Inlägg från: mucklas |Visa alla inlägg
  • mucklas

    Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?

    Tom Araya skrev 2013-05-18 00:51:34 följande:
    Lustigt när du säger det för ingen helig skrift tar upp dinosaurier, andra djurarter utdöda före Kristus eller någon av våra förfäder som nedanstående är exempel på
    För fem miljoner år sedan Ardipithecus ramidus (4.5-4 MÅS) Släktet Australopithecus (4.2-2.5/1.5 MÅS), australopitheciner, sannolika förfäder till alla senare människoarter. Australopithecus anamensis (4.2-4 MÅS) För fyra miljoner år sedan Australopithecus afarensis (Lucy) (4-3 MÅS) Kenyanthropus platyops (3.5-3 MÅS) Australopithecus bahrelghazali För tre miljoner år sedan Australopithecus africanus (3.3-2.5 MÅS) Pliocen, en utveckling av afarensis med större hjärna och människolikt kranium. Skog-savann. Australopithecus garhi (2.5 MÅS) Släktet Homo, det som vi själva tillhör, uppstår ca. 2.5 MÅS. Homo habilis (2.5-1.5 MÅS) Homo rudolfensis
    Hur kommer detta sig?


    Det är också intressant att heliga skrifter som sa guida folk idag inte har något att säga om sopsortering, huruvida man ska välja diesel eller bensin och om det verkligen är bra med standardprov i tredje klass.

    Också intressant att många religiösa krampaktigt håller fast vid skapelseberättelsen men inte alls stenar sina olydiga barn.
    If there was an olympics in martyrdom, my mother would lose on purpose.
  • mucklas
    Rikard skrev 2013-05-18 00:52:53 följande:
    Som vanligt kan jag bara buga i vördnad för ditt tydliga och genomtänkta sätt att svara.
    Inspiration, lite löst, från Tim Minchin. Lyssna på
    " target="_blank">Storm
    , det är fredagsunderhållning :) (fast nu bidde det ju lördag)
    If there was an olympics in martyrdom, my mother would lose on purpose.
  • mucklas
    Fille88 skrev 2013-05-18 01:02:30 följande:

    Har bibeln skrivts om flera gånger? Bibeln har INTE skrivits om någon gång,,  bibeln har ända sedan den skrevs för första gången varit oförändrat som den är nu.

    Den bibel som vi har idag är den samma som skrevs för 2000 år sedan !!! 
    /.../

    Dock vad det gäller kristendomen så har inte dem dödat någon. Det är folk som har kallat sig kristna som har gjort fruktansvärda saker, såsom korstågen och allt annat. Om du tror att jag ljuger så läs gärna bibeln ,, Jesus predikade om kärlek till ens medmänniskor.

    /.../
          
    Vad vi faktiskt vet om bibelns ursprung, författarskap och slutgiltiga revision är inte mycket. Du var inte där för 2000 år sedan så du kan inte säga med säkerhet att någon version av bibeln har varit oförändrad sen dess. Originaltexterna är borta och de kopior som finns är olika, så förändringar har ägt rum. Lukasevangeliet börjar med en förklaring att det som följer är nedskrivet från berättelser man hört - oral tradition ger en mycket osäker källa.  Boken sammanställdes flera gånger, kanske det viktigaste arbetet gjordes vid synoden i Hippo 393, men arbetet pågick mycket länge.

    Jesus predikade kärlek, javisst. Han predikade också ett oansvarigt beteende, uppmanade sina följeslagare att hata sina familjer (inte ens gå på deras begravningar), uttryckte åsikten att självstympning var bättre än synd, ville att de som följde honom skulle inbjuda till förföljelse och vara självgoda, uppmanade till pisksstraff för den slav som inte hade förstånd att sköta sina sysslor och ansåg att den kvinna som smet från sitt jobb för att lyssna på honom gjorde ett bra val. Jesus är en osympatisk figur.

    Annars håller jag med dig; läs bibeln! Jag kan inte se något bättre avskräckande dokument när det gäller kristendomen än dess egen skrift.
    If there was an olympics in martyrdom, my mother would lose on purpose.
  • mucklas
    Fille88 skrev 2013-05-18 02:39:18 följande:

    Är du full eller?
    Hata sina familjer? Har du källor på allt detta du säger eller?
    I ditt ställe skulle jag vara försiktig innan jag drar sådana slutsatser, jag menar,,,, vart har du läst allt detta, bibeln eller? visa mig gärna vart. Är det något som är avskräckande så är det sagoteorin.
    Visa  mig gärna vad bibeln säger om allt det du har tagit upp.          
    Ok. Luk 14:26.
    Fille88 skrev 2013-05-18 03:14:44 följande:

    Jesus predikade kärlek, javisst. Han predikade också ett oansvarigt beteende Ok vart står det i bibeln?., uppmanade sina följeslagare att hata sina familjer :   Alltså det är just det hära som är problemet med er ateister, ni slår upp i bibeln och tolkar allting bokstavligt och lite hursomhelst. Såhär äre: Jesus sa att den som sätter familjen före mig är inte värdig att tillhöra mig, ja det stämmer. Vad betyder det då? Ju helt enkelt att den personen som kommer med ursäkter för att inte tjäna Gud förtjänar inte att komma in i himlen. Om man kommer med ursäkter så behöver man inte tjäna Gud. 

     uttryckte åsikten att självstympning var bättre än synd : Jasså? Ja det stämmer att det står skrivet i den heliga boken att om ens hand förleder en så är det bättre att hugga av den än att kastas i helevetet med synden. ÅTERIGEN det är en TOLKNING. Notera att Jesus INTE säger ”Om ni syndat måste ni som ett straff hugga av er den kroppsdel som fått er att synda”. Vi ska alltså inte tro att Jesus vill att vi hugger av oss kroppsdelar när vi insett att vi syndat för det är INTE vad han säger. Det skulle ju inte få synden att bli ogjord! Han menar att det inte finns någon godtagbar ursäkt för att synda i FRAMTIDEN. Oavsett om det gäller kleptomani, mytomani, pyromani, frosseri, bedrageri, otrohet, utlevd homosexualitet eller alkoholism, så finns det ingen ursäkt för att fortsätta med dessa synder och vi kan inte skylla på någonting. Vi kan aldrig urskulda oss med att vi är ”födda så” eller att vi inte har något val. Gud har gett oss en väg ut ur varje frestelse så att det inte behöver leda till synd, så då kan vi inte ursäkta oss med att ”jag kan inte hjälpa det”. Om vi vägrar sluta synda på eget bevåg så säger Jesus att vi hellre bör hugga av oss en kroppsdel så att vi slutar synda,  så att vi inte hamnar i helvetet

      , ville att de som följde honom skulle inbjuda till förföljelse och vara självgoda : Åtterigen din inkompentens säger verkligen att du har missförståt bibeln. Istället för att kritisera den så försök att förstå vad dessa hårda uttryck betyder. Jesus menade att dem som  valde att gå i hans fotspår skulle avhålla sig från synd och vara goda mot sina  medmänniskor.
     
    uppmanade till pisksstraff för den slav som inte hade förstånd att sköta sina sysslor  : Ok , för det första Jesus hade INGA slavar överhuvudtaget, alltså du är rätt så okunnig vad det gäller bibeln att det inte är sant. Slaveri var vanligt på den tiden jaa, men Jesus och hans lärjungar hade INGA slavar. Det vara bara ateisterna som hade slavar på den tiden. 

      och ansåg att den kvinna som smet från sitt jobb för att lyssna på honom gjorde ett bra val

    Helt enkelt betyder detta att det är viktigt att lyssna på sanningen, en person som inte har hört sanningen kan ej veta något om Guds kungarike.

    Dina försök att hitta fel i bibeln och att försöka förolämpa den kristna tron är så oerhört patetiska att det inte är sant !! Tyvärr gubben, lyckas kommer du aldrig att göra. Däremot borde du öppna ögonen och inse sanningen.

    Är det något som är osympatisk/omänskligt är det garanterat evolutionssagan som säger att den starkaste överlever vilket innebär att man skiter i alla barn och alla gamla o.s.v. Oj vad mänskligt? Hur akn du stå bakom denna omänskliga saga?        
    Då och då kommer du åt Caps Lock-knappen. Om meningen är att skrika, fortsätt så, annars finns det kursivering som normalt används för att betona ord i text.

    Att jesus sa hugg hellre av en hand, en fot, stick hellre ut ett öga än begå synd är inte en tolkning, det är vad bibeln faktiskt säger.

    Och nej, jesus hade inga slavar enligt bibeln, och det var inte heller vad jag skrev. Han hade däremot åsikter om hur folk skulle behandla de slavar de hade.

    Jag är faktiskt rätt påläst på bibeln. Jag är döpt, har gått till första kommunion och konfirmerats i katolska kyrkan. Det kan du inte bli utan en del bibelstudier.

    Om du inte vill tolka bibeln bokstavligt, more power to you! Att tolka t ex tredje och femte mosebok bokstavligt skulle göra det ganska svårt att leva i dagens samhälle. Att tolka nya testementet metaforiskt går väl också bra, fast många kristna hävdar att böckerna är skrivna av ögonvittnen och därför sanna. Vad du inte kan göra är att besluta dig för att bibeln inte ska läsas ord för ord och sen insistera på att t ex skapelseberättelsen är sann.

    Evolutionsteorin misstolkas ofta på det sätt du gör här, så låt mig korrigera. Det är inte den starkaste som överlever. Den mest lämpade, den som kan dra bäst nytta av omgivningen, den som snabbast anpassar sig till nya omständigheter är också den som får flest avkomma som överlever. Evolutionen kan förklara både uppkomsten av djur som förökar sig så snabbt och är så anpassningsbara att det är i stort sett omöjligt att bli av med dem, som kackerlackor, och djur som förökar sig så långsamt och är så känsliga för förändringar att de nästan (eller helt) dött ut på senare år, som kakapon på Nya Zeeland.

    Barn och gamla har en självklar plats i människans egen evolution, barnen är ju alltid den nya generationen och att de överlever och frodas är helt avgörande för att släktet inte ska dö ut. Gamla, särskilt gamla kvinnor som inte har egna småbarn, underlättar för de unga mammorna att föda oftare och hålla fler barn vid liv.

    Du tycker evolutionsteorin är omänsklig. Ok. Jag kan förstå att vissa hellre skulle vilja ha en pappa som rår om oss och fixar fel och tar hand om de svaga. Jag kan också tycka att djungelns hårda lag faktiskt är hård. Naturen är förskräcklig ibland, det har jag vetat sen jag som mycket liten hittade en humla som var på väg att dö. Den var så nedlusad med kvalster som åt på den medan den levde att den inte längre kunde flyga eller krypa. Jag bad min mamma om en pincett och vi försökte tillsammans rädda den lilla insekten. Det gick inte, den dog innan vi fått bort ens en bråkdel.

    Vad vi än tycker om de lagar som styr vår värld, hur svårt vi än tycker det är att se individer lida och arter dö ut, så gör ju inte modellen att gud finns och är god och ser varje sparv falla någon skillnad på det som faktiskt händer. Tydligen är det guds vilja att milliontals ska dö av malaria och i aids, att barn ska bli föräldralösa i katastrofer och att föräldrar ska begrava sina barn. Var finns mänskligheten i det? Att säga att gud tar emot oss efter döden (om vi trott på honom och bett om förlåtelse för de synder vi begått) gör ingen som helst skillnad för livet här och nu och är dessutom bara underbyggt av den bok vi inte är ense om hur vi ska tolka.
    If there was an olympics in martyrdom, my mother would lose on purpose.
  • mucklas
    Lampstället skrev 2013-05-19 18:22:02 följande:
    Då vore livet svårt.
    Ingen har någonsin lovat att livet ska vara enkelt!
    If there was an olympics in martyrdom, my mother would lose on purpose.
  • mucklas
    Lampstället skrev 2013-05-19 18:29:26 följande:
    Man behöver inte göra livet svårare än det är, genom att bara ifrågasätta allt.
    Om du inte ifrågasätter allt lurar du dig själv att tro att livet är enklare än det egentligen är.
    If there was an olympics in martyrdom, my mother would lose on purpose.
  • mucklas
    AndersFl skrev 2013-05-20 08:32:09 följande:

     


    Är det för mycket begärt att teister faktiskt ska kolla sina fakta innan de hävdar något?
    Jag är ateist, du kan övertyga mig om vad som helst, bara du har bevis.
  • mucklas
    Rikard skrev 2013-05-20 10:30:00 följande:
    Om de kollade fakta skulle de inte vara teister, så det funkar inte.
    Men lite selektivt kollande iaf...? Jag blir så trött på att upprepa samma visa om och om igen. Inte starkaste; de mest lämpade, inte ingenting; ett otroligt hett och kompakt tillstånd, inte från apor; från apornas och våra gemensamma förfäder...

    *suck*

    Nåja, att omformulera sig har väl aldrig skadat någon, och vi slipar våra argument iaf :)
    Jag är ateist, du kan övertyga mig om vad som helst, bara du har bevis.
  • mucklas
    KristenTjej84 skrev 2013-05-20 11:55:51 följande:

     


    Tycker inte det här ser ut som en amerikan.
     
    Grönbå ögon, mörkt hår, ljus hy... Irländare?
    If there was an olympics in martyrdom, my mother would lose on purpose.
  • mucklas
    EnAnonumius skrev 2013-05-20 12:29:47 följande:
    Självklart är det detta.

    Jag har sprungit på mycket få kristna som kollar upp fakta inna de tar en diskusion med oss ateister om b.la ateism i sig. Men även om evolution också.


    Det intressanta är ju att resultatet, för mig och för andra ateister jag känner, är ju att vi läser på som attan innan vi kommer med ett uttalande, särskilt om religion. Bra för oss :)
    Om du undrar vem som har makten, fundera på vem du inte vågar kritisera.
Svar på tråden Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?