• linnis83

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Vaknade med mens och världens huvudvärk imorse... Kul... Not!

    Nästa ägglossning på annandag jul, hoppas tomten kan leka stork och ge mig ett frö i magen som en lite sen julklapp... = )

    EG, hur går det för dig?

  • linnis83

    EG83: Typiskt... Man blir verkligen nere när mensen kommer.... = ( Hoppas att det tar sig i januari då så ni slipper göra utredning!
    För oss blir det ju bara försök 4 efter missfallet så vi har ju en bit kvar dit... Antar att man kanske får vänta lite längre om man har lyckats bli gravid nån gång oxå... Hade lixom räknat med att det skulle gå ganska snabbt att bli gravid nu men det verkar ju inte så...*suck*

    MIllispillis: Hur vet man om man behöver spola äggledarna tro...? Inget som jag har provat på själv, men har sett andra här på FL som har skrivit om det. Hoppas det går bra i alla fall och att det ger bra resultat!

    Ja, inte är det roligt att bli bombarderad med bebisprat och gravidbesked överallt.... = ( I vårt fall så vet ju dom flesta om missfallet, så vi slipper i alla fall hintar från folk.

  • linnis83
    längtar985 skrev 2013-12-25 08:13:52 följande:
    Idag har jag fått den bästa julklappen hittills för nästa år har vi ett eget knyte! Det vi har längtat efter sedan Augusti 2011 ska bli verklighet. Så tjejer allt vi har gått igenom med spolning och utredning är värt det! Igår hade mitt inlägg sett annorlunda ut. Vi testade i förgår på dag 29 har normalt inte mens förrän dag 33 men tänkte att det hade ändrat sig efter op. Testet visade givetvis negativt. Så jag fick ringa labb för vi ville börja vår IVF utredning så snart som möjligt. Proverna ska tas dag 2-4, så då fick vi lämna det idag på juldagen. Igår fick vi veta att en släkting till ska ha barn. Grät som bara den när vi åkte hem. Hoppet var helt borta. Idag skulle vi testa igen, tänk om och då är det onödigt att åka in och lämna prover. Så idag när jag vaknade( tidigt som de senaste 5 dagarna tog jag ett test blev helt chockad det stod gravid 1-2. Är så jävla lycklig! Wiiiiiiii En riktigt God Jul tjejer!
    Men så fantastiskt roligt! Stort grattis, vilken julklapp! = )
  • linnis83
    Pusheen skrev 2013-12-25 12:01:11 följande:
    Hej tjejer. Så skönt att hitta andra som kan förstå hur jag känner mig. Vi har försökt snart ett år och i augusti fick jag utomkveds och fick operera bort min ena äggledare. Jag har det så himla svårt att komma över det som hände plus att jag i dagsläget har sex st som är gravida av mina bekanta och tre nyblivna mammor. Tår inte ut av att höra alla som väntar barn i min närhet. Dessutom är min syster en av dem och vi har daglig kontakt och hon berättar allt om hur hon mår och graviditeten kommer på tal nästan varje gång vi pratar. Är givetvis glad för hennes och alla andras skull men just nu känns allt så hopplöst. Min sambo reser en del och lyckas alltid vara iväg när jag har ÄL. Usch allt känns så segt. Det är väl bara att ha tålamod och inte göra så stor grej av det men det är minsann inte så lätt!
    Välkommen!

    Jag fick ett MA i juli och vi är nu på vårt fjärde försök efter det. Har fortfarande inte kommit över det helt, även om det så klart känns lättare med tiden. Mitt BF var 22/1 och jag hade fantiserat om att fira julen med en härlig bebiskula... = ) Skulle kännas så skönt att få ett nytt plus på stickan, även om man så klart skulle vara orolig...

    Hoppas också att 2014 blir året då det händer!
  • linnis83

    Ägget släpper troligtvis idag och maken har ryggskott....! Inte bra. Tur att vi har fått till det tidigare i veckan, men man vill ju gärna lägga in en stöt just vid ägglossningen, för säkerhets skull.... = )

  • linnis83

    Jag fick ett litet breakdown igår... Har känt mig så ledsen över att jag inte känner att får nåt stöd i det där här av mannen... Har känt att allt ansvar ligger på mig att få till det under äl-dagarna och att han inte verkar så engagerad. När jag har beklagat mig över att det känns jobbigt har han svarat "men tänk inte på det då"... Känns som att jag gör mycket uppoffringar för att lyckas oxå, t ex skippar alkoholen under och efter ägglossningen medan han dricker öl som vanligt. Man har det ju i huvet heeeela tiden och det blir verkligen jobbigt när man känner sig så ensam i kampen.

    Vi pratade ut igår i alla fall, det kändes skönt. Han sa att han oxå tycker det är jättejobbigt och är rädd att det är hans fel att det går dåligt för oss... Därför har han inte velat prata om det alls. Han förstod mig och lovade att bättra sig. Så nu känns det lite lättare. =)

    Trodde ju att mitt ägg släppte i torsdags, men har inte kört med stickor denna månad, tänkte att det kanske kunde minska på stressen lite... = ) Men igår kunde jag inte hålla mig så jag tog ett test i alla fall, och det blev ett streck på det, inte jättestarkt men starkare än neg i alla fall. Tänker mig att det borde ha varit max på stickan under fredagen då, och att ägget släppte under gårdagen kanske. Hoppas på det, för vi fick inte till det tors, fre och lör pga makens ryggskott och mitt dåliga humör..... = )

    Det blev långt det här, men skönt att få spy ur sig en massa elände. = ) Tack för att ni finns!

  • linnis83
    Pusheen skrev 2013-12-30 19:32:21 följande:
    Linnis83 bra att ni pratade om det. Det är det bästa. Förstår hur du känner dig. Jag har försökt på "egen" hand med till en början. Först nu är min sambo redo att kämpa med mig men jag är rädd att puscha för mycket nu när jag har ÄL..

    Så jobbigt det kan vara på många plan.. Fick max på stickan idag men har världens migrän så jag vet inte om jag klarar att ligga ikväll :( Man kan ju inte det till varje pris fast man vill.. Sen är jag rädd att medicinen ska sabba vad tror ni? Jag måste ta medicin mot migränen annars blir det helt olidligt. Testade vanlig Treo nu i ett naivt försök(hjälper sällan mot min migrän). Hoppas det hjälper lite iaf. Låg igår så jag får hoppas att det finns några överlevare kvar där inne ;)

    Styrkekram till alla. Tänkte innan idag om man ska se det positivt när mensen kommer så kan man vara glad att man iallafall har en fungerande cykel i allt elände. (Ska bara komma ihåg att tänka på det själv när mensen kommer nästa gång....) ;)
    Ja, visst kan det vara svårt att få till det när det gäller! Sen blir man ju så stressad av att kanske sumpa en chans till att bli gravid...*suck* Jobbigt!
    Typiskt att få migrän just nu då! = ( Jag är farmaceut och jag skulle inte rekommendera Treo när du försöker bli gravid. Den och egentligen alla andra receptfria värktabletter utom paracetamol (=Alvedon och liknande) kan sabba ägget när det väl släpper... Vad brukar du ta för medicin?
  • linnis83

    Inte alls säkert att du har sabbat ägget, det är ju ändå typ ett dygn kvar tills ägget släpper och då borde ju medicinen ha gått ur kroppen. Men den typen av medicin rekommenderas inte när man försöker bli gravid.
    Jag skulle satsa på Sumatriptan om det funkar för dig. Citodon går ju oxå bra men den  kan man ju bli lite groggy av... Fast det är man ju kanske ändå om man har migrän.... = )

  • linnis83
    Pusheen skrev 2013-12-30 21:22:51 följande:
    Så det funkar med citodon.. Hmm ska be om att få fler så jag har något att ta iallafall. Vet själv att Treo inte är bra.. Ja ja.. Ingen mening med att analysera allt i minsta detalj, blir det så blir det.. :) Svårt att låta bli när man vill så mycket!
    Nä, nog överanalyserar man ganska så saftigt... = ) Men vad gör man inte för att få ett litet frö i magen!

    Du skulle kunna testa koffeintabletter också, Treo innehåller ju koffein och det brukar ofta lindra huvudvärken pga att det drar ihop blodkärlen.

    Hoppas det blir bättre snabbt!
Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +