• EG83

    Närmar sig 30 och längtar efter +

    Emeliiiet skrev 2014-01-06 17:04:05 följande:
    Tack! Hoppas att det här är din/er månad :)
    Tack! Det hoppas jag med! Annars kommer vi nog att be om hjälp...
    barn2011 skrev 2014-01-06 17:12:08 följande:
    Hej!
    Hoppas det är ok att jag hoppar in här, jag är 30 och min sambo är 41 och vi har försökt i snart ett år. Det var en lång process innan vi började försöka då min sambo inte var säker på att han ville ha barn så det känns väldigt segt att det tar sån tid nu  

    Jag tempar, använder appen Fertility Friend och CB Fertilitetsmonitor. Börjar fundera på att söka vård men tror jag väntar ett litet tag till eftersom jag slutade med p-piller för ett år sen och det tog ett tag för kroppen att komma igång och sen har jag ibland väldigt långa cykler så det har inte blivit lika många försök som för nån med standardcykel. 

    Just nu har jag precis haft ägglossning och går in i den jobbiga vänteperioden...

    Håller tummarna för er alla!
    Hej och välkommen till dig med! Jobbigt att det ska ta sån tid....men verkar som vi har försökt ungefär lika länge, samt slutade med p-piller ungefär samtidigt. Jag hoppas att det blir er, och vår, tur snart!

    Här är jag på BIM-6. Väntan är jobbig och seg ja...suck.
  • EG83
    MyDestiny skrev 2014-01-06 20:36:59 följande:
    Hej på er... Har ni plats för en till som kämpar? 
    Jag är 27, sambon 28.. Varit tillsammans i snart 10 år, under åren flyttat till hus, utbildat och jobbat på tills vi kände att vi hade det tryggt och var redo att börja försöka, detta är nu snart 2 år sedan..

    I mars förra året hade det gått över 1 år och fortfarande inte hänt något och vi påbörjade utredning. Genomgick de första proverna som inte visade något fel, då plötsligt vi blev gravida i maj men slutade i ma vecka 12 (fast dött i v 7-8.) Vi tog nya tag och jag blev i oktober gravid igen men det slutar i missfall v 5-6.

    Nu väntar vi på att gå vidare med utredningen och jag ska få tid för undersökning/spolning av livmoder/äggledare för att se att det inte är något fysiskt fel innan vi ska våga oss på att börja försöka igen. 

    Men såklart man är orolig och frustrerad varför det blir så här när man fortfarande är ung och redo och längtar såå.. Rynkar på näsan
    Hej och välkommen! Det var inga roligheter som ni varit med om...förstår att det känns tufft att försöka igen, rädslan för att det ska hända igen. Håller tummarna för att allt kommer att gå bra för er.
  • EG83
    Jessica 85 skrev 2014-01-08 10:17:39 följande:
    Hej! Vad härligt att det kommit in några fler här i tråden! Välkomna :)
    Vi fick reda på lite av provsvaren går och det visar sig att det fanns inga spermier i min sambosprov. Det ser inte så bra ut med andra ord och vi är ledsna så klart. Nu ska det ju utredas mer men tänk om vi inte kan få barn tillsammans?!! Inga biologiska iaf......jag grät innan jag skulle sova och har gråtit nu på morgonen med. Lugnar nog mig snart men FAAAAAAANNNNNN!!!!
    Åh nej Vilken mardröm...det är sånt jag går och är rädd för och jag antar att det är därför jag helst skulle vilja skita i hela "be om hjälp" grejen. Jag hoppas verkligen, för er skull, att det på något vis ordnar sig. De sa väl inte att det var kört pga detta enda test?
    Millispillis skrev 2014-01-08 10:26:56 följande:
    och där kom mensen.... Gråter
    Skit också!
  • EG83
    Jessica 85 skrev 2014-01-09 09:45:20 följande:

    Tack för allt stöd!
    Det känns så tudelat just nu. Skönt att veta att det inte var mig det är fel på och att allt man har gjort med äl/tester och piller inte har varit fel, det gjorde ju ingen skillnad. Men otroligt jobbigt för min sambo att få reda på resultatet. Han ska vidare utredas nu, nytt spermaprov och blodprover. Dom kollar på nån kromosomdefekt som vissa kan ha som gör att man inte producerar några spermier och andra prover för att kolla hormoner osv. Sen blir det att undersöka om det är ett faktiskt hinder nånstans på vägen eller om det är produktionen. Det avgör vad man kan göra sen. Det går ju att plocka ut om det finns men finns det inga så blir det väl alternativa förslag. Men just nu känns det sjukt jobbigt om man måste använda donator då det är min sambos barn jag vill ha. Ni vet det där fina man ser i sin partner, dom där ögonen och dragen. Jag har drömt om en liten pojke men hans blåa ögon men det blir det ju inte med donator och det är jättesvårt att tänka sig, Men nu ska det här utredas först och främst.

    Millispillis: nej det fanns inga spermier alls i provet. Skit att mensen kom! Men heja insemination :)
    linnis83: jag har ingen aning om man kan be om bara spermieanalys men ringa och fråga kan man ju alltid! Har ni flyttat till hus nu eller?? :)


    Jag förstår precis ditt tänk där...när jag ser bilder på maken som liten så brukar jag tänka "om vi får en son så hoppas jag han är lik sin far"...för han var sååå söt som liten. Ja nu med förstås, haha.
    Millispillis skrev 2014-01-09 16:57:51 följande:
    Alltså... jag mailade till stället dit min remiss skickades för insemination, vågar ni gissa hur lång väntetid det är!?!?! 1 år och 2 mån! helt sjukt! Det var visserligen men donatorspermier och så informerade dom att dom inte brukar utföra make insemination... nehe men varför skickades min remiss dit då kan man fråga sig!? SUCK ibland blir man ju galen! så nu vet jag inte alls hur det blir om vi ens ska prova detta el om det är bättre att på en gång ställa sig i kö för ivf... hmm... aja får se om jag kan få nå mer svar imorgon.
    Men vad tusan...suck!

    ...

    Här dök mensen upp idag :-/ SKIT!

  • EG83
    Pusheen skrev 2014-01-09 21:32:11 följande:
    EG83, skit oxå :( Hoppas på bättre lycka nästa gång. Jag väntar fortfarande.. Gör ett test i början på nästa vecka om tanten inte har kommit innan dess.. Styrkekramar!
    Tack! Vi ska så sakta börja be om hjälp nu. Hoppas det går bättre för dig!
  • EG83
    linnis83 skrev 2014-01-09 22:05:25 följande:
    Jessica: Vi har inte flyttat ännu, men om prick 2 veckor får vi nyckeln! Ska bli såååå roligt!

    Millispillis: Så irriterande! Men konstigt att dom inte kan göra makeinsemination, vad är skillnaden liksom? Tillvägagångssättet måste ju vara detsamma.

    EG83: Skitmens... Tidigt oxå väl?

    Pusheen: Passerat BIM? = )

    Jag trodde ju att min skulle komma typ i tisdags, har BIM idag. Och idag har det känts som att den ska komma hela tiden men inget händer... Har haft nån liten brun/rosa flytning bara... Konstigt! Fick ju en gnutta hopp förstås och kissade på en sticka efter lunch, men det var totalt blankt... Typiskt! Tycker mensen kan komma så man får ta nya tag....
    Ja, tre dagar tidig var den...men klart, hellre det än tre dagar sen!
  • EG83
    linnis83 skrev 2014-01-11 20:22:20 följande:
    Min mens kom idag i alla fall... 2 dagar sen... Taskigt av kroppen att luras! Undrar om det är missfallet som spökar fortfarande...?

    Pusheen: Inte sååå länge kvar till bim nu då. = ) Några symtom?
    Åh nej :-/ Skitkropp till att luras så där! Har hänt mig flera gånger...
    Pusheen skrev 2014-01-11 20:34:19 följande:



    Verkar som att mensen är på g här med! Trodde verkligen att det var något denna gången. Vad less man blir. Har verkligen haft symptom med ömma bröst och illamående :/ Nya tag nästa månad..
    Skit...men den har inte dykt upp än eller? I så fall finns fortfarande chansen där. Det är otroligt störande när man har symptom...och sen visar det sig inte vara något alls...

  • EG83
    Pusheen skrev 2014-01-12 23:49:37 följande:
    Och där kom menshelvetet :( Alltså innan hade jag PMS och tyckte att det var jobbigt. Det är ingenting vad jag går igenom nu. Blir en mindre depression varje gång mensen kommer. Blir hejdlöst ledsen och tårarna rinner hela tiden tills den har gått över, då tänds en gnista av hopp igen. Faller tillbaks och blir ledsen över mitt utomkvedshavandeskap och tycker att allt känns omöjligt. Denna barnlängtan tär verkligen på mig. Får försöka hitta tålamodet och lugnet någonstans.. Nåväl.. Bring it on tant röd!!
    Skitmens!! :-/
    längtar985 skrev 2014-01-14 18:07:50 följande:
    Idag konstaterades det att vi har fått missfall, så nu hoppas vi att det går fortare till nästa plus och att knytet stannar nästa gång. Så jag är tillbaka här igen.
    Åh nej...beklagar det Håller tummarna för att det går vägen nästa gång, och att det inte tar för länge.

  • EG83

    Ja ni tjejer...den är inte lätt den här väntan...suck. Snart ÄL här. Ett nytt hopp tänds i ett par veckor!

  • EG83
    Jessica 85 skrev 2014-01-31 22:59:47 följande:
    Nu drar vi till Thailand så hade fint så återkommer jag om 2veckor
    Ha det så bra
Svar på tråden Närmar sig 30 och längtar efter +