• dansar

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Hej alla ni som kämpar för att bli med barn!

    Jag vet inte om fler känner ett behov av att skriva av sig om allt möjligt som har med barnlöshet att göra, det kanske bara är jag, men då får det vara så. Jag och min man har försökt bli med barn i fem år nu, genomgått 4 IVF och inte ens varit i närheten av ett plus. 
    Vi är i 30-årsåldern, alla våra vänner har ungar och nu börjar yngre syskon skaffa barn. Överallt är det upptryckt i ansiktet på oss hur underbart det är att vara förälder och vi påminns ständigt om hur vi inte fått uppleva det och kanske aldrig får det. Julen var särskilt jobbig, då vi inte har så många barn i släkten var allt fokus på de få små när de öppnade klappar, åt mat, lekte, busade osv. Och samtalen vid matbordet handlade nästan uteslutande om barnen och mammorna var i centrum för svaren (såklart). Det var som en nål i ögat som vreds om varje gång och timme efter timme diskuterades det jultraditioner för barnen, klappar, matvanor och alt där emellan. Samma sak när man umgås med vänner. Jag skiter i hur lilla Anna och Bertil vände sig för första gången, jag vill inte sitta där när ni diskutrerar saken i en hel timme! Vill ibland bara skrika till - DET GÖR ONT!  PRATA OM NÅGOT ANNAT! (Men gör det förstås inte)

    Och överallt vill folk lägga sig i vår situation och komma med "goda råd", som tillexempel att "slappna av så går det". Folk förstår inte hur ont eller hur förolämpande en sån kommentar kan vara. 

    Till sist har vi alla dessa trådar här inne. Som i sig är fantastiska och uppmuntrande, det är skönt att prata med folk som går igenom samma sak som en själv, prata symtom och hormonbehandlingar. Men jag har alltid hamnat bland dem i tråden som fått alla "styrkekramar" i slutändan, aldrig fått skriva om hur vi plussade. Det gör ont.

    Missförstå mig inte, jag unnar ALLA mina vänner, familjemedlemmar och kämpande systrar här på FL all tid i världen att få prata om sina ungar, jag kommer nog alldeles säkert vara likadan! Men det gör ont att inte få vara inkluderad, att inte få instämma när de pratar om hur underbart det är när ens barn somnar på ens bröst. 

    Är det någon som känner igen sig?? Tänkte att här kan vi skriva om allt som INTE har med plus, symtom eller sånt att göra. Här kan vi få gnälla av oss med likasinnade helt enkelt! Det kanske bara är jag som sagt, men finns det fler som känner likadant, välkomna!
    Kram på er!

  • Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!
  • Ingrid1989

    Vi fick avbryta vårt försök igår. Känns tungt.

    Tog ovitrellen igår och ska få försöka hemma istället. Jag ska ta en crinone from tisdag.

    Aldrig tagit det förr och efterlyser erfarenher kring det och tips. När på dygnet är det "bäst" att ta? Morgon/kväll??

  • Jag är bara jag
    Ingrid1989 skrev 2014-03-29 19:27:21 följande:
    Vi fick avbryta vårt försök igår. Känns tungt.
    Tog ovitrellen igår och ska få försöka hemma istället. Jag ska ta en crinone from tisdag.
    Aldrig tagit det förr och efterlyser erfarenher kring det och tips. När på dygnet är det "bäst" att ta? Morgon/kväll??

    Avbryta har jag också gjort. Fick för få äggblåsor. Tog ingen älspruta,hade hemmasex,blev gravid,men fick m.f som vanligt. Men det bevisar ju att det kan gå! Glad  Crinone gillade jag inte riktigt,men ska du ta 2 är det morron och kväll som gäller. Är det bara en ta den på kvällen när du lagt dig. De kletar nåt våldsamt som alla proggisar.
  • Ingrid1989
    Jag är bara jag skrev 2014-03-30 17:25:55 följande:
    Avbryta har jag också gjort. Fick för få äggblåsor. Tog ingen älspruta,hade hemmasex,blev gravid,men fick m.f som vanligt. Men det bevisar ju att det kan gå!   Crinone gillade jag inte riktigt,men ska du ta 2 är det morron och kväll som gäller. Är det bara en ta den på kvällen när du lagt dig. De kletar nåt våldsamt som alla proggisar.



    Ok lyckades ni:)?? Vad kul men trist med mf:( finns hopp då alltså. Känns som man inte gjort annat än sexat. När räcker det?! Haha!!

    Jag ska ta EN eftersom jag får progesteron av blåsorna också...
  • Jag är bara jag

    Ingrid: men var det IVF du gjorde och avbröt? Då brukar man ta 2-3 proggisar efteråt beroende på märke. Man anses kunna få för lågt av sig självt nämligen. Kanske missuppfattade vad du gjort! Glad Men gör som läkaren sagt,det räcker säkert.

  • lillyhammer

    Jag känner att jag måste få skriva av mig. Har en enorm stor sorg inom mig som gör sig påmind varje dag. Varje dag i över ett års tid.

    Jag ser gravidmagar och lyckliga föräldrar med sina barn överallt. När en söt prins eller prinsessa springer efter sin förälder och ropar "mamma, mamma" så hugger det till i hjärtat, och jag känner att jag knappt kan andas. Det slutar med att jag snabbt måste rusa iväg för att torka de tårar som börjat rinna. Folk i min närhet har fått barn och rekordsnabbt fått sina andra barn. Jag klarar knappt att gå in på sociala sidor längre där det känns som att de trycker upp sin barnlycka i ansiktet på en. Jag har blivit en mästarinna på att komma på undanflykter för att slippa gå på alla event där deras barn finns med. Det handlar inte om att jag inte vill missunna dem deras lycka, det handlar om att jag inte klarar av att bli påmind om den enorma sorgen jag bär på. Min längtan. Min dröm och den verklighet jag istället lever i.

    Besvikelsen varje månad när mensen kommer mynnar ut i frustration, ilska, sorg och en enorm tomhet som slukar upp mig i många tankar. Varför jag? Varför vi?

    Men nu har äntligen jag och min sambo fått tid för att få göra en utredning på en IVF-klinik. Även om det känns som en lättnad, så känns det..."åhå, YTTERLIGARE" månader av frustration och väntan. Har kollat upp priset på en privat klinik och där tar de 60 000 för tre försök. Det är 60 000 mer än vad vi har just nu, men om det ska behövas sättas ett pris på lycka, så är väl det vi får betala. För jag klarar inte av den här sorgen längre, samtidigt som jag vet att jag inte har något val.

    Det kändes skönt att få skriva av sig, då detta är ett ämne som är svårt för andra att förstå. Folk som inte är i samma situation. Samtidigt som man önskar att ingen ska behöva gå igenom det här. Det tär på psyket, det tär på förhållandet. Det tär på ens dagliga energi. Inombords har jag en fantastisk härlig bild av hur livet med våra små knyten kommer att vara. Men samtidigt, varje månad, är det någon som spränger mitt luftslott. Och jag står där igen, utan hopp och bara förtvivlan.

  • Jag är bara jag
    Ingrid1989 skrev 2014-03-30 18:55:04 följande:
    Ja jag avbröt ett ivf försök...
    Läkaren sa en?

    Och det ska du lita på,det är mest att de klämmer i när de sägerfler. Crinone brukar vara 2,progesteron 3,men kör som han sagt,det blir bra. Glad
  • Jag är bara jag

    lillyhammer: vi vet precis hur det känns. det enda som skulle hjälpa är ju att få barn och en utredning är första steget. Kanske inte blir IVF ens,kanske går enklare. Man får ta en dag i taget,ett steg i taget,man kan liksom inte annat. Och prioritera sig själv!

  • lillyhammer

    Jagärbarajag: Att få första barnet är iallfall början till att känna att livet blir komplett på något sätt. Dessvärre tror jag att vi som har svårt att få barn kommer ju känna en stor stress inför fler barn. Om det har varit såhär kämpigt nu, så är det ju inte ens säkert att man kommer att kunna ge sitt barn ett syskon.

    Det känns jättehemskt att tänka så, att tänka negativt redan nu. Men samtidigt har jag tänkt positivt så länge, och tänkt "denna månad", "denna månad" "nu känner jag på mig"....och stått där lika arg och ledsen varje gång.

    Jag tyckte dock jag läste några väldigt kloka ord här. Att den enda gång man misslyckats är när man ger upp. Det är nog det bästa jag läst på länge. Ska leva efter det mottot från och med nu!

Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!