• linnis83

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    VeronikaG skrev 2014-05-26 18:53:18 följande:
    Hej!

    Idag fick jag min mens då den varit 5 dagar försenad :(
    Detta är 8 månaden vi försöker men inget plus.
    Vanligtvis är min men regelbunden och äl och mens kommer på exakt beräknad dag.

    Riktigt frustrerande.
    Har använt ägglossnings test flera ggr.

    Jag far en son på 7 år så vet ej varför set inte skulle gå nu?
    Hej och välkommen!

    Trist när mensen är sen och det inte blir nåt plus ändå...

    Är det din nuvarande partner som är pappa till din son oxå? Tänkte att det kunde vara nåt med simmarna kanske... Men det är ju normalt att det tar upp till ett år att bli gravid (även om det känns som 7 evigheter när man bara väntar på det där plusset...= ) )
  • linnis83

    Grattis till er som plussat!

    EG83: Det där med lågt progesteron, är det nåt man kan märka av på nåt sätt? Håller tummar och tår för att det fungerar för er med Pergo!

    Ägglossningsdags snart här, hoppas den är lite tidig för maken åker bort snart...
    Vi har bestämt att vi försöker över sommaren innan vi drar igång med utredning. Hoppas att det tar sig innan dess....

  • linnis83
    EG83 skrev 2014-06-08 14:59:20 följande:
    Nej, det är tyvärr inte så utan oftast kan man bara komma fram till det med blodprov i rätt period av cykeln (mellan ÄL och BIM). nivån måste lika på en speciell nivå efter ÄL för att ägget ska kunna fästa, och så verkade inte vara fallet här tyvärr...hon såg dock ett ägg strax innan ÄL, så kan fortfarande vara så att ägget lossnade, bara det att progesteron nivån var för låg.

    ÄL här med snart. Känns ju lite sådär nu, så kom fram till att jag hoppar ÄL-stickorna, fram tills vi börjar med pergo, och så blir det som det blir. Det har ju aldrig diffat med mer än två dagar tidigare, så vet ungefär när det är dags. Onsdag borde det bli här.

    Håller tummarna för er! Visst vill man helst att det ska gå utan nån typ av hjälp...
    Var det nåt problem med din ägglossning också? Trodde att Pergon bara hjälper om man inte får ordentlig ägglossning, hjälper den även mot lågt progesteron?

    Fick positivt ÄL-test igår förmiddag (hade börjat stegra på lördag em), så jag borde väl ha ÄL typ idag eller imorrn. Vi fick till det lördag och söndag så jag hoppas det finns några tålmodiga simmare som väntar på ägget när det kommer.... = )
  • linnis83
    jemo2014 skrev 2014-06-17 09:22:55 följande:
    ÄR äntligen GRAVID. Vi har gått igenom fertilitetsutredning och har försökt i 1,5 år! Efter en äggledarspolning och helt utan hormoner är jag tydligen gravid och redan i vecka 6!!! Är helt i chock...!

    Har varit skengravid många gånger men denna gång kändes allt helt annorlunda. Var så säker.
    - Yr, har nästan känt det som att jag är svimfärdig
    - Metallsmak i munnen
    - Kraftig mensvärk, särskilt på nätterna/kvällarna så jag varit tvungen att äta alvedon
    - Sömnproblem
    - Hjärtklappning
    - Ont i båda brösten i över två veckor på utsidan av brösten upp mot armhålorna
    - Stickningar/ilningar i ena bröstet
    - Så trött att det svider i ögonen

    Blev faktiskt gravid innan jag fyllde 30 tror jag :) Fyllde 30 den 31 maj!
    Grattis!
  • linnis83

    BIM närmar sig, på måndag eller tisdag troligen. Har haft en del känningar denna vecka, ont i tjejmagen av och till sedan i söndags och igår och idag har det värkt/ilat i underlivet nästan hela tiden. Symtom som jag brukar känna av mer eller mindre innan mens, men tycker det är mer än vad det brukar.

    Ska i alla fall kissa på en sticka imorrn så jag vet om jag kan dricka imorgon kväll. Hoppas så sjuuukt mycket att det är ett plus! Har typ redan planerat att skriva till närmsta vännerna så man slipper smussla med alkoholfritt och sånt. Kommer bli jättebesviken om det är negativt igen.... *suck*

  • linnis83
    Pusheen skrev 2014-06-29 21:41:28 följande:



    Hur gick det? Nyfiken! :)

    Jag höll till lite här i tråden för ett tag sen. Höll på att gå under men nu mår jag lite bättre. Har fått tid i augusti på fertilitetsklinik. Hoppas att det kan hjälpa oss att bli gravida.
    Inget plus blev det så klart... Testade som en galning och tyckte jag såg nån antydan till streck, men det var nog bara nåt slags torkstreck gissar jag...
    Laddar för nästa ägglossning nu, men har väl inga större förhoppningar... Samtidigt KAN det ju vara nu de händer. = )
    Börjar vara riktigt trött på det här nu och känner inte att jag får nåt stöd av min man... Han tycker oxå att det är jobbigt men han väljer att stoppa huvet i sanden och låtsas som ingenting... Känns som att det är jag som får driva på för att det ens ska bli nåt vettigt försök och varje gång jag försöker prata om det så får jag bara nåt undvikande svar...
    Om 3 veckor har det gått ett år sedan mitt missfall. Då har jag passerat alla "milstolpar" och inte lyckats få nåt nytt plus på stickan... Det suger!

    Skönt att ni har sökt hjälp! Hur länge har ni försökt? Tråkigt att du har mått så dåligt... = ( Det tär verkligen på en det här...
    För oss är det ganska precis 2 år nu i dagarna sen vi började försöka. Om vi inte lyckas i sommar så ska vi oxå söka hjälp till hösten... Hoppas att vi slipper!
  • linnis83
    Pusheen skrev 2014-06-29 22:55:29 följande:

    Skit oxå! Kan det inte varit ngt ändå med tanke på ett svagt sträck?

    Vi har försökt i ett och ett halvt år ungefär.. Det första halvåret försökte jag själv bara se till att det blev av på rätt tid. Men du, jag vet hur du känner. Har det likadant. Det är alltid jag som får ta tag i det om det ska bli ngt. Var gravid för ett år sedan men opererades för utomkveds i augusti :( Så nu har jag bara en äggledare. Det verkar ju inte gå nu på egen hand.

    Jag körde med ÄL-monitor innan men jag blev ett totalt vrak av det. Jag vet ändå när jag har ÄL men inte exakt vilken dag det släpper ju men som sagt, jag blev knäpp av att hålla stenkoll och började lipa och blev deprimerad om vi inte fick till det på rätt dag. Försöker bara chansa nu. Känns bättre så :)


    Tänkte det först, men sen kom jag på att jag nog aldrig har sparat mina test och tittat på dom när dom har torkat. Fick verkligen anstränga mig för att se strecken så det var nog bara inbillning....

    Jag kör med ÄL-tester, mest bara för att det känns bättre att ha full koll så man vet när man "måste" få till det. Tror jag skulle vara mer stressad utan faktiskt.

    Usch, så jobbigt med utomkveds! = ( Vad jag har läst så ska man väl ha rätt goda chanser ändå, med det måste ju bli lite knepigare om man bara har en äggledare... Men har för mig att jag har läst att ägget på nåt vis kan ta sig till äggledaren på andra sidan?
  • linnis83
    Samantha85 skrev 2014-06-30 12:56:45 följande:

    Linnis83: har du fått mens då? Annars kan du ju ta igen. Vissa får ju inte streck förrän de gått 1-2 veckor. Höll verkligen tummarna för dig denna gången. Men testa med min metod. Om du vet att du har öl ca den 14 dagen i månaden så börja sexa redan dag 10. Jag beundrar ditt tålamod med att söka hjälp. Jag kunde ju inte hålla mig ett år!


    Jo, mensen kom när den skulle...
    Vi brukar köra på varannan dag ca 1 vecka före ÄL, men är ju svårt att få till det ibland...
  • linnis83
    Pusheen skrev 2014-07-02 07:28:48 följande:

    Jaha och där kom mensen för mig med. Det gick alltså inte denna gången heller :(

    Jag tyckte ändå att jag kände mig helt annorlunda denna gången och fick upp hoppet. Tänkte att jag ÄR gravid men nej. Usch så ledsamt det här är. Ja ja, bara att bryta ihop och komma igen.


    Åh nej... = ( Fattar inte att kroppen kan luras så mycket... Har känt mig gravid huuuuur många gånger som helst, och när jag väl var det så kände jag inget alls.... Skumt!
  • linnis83
    CHTM skrev 2014-07-02 12:53:14 följande:

    Jag haller med, jag har ocksa kant mig gravid nastan varje manad, och forsokt leva som att jag ar gravid, inget kaffe etc. 19 manader nu, det ar nastan lika lange som en elefant ar draktig.. Jag kanske ar en gravid elefant? skulle kanske forklara varfor testen jamt visar minus... 

    Vi kor med al test och fertilitetsglidmedel den har manaden, ar det nagon av er som har testat?

    Al nar som helst 19de gangen gillt!  Baby


     

    Jag har gett upp det där med att leva som gravid innan jag vet att jag är det... Livet blir verkligen inte roligare av det... = ) Provade ett tag att nästan skippa alkohol till exempel, men vad hjälpte det...?

    Vi provade fertilitetsglidmedlet från Clear Blue för några månader sedan, men fick ju inget resultat av det heller... Dock så skulle man använda en hel tub varje gång och det tyckte både jag och maken blev alldeles för kladdigt, så vi körde med kanske en halv. Kan ju ha varit det som gjorde att det inte funkade....


     


    Har oxå ägglossning snart, håller tummarna för oss!

Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +