• dansar

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Hej alla ni som kämpar för att bli med barn!

    Jag vet inte om fler känner ett behov av att skriva av sig om allt möjligt som har med barnlöshet att göra, det kanske bara är jag, men då får det vara så. Jag och min man har försökt bli med barn i fem år nu, genomgått 4 IVF och inte ens varit i närheten av ett plus. 
    Vi är i 30-årsåldern, alla våra vänner har ungar och nu börjar yngre syskon skaffa barn. Överallt är det upptryckt i ansiktet på oss hur underbart det är att vara förälder och vi påminns ständigt om hur vi inte fått uppleva det och kanske aldrig får det. Julen var särskilt jobbig, då vi inte har så många barn i släkten var allt fokus på de få små när de öppnade klappar, åt mat, lekte, busade osv. Och samtalen vid matbordet handlade nästan uteslutande om barnen och mammorna var i centrum för svaren (såklart). Det var som en nål i ögat som vreds om varje gång och timme efter timme diskuterades det jultraditioner för barnen, klappar, matvanor och alt där emellan. Samma sak när man umgås med vänner. Jag skiter i hur lilla Anna och Bertil vände sig för första gången, jag vill inte sitta där när ni diskutrerar saken i en hel timme! Vill ibland bara skrika till - DET GÖR ONT!  PRATA OM NÅGOT ANNAT! (Men gör det förstås inte)

    Och överallt vill folk lägga sig i vår situation och komma med "goda råd", som tillexempel att "slappna av så går det". Folk förstår inte hur ont eller hur förolämpande en sån kommentar kan vara. 

    Till sist har vi alla dessa trådar här inne. Som i sig är fantastiska och uppmuntrande, det är skönt att prata med folk som går igenom samma sak som en själv, prata symtom och hormonbehandlingar. Men jag har alltid hamnat bland dem i tråden som fått alla "styrkekramar" i slutändan, aldrig fått skriva om hur vi plussade. Det gör ont.

    Missförstå mig inte, jag unnar ALLA mina vänner, familjemedlemmar och kämpande systrar här på FL all tid i världen att få prata om sina ungar, jag kommer nog alldeles säkert vara likadan! Men det gör ont att inte få vara inkluderad, att inte få instämma när de pratar om hur underbart det är när ens barn somnar på ens bröst. 

    Är det någon som känner igen sig?? Tänkte att här kan vi skriva om allt som INTE har med plus, symtom eller sånt att göra. Här kan vi få gnälla av oss med likasinnade helt enkelt! Det kanske bara är jag som sagt, men finns det fler som känner likadant, välkomna!
    Kram på er!

  • Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!
  • Jag är bara jag
    Veronica1 skrev 2014-03-24 15:30:48 följande:
    Jag är bara jag; beklagar verkligen :'(. Förstår din känsla om att inte orka vara arg, ledsen & besviken, oftast blir det sån himla uppgivenhet för mig! Kram

    Tack kära du! Jag blir mest tom,nollställer mig för att stå ut ö.h.t...  Utan djuren som sällskap-hur knäppa de än är!- och trädgården så hade det varit outhärdligt.
  • SmulAnna

    Sitter i väntrummet på en barnmorskemottagning för att ta cellprov. Känns som ett skämt. Runt om kring finns massa info och lappar till blivande föräldrar! Önskar så att jag var här av en annan anledning...

  • Starshaped
    SmulAnna skrev 2014-03-25 14:06:41 följande:
    Sitter i väntrummet på en barnmorskemottagning för att ta cellprov. Känns som ett skämt. Runt om kring finns massa info och lappar till blivande föräldrar! Önskar så att jag var här av en annan anledning...

    Know that feeling... Avskyr alla situationer där man ständigt blir påmind om sin ofrivilliga barnlöshet. För att inte tala om reklamen för graviditetstestet som visar "hur många veckor gången" man är , som snurrar konstant på tv nu. I hate it! Styrkekramar till dig!
  • Tiana

    I den här takten lär jag i alla fall snabbt komma in i IVF-kön åtminstone. Första cykeln med pergotime blev bara 22 dagar lång. Trodde ju tabletterna skulle hjälpa på traven och inte det motsatta.

    Går och drar täcket över den här sk*tkroppen som man begåvats med, och hoppas ni andra har det bättre.

  • blomman02
    SmulAnna skrev 2014-03-25 14:06:41 följande:

    Sitter i väntrummet på en barnmorskemottagning för att ta cellprov. Känns som ett skämt. Runt om kring finns massa info och lappar till blivande föräldrar! Önskar så att jag var här av en annan anledning...


    Önskar att man tog cellprov på gynmottagning istället för mvc :(

    Denna veckan har varit fruktansvärt och jag bara hatar livet, hur f*n kan andra ha så lätt att bli gravida o vad tusan har jag gjort för fel i livet för att få det såhär? :(
  • Jag är bara jag

    Jag hade nästan börjat tänka på vad jag skulle kunna göra nu igen efter 6 år ifall jag blitt gravid,men det var ju bara lägga ner...  Såg världens snyggaste antika barnvagn i går,men köpa i förväg,nä så korkad är jag inte. Så det blir tillbaks till samma igen,sitta hemma,inte träffa folk,piller,piller,piller som gör mig illamåande. Så välkommen till hatar allt och all i hela välrden-klubben - jag startade nog den tror jag.

  • Wittra

    Remiss är skickad för IVF nu. Känslorna är så blandade, trodde aldrig man kunde känna så mkt känslor på en och samma gång. Å ena stunden är det givetvis skönt att det rör på sig, att man faktiskt har 3 gratisförsök, att man får hjälp. Men å andra sidan; varför just oss? Blir så besviken och arg när jag tänker på att jag måste ta massa sprutor, sniffa i mig nässprayer och gå på otaliga undersökningar där de ska rota i mitt underliv. Jag blir så satans jävla förbannad av att min stackars sambo måste lämna spermaprov bakom någon stängd toalettdörr, som om han vore ett försöksdjur eller nåt. Jag blir också fruktansvärt illa berörd av att blanda in andra överhuvudtaget i vårt samliv, att läkare/ssk tar uppgifter på hur ofta vi har/haft sex etc. 
    I mina allra värsta stunder känns detta som ett slags integritetsbrott på något sätt.

    Medan vi plågas med alla våra tankar, undersökningar, prov och annan SKIT, så blir ena paret efter det andra med barn. Det är magar, barnvagnar, ultraljudsbilder, och barnkläder ÖVERALLT. Just när man har en bra dag och scrollar igenom nyhetsflödet på facebook så dyker en ultraljudsbild upp och text som glatt skanderar att barn är på väg. 
    Man. Blir. Så. Jävla. Trött. 

Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!