• dansar

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Hej alla ni som kämpar för att bli med barn!

    Jag vet inte om fler känner ett behov av att skriva av sig om allt möjligt som har med barnlöshet att göra, det kanske bara är jag, men då får det vara så. Jag och min man har försökt bli med barn i fem år nu, genomgått 4 IVF och inte ens varit i närheten av ett plus. 
    Vi är i 30-årsåldern, alla våra vänner har ungar och nu börjar yngre syskon skaffa barn. Överallt är det upptryckt i ansiktet på oss hur underbart det är att vara förälder och vi påminns ständigt om hur vi inte fått uppleva det och kanske aldrig får det. Julen var särskilt jobbig, då vi inte har så många barn i släkten var allt fokus på de få små när de öppnade klappar, åt mat, lekte, busade osv. Och samtalen vid matbordet handlade nästan uteslutande om barnen och mammorna var i centrum för svaren (såklart). Det var som en nål i ögat som vreds om varje gång och timme efter timme diskuterades det jultraditioner för barnen, klappar, matvanor och alt där emellan. Samma sak när man umgås med vänner. Jag skiter i hur lilla Anna och Bertil vände sig för första gången, jag vill inte sitta där när ni diskutrerar saken i en hel timme! Vill ibland bara skrika till - DET GÖR ONT!  PRATA OM NÅGOT ANNAT! (Men gör det förstås inte)

    Och överallt vill folk lägga sig i vår situation och komma med "goda råd", som tillexempel att "slappna av så går det". Folk förstår inte hur ont eller hur förolämpande en sån kommentar kan vara. 

    Till sist har vi alla dessa trådar här inne. Som i sig är fantastiska och uppmuntrande, det är skönt att prata med folk som går igenom samma sak som en själv, prata symtom och hormonbehandlingar. Men jag har alltid hamnat bland dem i tråden som fått alla "styrkekramar" i slutändan, aldrig fått skriva om hur vi plussade. Det gör ont.

    Missförstå mig inte, jag unnar ALLA mina vänner, familjemedlemmar och kämpande systrar här på FL all tid i världen att få prata om sina ungar, jag kommer nog alldeles säkert vara likadan! Men det gör ont att inte få vara inkluderad, att inte få instämma när de pratar om hur underbart det är när ens barn somnar på ens bröst. 

    Är det någon som känner igen sig?? Tänkte att här kan vi skriva om allt som INTE har med plus, symtom eller sånt att göra. Här kan vi få gnälla av oss med likasinnade helt enkelt! Det kanske bara är jag som sagt, men finns det fler som känner likadant, välkomna!
    Kram på er!

  • Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!
  • Starshaped
    Tiana skrev 2014-03-19 18:10:36 följande:
    Nu är det en till i vänkretsen som fött. De började vad jag vet försöka efter oss. Vi är numera det enda paret utan barn. Men men snart är det förhoppningsvis dags för IVF för vår del. "Bara" tre pergoförsök kvar.

    Hur många pergotime försök har ni gjort?
  • Tiana
    Starshaped skrev 2014-03-23 16:42:32 följande:

    Hur många pergotime försök har ni gjort?

    Den här omgången är jag på första. Åt dem tidigare i höstas fem månader i sträck och det fick bara en cysta att växa på mig. 


    Min egen läkare hade satt mig i IVF-kön direkt, men han var ledig och denna andra gjorde en annan bedömning (trots anteckning i journalen) och satte oss på tre nya försök först.

  • Ingrid1989

    Appropå less på ofrivilligt barnlös.

    Häromdagen då jag satt i skolan (komvux) kom min kurskamrat och suckade å stönade. Hon hade upptäckt nå jobbigt å jävligt... Sekunden efter visade hon ett positivt grav.test.

    Hon har barn sedan innan å har ett vra liv och ett hinder för fler finns väl egentligen inte men hon vill inte ha fler och ska göra abort.

    Hon vet inte om min situation.

    Tror ni jag blev tom, förvirrad, schockad osv?! Att trösta nån som blivit gravid är inte vardag...

  • Starshaped
    Tiana skrev 2014-03-23 18:43:55 följande:
    Den här omgången är jag på första. Åt dem tidigare i höstas fem månader i sträck och det fick bara en cysta att växa på mig.  Min egen läkare hade satt mig i IVF-kön direkt, men han var ledig och denna andra gjorde en annan bedömning (trots anteckning i journalen) och satte oss på tre nya försök först.

    Tröttsamt att sättas på fler Pergotime kurer, när det inte funkat tidigare.. Vet inte din ålder, men varje månad räknas och känns som en förlust! Men kämpa på! :)
  • Starshaped
    Ingrid1989 skrev 2014-03-23 19:33:36 följande:
    Appropå less på ofrivilligt barnlös. Häromdagen då jag satt i skolan (komvux) kom min kurskamrat och suckade å stönade. Hon hade upptäckt nå jobbigt å jävligt... Sekunden efter visade hon ett positivt grav.test. Hon har barn sedan innan å har ett vra liv och ett hinder för fler finns väl egentligen inte men hon vill inte ha fler och ska göra abort. Hon vet inte om min situation. Tror ni jag blev tom, förvirrad, schockad osv?! Att trösta nån som blivit gravid är inte vardag...

    Sånthär gör mig så arg, säkert mycket just för att vi är ofrivilligt barnlösa. Det gör helt enkelt ont, och situationen måste kännas väldigt jobbig för dig? Vet hur jag kände när en nära vän till mig berättade att de väntade tvillingar, jag vart alldeles kall och hamnade nog lite i chock. Det är ingen lätt sits vi är i (vi ofrivilligt barnlösa) känner du att du kan berätta för henne hur du känner, eller din situation? Styrkekramar!
  • Ingrid1989

    Ja alltså man hamnar i en otroligt jobbig och otrevlig situation där det nog inte finns någon riktlinje att följa... Kommer absolut inte att berätta för henne då hennes karl är vän m min kille å alla deras gemensamma vänner. Litar absolut inte att dom tiger om det...

    Jag kramade henne men kommer inte erbjuda mig att följa på ev läkarbesök el dyligt då hennes kille jobbar borta. Det får nån annan göra...


    Starshaped skrev 2014-03-23 19:50:35 följande:
    Sånthär gör mig så arg, säkert mycket just för att vi är ofrivilligt barnlösa. Det gör helt enkelt ont, och situationen måste kännas väldigt jobbig för dig? Vet hur jag kände när en nära vän till mig berättade att de väntade tvillingar, jag vart alldeles kall och hamnade nog lite i chock. Det är ingen lätt sits vi är i (vi ofrivilligt barnlösa) känner du att du kan berätta för henne hur du känner, eller din situation? Styrkekramar!

  • Starshaped
    Ingrid1989 skrev 2014-03-23 21:12:10 följande:
    Ja alltså man hamnar i en otroligt jobbig och otrevlig situation där det nog inte finns någon riktlinje att följa... Kommer absolut inte att berätta för henne då hennes karl är vän m min kille å alla deras gemensamma vänner. Litar absolut inte att dom tiger om det... Jag kramade henne men kommer inte erbjuda mig att följa på ev läkarbesök el dyligt då hennes kille jobbar borta. Det får nån annan göra...

    Förstår absolut hur du tänker, bra att du sätter gränser för dig själv :)
  • Jag är bara jag

    Inte gravid...  Orkar inte ens gråta,jag visste det. Orkar inte ens bli arg längre för vad tjänar det till?  Får se om nästa ED blir i maj,maken orkar inte på studs. I så fall blir det 8 månader på raken på hormoner,gissa om jag är less?

    Tack för tummarna ändå. {#emotions_dlg.flower}

  • Veronica1

    Jag är bara jag; beklagar verkligen :'(. Förstår din känsla om att inte orka vara arg, ledsen & besviken, oftast blir det sån himla uppgivenhet för mig! Kram

Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!