hand om hans barn på heltid, hushåll, arbetar, är höggravid, tar all belastning hemma p g a hans jobb... och jag fötjänar en.. tandborste....

              

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-26 22:04
    Har läst igenom åtminstone fem sidor men stoppar där, det verkar som om en hel del (eller typ alla utom två) fokuserar på prislappen eller kostnaden på julklapparna, läser ni vad jag skriver handlar det ingenting om pengar utan om tankeverksamheten bakom julklappen. Han sa dagen innan att han inte köpt något till mig och jag svarade att han inte behöver göra det, vi kanske kan hitta på något barnfritt istället någon dag/kväll... Så pikat honom har jag gjort om vad jag vill... I vilket fall, TVÅ personer har skrivit inlägg som verkligen stämmer...

    Tis 25 dec 12:23

    #103

    "Anonym (??) skrev 2012-12-24 22:38:28 följande: Känns som problemet är större än tandborsten. Det känns som att han sällan ger dig uppskattning och när du verkligen hoppas att han ger dig en strimma hopp om uppskattning så blir det extra tydligt att han sviker dig på den punkten?

    Precis vad jag tänkte.

    TS skriver om allt vad hon gör för sin man, och tar ut sin frustration på just julklappen, trots att jag misstänker att hon egentligen är frustrerad över att han inte uppmärksammar det hon gör i vardgen, hur hon sliter för ingen lön alls. "
  • Svar på tråden julafton..julklappar...besvikelse..
  • Schack73

    Som jag förstått det är TS besviken över att mannen inte tänkt igenom presenten mer. Jag skulle också bli besviken om jag bara fått en tandborste i julklapp av min sambo.

  • Elli1

    Om jag hade fått en vanlig tandborste hade jag nog blivit lite förvånad. Jag skulle däremot ha blivit jätteglad för en eltandborste! Jag tycker att det är otacksamt av TS!

  • Zizzy Zimsson

    Det är skillnad på en "vanlig tandborste" och en eltandborste för 600:-
    Jag hade blivit jätteglad för en sådan fin tandborste!

    Det är kanske snarare du som gick overboard med julklappsinköpen när du köpte en svindyr klocka OCH märkeskalsonger.

    Lycka mäts inte i pengar. Det är inte så att de som skänkt flest svindyra julklappar innan de dör vinner.

  • Sandraa L

    Vill man ha något dyrare i julklapp/födelsedagspresent tycker jag att man får hinta lite om det. Min sambo prickade in rätt på 3 julklappar till mig, hade nöjt mig med en men han hade verkligen ansträngt sig och köpt det som han visste att jag ville ha. Parfym från Juicy couture, det stora läppstiftet ur kosta bodas "make up" serie och sedan en hög golvljusstake som jag länge pratat om att jag velat ha. Av mig fick han parfym från gucci med efter shawe gel och dusch kräm. Var dock ute lite i sista minuten eftersom att jag inte haft möjlighet att ta mig iväg så han ska få en present i efterskott nu i mellandagarna :)

    Nästa år, eller när du fyller år. Nämn att du vill ha en ny parfym, att "den" parfymen luktar gott. Eller visa ett vackert smycke som du verkligen skulle vilja ha när ni är ute på stan tillsammans? så kanske han minns det, eller pratat med en nära väninna som känner hon väl och kan hjälpa honom att komma ihåg. Min tjejkompis sambo är jättedålig på presenter och blommor, så jag hjälpte honom i år =) 

  • Plupp73

    Då har man gjort jul till en dag som enbart handlar om presenter och vad de kostat. Vi pusslar, spelar, dansar kring granen och äter på jul. Umgänget är viktigast, klapparna är kul - men inte livsviktiga.

  • Anonym (Otacksam?)

    Jag fick en popcorn maskin. Inte så jättekul julklapp, blev väl lite besviken. Min sambo tyckte den var bättre än den gamla kastrullen jag brukar använda som är svart i botten. Så visst har han tänkt på mig men det känns lite när svägerskan öppnar sitt paket med parfymer.

  • tindralva

    För mig är det viktigaste att man tänkt genom vad man vill ge just denna person, inte pengavärdet på presenten utan just att man försöker ge något man vet den andra blir glad för. Jag brukar försöka ge min man en upplevelse, typ att jag köper biopresentkort och fixar barnvakt till en speciell kväll Han har liksom alla grejer han behöver och det han vill ha som han inte har har jag ändå inte råd att köpa. Men tid för varandra är det bästa. Om TS hade sagt att hon skulle vilja ha en sån tandborste el liknande kanske det hade varit bättre?

  • Anonym ((S))

    För det fösta: tala med honom om hur du känner.

    För det andra: första julen tillsammans eller?

    Man lär sig varann och förväntningarna efter hand. Vi talar med varann. Så klart inte om vad vi köper, men hintar om summa och huruvida det gäller till hemmet eller personen. Vi ger varann mkt sånt som vi ser behövs hem som den andre skulle bli glad för, typ matlagningsgrejer.

    Iår sa jag att jag har inte köpt så mkt till dig utan det kanske landar mellan 300-500. Ok låter bra tyckte han och gjorde det samma.

    Hos oss skulle en eltandborste inte vara en snål julklapp utan snarare alldeles lagom. Jag hade kunnat vara den som gav den.

    Som sagt var tala med honom så det inte ligger och gror nå onda små frön. Du kan ju till exempel låta honom förstå att det går att kompensera i samband med förlossningen då vissa mammor får en present av sin man för väl utfört jobb när han varit hemma en sväng och vattnat blommorna och kommer tillbaka till sjukhuset till dig och bebben...

  • Lilje

    Jag fick ingen present av min pojkvän, han fick en flaska vin jag vann på jobbet. Tror nog han älskar mig ändå. :) han ger mig nog bara vid att vara, jag behöver inte presenter.

  • Anonym (Annat sätt)

    Om man är gifta ska man leva på samma ekonomiska nivå (gäller ej sambo). Det betyder att ni gifta FL kvinnor kan kräva att era män delar med sig av sina höga löner. Det är endel av det juridiska kontraktet med äktenskapet. Står i äktenskapsbalken.

Svar på tråden julafton..julklappar...besvikelse..