• Anonym (förbannad)

    samduschning

    jag skulle aldrig visa mig naken inför mina kollegor. men skolan kräver att barnen ska helt naturligt duscha med sina klasskamrater, helt sjukt egentligen. så snackas det så mycket om integretet och respekt. jag har själv en son som inte alls är road över detta. ni som tycker att det är narturligt och ngt man ska lära sig att hantera...skit på er!!!
    det man inte kan täna sig själv ska man inte begära av barnen...
    fler som tycker så?

  • Svar på tråden samduschning
  • sär skriven
    Mrs Vader skrev 2013-01-09 13:10:44 följande:
    På min dotters skola har de draperier runt varje dusch, kan ju inte vara så svårt att införa. En skena i taket typ, klart!
    Och om vi får tro en del i den här tråden lär sig då barnen ingenting om hur människokroppen ser ut, att alla är utrustade på ett likartat sätt, att mobbning inte är tillåtet och till följd av detta får de låg självkänsla? De tycker kanske att nakenhet är någonting onaturligt och osunt? Och så får de telefonsamtal av människor som vill knulla för att det står så på duschväggarna när man har duschdraperi? För det är ju anledningen till att folk tycker att barnen inte ska få skyla sig i duschen.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • Wittra
    sär skriven skrev 2013-01-09 13:07:31 följande:
    Och att man ska arbeta med sin självkänsla så att man inser att det är naturligt att vara naken i större sammanhang. Jag har en kandidatexamen i psykologi och råkar vara tämligen säker på att bearbetande av självkänsla knappast sker under tvång i duschen.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.

    Hahhaha nä precis. Tydligen har man dåligt självförtroende, självkänsla, komplex, är osund och hysterisk om man inte villa duscha helt öppet inför okända människor....
  • sär skriven
    Wittra skrev 2013-01-09 13:13:55 följande:

    Hahhaha nä precis. Tydligen har man dåligt självförtroende, självkänsla, komplex, är osund och hysterisk om man inte villa duscha helt öppet inför okända människor....
    Att aktivt arbeta bort tankar och beteenden som hämmar en i livet är sunt. Hur ett värnande om sin integritet och nakenhet skulle bidra till ett sämre och mer hämmat liv kommer jag aldrig förstå. Ett beteende blir hämmande först när det inverkar på ens liv på ett negativt sätt, och att vara naken inför grupper av andra människor är inget som utgör någon av grundpelarna för ett sunt mående.

     Låt barnen ha sin kropp ifred för bövelen!


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • Wittra
    sär skriven skrev 2013-01-09 13:17:18 följande:
    Att aktivt arbeta bort tankar och beteenden som hämmar en i livet är sunt. Hur ett värnande om sin integritet och nakenhet skulle bidra till ett sämre och mer hämmat liv kommer jag aldrig förstå. Ett beteende blir hämmande först när det inverkar på ens liv på ett negativt sätt, och att vara naken inför grupper av andra människor är inget som utgör någon av grundpelarna för ett sunt mående.  Låt barnen ha sin kropp ifred för bövelen!
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.

    Ja det är ju inte direkt så att nakenhet för främlingar är något måste att kunna hantera och gilla för att klara sig i livet. jag duschar sällan i såna där offentliga duschar just pga obekvämlighet inför att vara näck...men jag känner mig inte ett dugg hämmad i livet.
  • sär skriven
    Wittra skrev 2013-01-09 13:27:43 följande:

    Ja det är ju inte direkt så att nakenhet för främlingar är något måste att kunna hantera och gilla för att klara sig i livet. jag duschar sällan i såna där offentliga duschar just pga obekvämlighet inför att vara näck...men jag känner mig inte ett dugg hämmad i livet.
    Att tvinga barn att näcka inför andra är inte mindre än ett övergrepp, och det står jag för att jag tycker. I inga som helst andra sammanhang är det okej att tvinga någon till nakenhet eller att visa sin kropp, varför är det okej att tvinga barn till detta? Helt vridet! Naturligt eller ej, alla har vi våra gränser, och det är vi vuxna som ska hjälpa barnen att värna om sina gränser, att lära sig om sin integritet, att respektera sig själva och sina känslor. Samtidigt som detta får fortgå i skolan.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • Runa

    Vilken lång tråd. En sak stör mig mer än allt annat i denna tråd. Inte att vi har olika åsikter om huruvida det är sunt och naturligt att klara av att duscha tillsammans med andra kvinnor utan sättet som en del här inne väljer att tolka och svara på det som CrazyChristina har skrivit. Kanske är detta någon sorts personlig vendetta men det är i alla fall osmakligt.


    Hon klargör sin ståndpunkt att hon tycker att det är naturligt och önskvärt att känna sig så bekväm i sig själv att man klarar av att i förbifarten visa sig naken bland andra av samma kön t.ex. i ett omklädningsrum eller duschrum. Hon säger också att hon inte tror att det är genomförbart med individuella duschar. Hon påpekar att risken om man låter en elev duscha enskilt istället för att arbeta med självförtroende och stämning i klassen är att denna blir utstött eller mobbad. Och hon klargör att eftersom hon tycker att det är naturligt att kunna duscha tillsammans skulle hon undra om det var något fel på någon som inte klarade detta.


    Hon berättar om en klasskompis som var utfryst och inte ville duscha med de andra. Vad som kom först och vad som kom sedan kan vi inte veta. Inte heller i hur hög utsträckning personen var utfryst och mobbad eller själv tog avstånd från andra. Det framgår också att det gick rykten om denna tjej och om hon på något sätt såg konstig ut naken eller kanske rentav var en man. Sådan ryktesspridning är förstås ragisk och förkastlig. Det framgår att denna person hade många sociala rädslor och att hon fick hjälp av psykolog att arbeta med dessa. När hon utmanade sina rädslor och bl.a. lärde sig att duscha med de andra (i mångas ögon normal social samvaro, klart det pratas och umgås även i omklädningsrum) blev hon en del av klassen och fick många vänner. Jag uppfattar det som att CrazyChristina försöker berätta en positiv historia om att utmana sina rädslor och ta för sig socialt.


     


    Utifrån detta drar ni följande slutsatser:


    Waldo:


    Fy fan vilken samling creapy jävlar ni måste ha varit i skolan!!
    Du menar alltså på fullaste allvar alltså att när hon tvingades att duscha naken tillsammans med er andra så var det först då som ni accepterade henne och blev vänner med henne
    Fy fan, det är verkligen pennalism på hög nivå.


    Mariohn:


    HAha ja. Om man dagligen blir kallad för "tjock gris" och hånad av sina klasskamrater är den enda lösningen att tvingas klä av sig naken framför dem. Därmed basta. Psykologexamen på komvux ey? 


    Låt oss hoppas att hennes barn aldrig kommer hem gråtandes över att några killar kommenterat den blommande tonårskroppen. Vad blir svaret då? "Jaså det är på det viset? Då får du väl klä av dig naken och spreta ordentligt då annars fattar du väl själv att de måste få gå loss på dig flicksnärta". *ryser*


    Ja. Hon var alltså mobbad. Och det var upp till henne att lösa det genom att visa upp sig naken. Det var hennes förbannade uppgift att fläka fram underlivet så att andra skulle sluta spekulera kring det. Det fattar väl alla. Lilla lopp-per i tvåan borde göra samma sak. Se till att bevisa att han inte alls har loppor annars får han la skylla sig själv om folk fortsätter att anta det 


    Någonstans får man försöka hitta det positiva i denna berättelsen. Den stackars tjejen som blev utsatt för christina och hennes lågbegåvade mobbarkompisar skaffade förmodligen ett bättre umgänge och har kommit längre i livet. Det värsta som kan hända är ju att bli förknippad med mobbarpack vars liv inte är mer intressant än att de funderar över andra människors könsorgan.


    As if:


    Hjälp mig här. Ni mobbade en person som fick en "snedvriden" bild av sig själv och lösningen på detta var att hon klädde av sig naken med er och duschade tillsammans med er, mot sin vilja? 


    sär skriven


    Ja, tydligen är det okej att mobba och frysa ut personer om vi inte vet hur de ser ut nakna.


    Och ynglat av sig har hon gjort. Låt oss hoppas att hon skojar med oss så inte vi får en ny rad mobbare som via socialt tvång tar sig innanför kläderna på andra barn för att kolla hur de är utrustade.


    Wittra:


    Flåt men jag har svårt att tro att en psykolog rekommenderar en mobbad person att klä sig av naken, blotta sin kropp inför sina plågoandar och duscha med dem. Låter lite som tortyr faktiskt. Hur kan du förresten veta vad hennes psykolog sagt?


    Mobbare har sån härlig logik och resonemang....  alt=Obestämd title=Obestämd border=0 v:shapes="_x0000_i1026"> 


    Sitter helt stum framför datorn, att mobbare inte hade mkt innanför pannbenet visste jag sedan innan. Nästan alla år i grundskolan var jag mobbad för allt möjligt, så jag vet allt hur det kan vara men att den här personen kan med och berätta om hur hon och sina kamrater betedde sig är helt otroligt........


     


     


    Ni behöver inte hålla med henne i sak om att det är naturligt och önskvärt att klara av att hantera att vara naken bland andra människor av samma kön. Men det är inte rätt att sitta här och klanka ner på henne och ifrågasätta hennes intelligens, hur hon hanterar sina barn och att kalla henne mobbare. De utdrag jag samlat här är bara en bråkdel av den skit som kastats över henne i denna tråd och hittills har jag inte sett att hon svarat någon ohövligt. Ingenstans framgår det att hon mobbat denna person. Har inte ni haft klasskompisar som varit mer eller mindre utanför gemenskapen utan att man för den delen kan dra slutsatsen att just ni personligen grovt mobbat dem? Kan ni inte se det positiva i att denna tjej lyckades vända sitt liv, ta itu med sina sociala problem och idag klarar av såväl att prata inför andra som att byta om i delade omklädningsrum? Även om ni inte anser att det är en eftersträvansvärd kunskap är den användbar i det samhälle vi har idag. En del av det ni skrivit borde ni verkligen skämmas över liksom alla ni andra som vet med er att ni gjort tummen upp (ja du Erfdgt bör ta åt dig) på osmakliga inlägg eller själva skrivit liknande saker.

  • Wittra
    sär skriven skrev 2013-01-09 13:31:34 följande:
    Att tvinga barn att näcka inför andra är inte mindre än ett övergrepp, och det står jag för att jag tycker. I inga som helst andra sammanhang är det okej att tvinga någon till nakenhet eller att visa sin kropp, varför är det okej att tvinga barn till detta? Helt vridet! Naturligt eller ej, alla har vi våra gränser, och det är vi vuxna som ska hjälpa barnen att värna om sina gränser, att lära sig om sin integritet, att respektera sig själva och sina känslor. Samtidigt som detta får fortgå i skolan.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.

    Ja o jag tycker det är konstigt att skolorna, lr ja många skolor, inte verkar bry sig ett dyft utan bara irriterar sig på att vissa elever struntar i idrotten just för att slippa det där utlämnadet genom att klä av sig. riktigt allvarligt också om, som det hände mig, att killar tillåta härja i omklädningsrummen utan få tillsägelse..
  • Anonym (Mira)

    Håller verkligen med dig TS! Det som är otänkbart för en själv ska inte begäras av barnen! Jag hatade detta moment i skolan och gick aldrig på gymnastiken. Hade varit bättre att eleverna fick välja att gå på promenad eller träna på sin fritid!!!

  • sär skriven
    Runa skrev 2013-01-09 13:36:00 följande:

    Vilken lång tråd. En sak stör mig mer än allt annat i denna tråd. Inte att vi har olika åsikter om huruvida det är sunt och naturligt att klara av att duscha tillsammans med andra kvinnor utan sättet som en del här inne väljer att tolka och svara på det som CrazyChristina har skrivit. Kanske är detta någon sorts personlig vendetta men det är i alla fall osmakligt.


    Hon klargör sin ståndpunkt att hon tycker att det är naturligt och önskvärt att känna sig så bekväm i sig själv att man klarar av att i förbifarten visa sig naken bland andra av samma kön t.ex. i ett omklädningsrum eller duschrum. Hon säger också att hon inte tror att det är genomförbart med individuella duschar. Hon påpekar att risken om man låter en elev duscha enskilt istället för att arbeta med självförtroende och stämning i klassen är att denna blir utstött eller mobbad. Och hon klargör att eftersom hon tycker att det är naturligt att kunna duscha tillsammans skulle hon undra om det var något fel på någon som inte klarade detta.


    Hon berättar om en klasskompis som var utfryst och inte ville duscha med de andra. Vad som kom först och vad som kom sedan kan vi inte veta. Inte heller i hur hög utsträckning personen var utfryst och mobbad eller själv tog avstånd från andra. Det framgår också att det gick rykten om denna tjej och om hon på något sätt såg konstig ut naken eller kanske rentav var en man. Sådan ryktesspridning är förstås ragisk och förkastlig. Det framgår att denna person hade många sociala rädslor och att hon fick hjälp av psykolog att arbeta med dessa. När hon utmanade sina rädslor och bl.a. lärde sig att duscha med de andra (i mångas ögon normal social samvaro, klart det pratas och umgås även i omklädningsrum) blev hon en del av klassen och fick många vänner. Jag uppfattar det som att CrazyChristina försöker berätta en positiv historia om att utmana sina rädslor och ta för sig socialt.


     


    Utifrån detta drar ni följande slutsatser:


    Waldo:


    Fy fan vilken samling creapy jävlar ni måste ha varit i skolan!!
    Du menar alltså på fullaste allvar alltså att när hon tvingades att duscha naken tillsammans med er andra så var det först då som ni accepterade henne och blev vänner med henne
    Fy fan, det är verkligen pennalism på hög nivå.


    Mariohn:


    HAha ja. Om man dagligen blir kallad för "tjock gris" och hånad av sina klasskamrater är den enda lösningen att tvingas klä av sig naken framför dem. Därmed basta. Psykologexamen på komvux ey? 


    Låt oss hoppas att hennes barn aldrig kommer hem gråtandes över att några killar kommenterat den blommande tonårskroppen. Vad blir svaret då? "Jaså det är på det viset? Då får du väl klä av dig naken och spreta ordentligt då annars fattar du väl själv att de måste få gå loss på dig flicksnärta". *ryser*


    Ja. Hon var alltså mobbad. Och det var upp till henne att lösa det genom att visa upp sig naken. Det var hennes förbannade uppgift att fläka fram underlivet så att andra skulle sluta spekulera kring det. Det fattar väl alla. Lilla lopp-per i tvåan borde göra samma sak. Se till att bevisa att han inte alls har loppor annars får han la skylla sig själv om folk fortsätter att anta det 


    Någonstans får man försöka hitta det positiva i denna berättelsen. Den stackars tjejen som blev utsatt för christina och hennes lågbegåvade mobbarkompisar skaffade förmodligen ett bättre umgänge och har kommit längre i livet. Det värsta som kan hända är ju att bli förknippad med mobbarpack vars liv inte är mer intressant än att de funderar över andra människors könsorgan.


    As if:


    Hjälp mig här. Ni mobbade en person som fick en "snedvriden" bild av sig själv och lösningen på detta var att hon klädde av sig naken med er och duschade tillsammans med er, mot sin vilja? 


    sär skriven


    Ja, tydligen är det okej att mobba och frysa ut personer om vi inte vet hur de ser ut nakna.


    Och ynglat av sig har hon gjort. Låt oss hoppas att hon skojar med oss så inte vi får en ny rad mobbare som via socialt tvång tar sig innanför kläderna på andra barn för att kolla hur de är utrustade.


    Wittra:


    Flåt men jag har svårt att tro att en psykolog rekommenderar en mobbad person att klä sig av naken, blotta sin kropp inför sina plågoandar och duscha med dem. Låter lite som tortyr faktiskt. Hur kan du förresten veta vad hennes psykolog sagt?


    Mobbare har sån härlig logik och resonemang....  alt=Obestämd title=Obestämd border=0 v:shapes="_x0000_i1026"> 


    Sitter helt stum framför datorn, att mobbare inte hade mkt innanför pannbenet visste jag sedan innan. Nästan alla år i grundskolan var jag mobbad för allt möjligt, så jag vet allt hur det kan vara men att den här personen kan med och berätta om hur hon och sina kamrater betedde sig är helt otroligt........


     


     


    Ni behöver inte hålla med henne i sak om att det är naturligt och önskvärt att klara av att hantera att vara naken bland andra människor av samma kön. Men det är inte rätt att sitta här och klanka ner på henne och ifrågasätta hennes intelligens, hur hon hanterar sina barn och att kalla henne mobbare. De utdrag jag samlat här är bara en bråkdel av den skit som kastats över henne i denna tråd och hittills har jag inte sett att hon svarat någon ohövligt. Ingenstans framgår det att hon mobbat denna person. Har inte ni haft klasskompisar som varit mer eller mindre utanför gemenskapen utan att man för den delen kan dra slutsatsen att just ni personligen grovt mobbat dem? Kan ni inte se det positiva i att denna tjej lyckades vända sitt liv, ta itu med sina sociala problem och idag klarar av såväl att prata inför andra som att byta om i delade omklädningsrum? Även om ni inte anser att det är en eftersträvansvärd kunskap är den användbar i det samhälle vi har idag. En del av det ni skrivit borde ni verkligen skämmas över liksom alla ni andra som vet med er att ni gjort tummen upp (ja du Erfdgt bör ta åt dig) på osmakliga inlägg eller själva skrivit liknande saker.


    Tänk, jag skäms inte ett dugg. Jag tycker att det här är ett system som är helt förkastligt och Crazys inlägg bekräftar den tanken hos mig. Att inte vilja visa sig naken är något konstigt och då måste det vara fel på en, då är det okej med ryktesspridning, mobbning och utanförskap. Crazy har inte på något sett belyst att tjejen avvek på andra sätt, en snabb koll mellan benen sedan kunde man sluta sprida rykten om hennes könstillhörighet och då var det okej att umgås med henne.

    Ge istället alla som vill möjlighet att skyla sin kropp, det är en rättighet vi har i ALLA ANDRA forum och sammanhang.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • Wittra

    Hehe..ja vi var några stycken som reagerar på när en tjej tydligen tvingas duscha ihop med sina mobbare bara för motbevisa någon idiotisk ryktesspridning. du ser inte allvaret i när någon tvingas till såna här tilltag och det skrämmer mig, en mobbad person har inget att bevisa..låter snarare som en fruktansvärd dålig bortförklaring från mobbare. "gör såhär, spela roll om det känns förnedrande för dig...vi blir kompisar med dig sen vettu...schysst va??"

Svar på tråden samduschning