• Jamku

    Varför hatar folk MP?

    För att de verkar ha andra prioriteringar än miljö och klimat?


    Jag gör omröstningar för att spara lästid
  • Svar på tråden Varför hatar folk MP?
  • Fagerlund
    Philipsson skrev 2014-07-10 12:51:16 följande:
    Miljön är i synnerhet en global fråga. Vi löser ju inte miljöfrågan genom att t.ex. beskatta bilen ännu hårdare i SVERIGE. Sverige och en del andra länder i Europa har ju redan kommit ganska långt när det gäller miljöförbättringarna.

    Mp har inte fattat det utan angriper miljöfrågan utifrån nåt slags moraliskt perspektiv, deras diskurs påminner om den som man hör på frireligiösas väckelsemöten.

    Vad det handlar om är globala avtal.

    När det gäller kärnkraften så ska den naturligtvis avvecklas, undan för undan. Inga nya kärnkraftverk ska byggas.

    Vi ska inte glömma att Sverige redan utan kärnkraften i princip är självförsörjande när det gäller el-energi.

    Konstigt dock att Mp aldrig talar om nedragningar när det gäller el-konsumtionen. Elbilars batterier måste ju liksom laddas och för det måste elen komma nånstans ifrån.

    Varför tror du det? Hur stämmer det med denna simulator:


    www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Energi/Elsimulator/


     

  • ölburk2
    Fagerlund skrev 2014-07-10 13:49:17 följande:

    Du kräver alltså helt ofarliga energikällor som varar för evigt? Har du nåt förslag? 

    Apropå det förbrukade kärnbränslet, så antar jag att du är uppdaterad på fjärde generationens kärnreaktorer, till exempel den ryska BN-800 som just gått i drift?


     


     


    Ingen energi är helt ofarlig, just för att det är energi det handlar om, en energikälla som vara för "evigt" är Solen.
    Den ger mer energi äv vad vi nånsin kan förbruka, å lösningar finns redan på hur vi ska utnyttja den för att för "evigt" bli av med energiproblemet.

    Men ingen regering i Världen som idag är beroende av kärnkraft, eller har tillgång till andra energiproducerande produkter till ett rimligt pris, eller de energiproducerande företagen, vill vi ska gå över till Solenrgin redan nu.
    Det skulle innebära stora förluster i rena pengar å en maktförflyttning, alltså väntar man med att ta större steg mot ren Solenergi tills gas å olja sinar..
     
    Nån som tror vindkraften är framtiden?
    Glöm det, den är enbart en biprodukt, en parantes i vår energiförsörning under några decennier.., ett bra sätt att skjuta energiproblemet framför oss å tysta miljömupparna, det påverkar heller inte inkomsterna för oljebolag eller regeringar, då dom ofta själv är de som står bakom vindkraftprojekten å därmed håvar in ev vinster..

    Med solenergin går inte det, för den kan lätt användas för småskalig pruduktion, så där mister alltså regeringar å oljebolagen helt makten å inkomsten..
    Ingen kan missa vad det skulle innebära.., så jag gissar det grunnas nåt otroligt mycket på hur dessa förluster ska kunna ersättas.., makthavarna skulle såklart vilja beskatta, å jag tror dom hittar på nåt sätt att förbjuda eller avgiftsbelägga solenergin.

    Skatteförluster måste alltid ersättas med avgifter av nåt slag, om vi ska kunna behålla välfärden..., rätt lustigt hur väl Alliansen lyckats lura folk, att dom fått det bättre genom att skatten har sänkts, att dom själva betalat allt ur egen ficka har dom helt missat.., vad Alliansen har gjort är att sälja ut allt av värde vi svenskar en gång i tiden sparat ihop till å byggt upp för välfärden, å när pengarna från dessa försäljningar tar slut, ja då kommer skattehöjningar, höjda avgifter eller fler avgifter att införas.., detta oavsett vilka som sitter i regeringen.., alla behöver samma mängd pengar, bara sättet att håva in dom skiljer..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • themia
    Jeaninne skrev 2014-07-10 12:11:48 följande:
    Jag menade "mindre kompetenta" i förhållande till de männen som i så fall inte skulle få platsen p.g.a. kvoteringen. Det finns ingen anledning att nöja sig med "fullt kompetenta" (om du menar en viss miniminivå på kompetensen). Ett företag eller en styrelse har rätt att välja de allra bästa. Även om alla dessa skulle råka vara vita män.

    Dessutom: hur kul är det att veta att man bara har sin plats för att fylla kvinnokvoten? Eller blattekvoten? Eller homokvoten? Och inte för att dom ville ha en som individ?

    Som jag har berättat i en annan debatt här, så är jag aktiv medlem i ett parti med stort överskott av män. Jag är därför mycket väl medveten om, att detta kan ligga till grund när en valberedning frågar om jag vill kandidera till en styrelse eller ett fullmäktige. Alltså att det ser bra ut med några kvinnliga namn på valsedeln också.

    Då måste man våga fråga sig själv, ibland: "är det rimligt att jag ska stå på plats nummer fyra, när Peter som har arbetat idéellt för partiet under mycket längre tid och i mycket större omfattning än jag, står som nummer fem?" I värsta fall får man fråga valberedningen hur de har tänkt, och be dem vara ärliga i största förtroende.
    Det är så man resonerar, och alltid resonerat, när jämn könsfördelning saknar betydelse.
    Och det har jag inte så mycket att säga om, annat än rent allmänt att demokratin vinner på en jämn könsfördelning i maktens korridorer.

    Men det finns, som jag påpekade längre upp i tråden, organisationer/företag där den ojämlika könsfördelningen ställer till med bekymmer.
    Där resultatet blir inlåsning, hämmade karriärmöjligheter och sämre löneutveckling.
    Det är där jag förordar kvotering.

    Men tyvärr är det alltför många som oreflekterat alt. genuskonservativt alltid anser att den mest kvalificerade är en man, dvs. det faktum att han är en man räknas som en merit.
  • ölburk2
    themia skrev 2014-07-10 15:13:40 följande:
    Det är så man resonerar, och alltid resonerat, när jämn könsfördelning saknar betydelse.
    Och det har jag inte så mycket att säga om, annat än rent allmänt att demokratin vinner på en jämn könsfördelning i maktens korridorer.

    Men det finns, som jag påpekade längre upp i tråden, organisationer/företag där den ojämlika könsfördelningen ställer till med bekymmer.
    Där resultatet blir inlåsning, hämmade karriärmöjligheter och sämre löneutveckling.
    Det är där jag förordar kvotering.

    Men tyvärr är det alltför många som oreflekterat alt. genuskonservativt alltid anser att den mest kvalificerade är en man, dvs. det faktum att han är en man räknas som en merit.
    Blunda för könstillhörghet å kvotering, se krasst till de anställda å företagets bästa istället, här gäller i alla väder den gamla klyschan "rätt man på rätt plats" ja man säger så, men nu fick väl feminister vatten på kvarn.

    Varför krångla till nåt som är så enkelt i grunden, varenda en som anställs ska vara en som passar in i helheten, å då är långt ifrån ren kunskap å erfarenhet det enda som räknas

    För att göra det enkelt att förstå. Det går t.ex inte att anställa en feminist på en arbetsplats med stenhård grabbig attityd, det skulle skära sig direkt å anställda å företaget blir som helhet lidande.

    Observera att jag inte nämer könstillhörighet, den hör inte hit, då både kvinnor män kan kallas sig feminister eller grabbiga.
    Men jag hoppas du förstår att det inte är så lätt att att anställa folk, som att bara gå på kompetens, å definitivt är det ingen vidare god idé att kvotera in folk.

    Jag förordar å föredrar provanställning.., efter en viss tid så låter man anställda å chefer komma till tals, så man får en helhetsbild av hur personen platsar i företaget, efter den utvärderingen kan man gå vidare...

    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • Tom Araya
    Jeaninne skrev 2014-07-10 12:13:21 följande:
    Grejen är ju bara att det inte kan funka hur länge som helst. Resurserna tar slut. Och fusionsenergi är dessutom farlig. Tänk bara på hur länge de tar för avfallet att halveras ner till icke-farliga halter av radioaktivitet! Hur kan vi ens förvänta oss, att folk som hittar sådant avfall om 300 år ska fatta att det är farligt..?
    Jag glömde lägga till att vi även måste producera energi effektivt och även göra energislukarna mer effektiva. Du måste tro på teknikens framsteg. De problem vi har idag har vi inte om 100 eller 300 år, om vi bara låter tekniken utvecklas och styr den i rätt riktning. Se bara hur långt vi kommit de senaste 50-60 åren, trots onödiga bromsar.
  • Tom Araya
    ölburk2 skrev 2014-07-10 14:41:42 följande:
    Nån som tror vindkraften är framtiden?
    Glöm det, den är enbart en biprodukt, en parantes i vår energiförsörning under några decennier.., ett bra sätt att skjuta energiproblemet framför oss å tysta miljömupparna, det påverkar heller inte inkomsterna för oljebolag eller regeringar, då dom ofta själv är de som står bakom vindkraftprojekten å därmed håvar in ev vinster.
    Jag tycker inte att du ska förminska betydelsen av energi utvinningsbar från vind.
    Med mer satsning på utveckling och mer utbyggnad skulle vi kunna utvinna många gånger mer än idag.
    Dock kommer vindkraft aldrig kunna helt försörja våra energibehov, utan bara utgöra komplement för att minska behovet av miljömässigt sämre alternativ.
  • Tom Araya
    Philipsson skrev 2014-07-10 08:29:35 följande:
    Så är det ju inte. Du har som enskild anställd inget fritt val i det avseendet. Jag var kommunalanställd i en svensk kommun när kollektivavtalen slopades och då hade jag ju ingen möjlighet att välja bort den individuella lönesättningen utan tvangs förhandla om lönen som alla andra.
    Mig veterligen finns individuell lönesättning även på företag och arbetsplatser med kollektivavtal. Kollektivavtalet säger vad arbetsgivaren lägst ska betala i lön, inte vad du kan förhandla dig till.
  • ölburk2
    Tom Araya skrev 2014-07-10 17:08:42 följande:
    Jag tycker inte att du ska förminska betydelsen av energi utvinningsbar från vind.
    Med mer satsning på utveckling och mer utbyggnad skulle vi kunna utvinna många gånger mer än idag.
    Dock kommer vindkraft aldrig kunna helt försörja våra energibehov, utan bara utgöra komplement för att minska behovet av miljömässigt sämre alternativ.
    Inte alls, det är bara vindenergin inte är en framkomlig väg, vinden är inte en pålitlig energikälla å väldigt svår att hantera.
    Solenergin däremot är relativt konstant om man läst på lite å förstått att solenergi långt ifrån bara handlar om direktstrålning från Solen som måste tas om hand direkt..
    Solenergin lagras t.ex i marken väldigt bra å kan utvinnas i den takt den behövs, jag änvder själv både solfångare, luft/luft å luft/vatten värmepump, vilket alla  använder sig av solenergin., idag skulle det inte vara några större tekniska problem med att få solenergin att räcka å bli över under hela året..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • Tom Araya
    Philipsson skrev 2014-07-10 12:51:16 följande:
    Miljön är i synnerhet en global fråga. Vi löser ju inte miljöfrågan genom att t.ex. beskatta bilen ännu hårdare i SVERIGE. Sverige och en del andra länder i Europa har ju redan kommit ganska långt när det gäller miljöförbättringarna.

    Mp har inte fattat det utan angriper miljöfrågan utifrån nåt slags moraliskt perspektiv, deras diskurs påminner om den som man hör på frireligiösas väckelsemöten.

    Vad det handlar om är globala avtal.
    Håller med.
    Philipsson skrev 2014-07-10 12:51:16 följande:
    När det gäller kärnkraften så ska den naturligtvis avvecklas, undan för undan. Inga nya kärnkraftverk ska byggas.

    Vi ska inte glömma att Sverige redan utan kärnkraften i princip är självförsörjande när det gäller el-energi
    Här är du ute och cyklar...
    Sverige är inte självförsörjande vad det gäller el-energi. Eftersom vi lagt ner kärnkraftverk, inte satsat tillräckligt på långsiktigt underhåll, ej heller byggt ny kärnkraft och inte satsat på utveckling och utbyggnad av förnyelsebara energikällor i tillräcklig grad så tvingas vi i stort sett varje vinter att köpa in el utifrån, till stor del producerat med fossila bränslen.
    Jag anser att vi ska satsa på kärnkraft tills vi kan ersätta den med annat än fossila bränslen.
    Philipsson skrev 2014-07-10 12:51:16 följande:
    Konstigt dock att Mp aldrig talar om nedragningar när det gäller el-konsumtionen. Elbilars batterier måste ju liksom laddas och för det måste elen komma nånstans ifrån.
    Håller med. Att ersätta fossila bränslen med el och inte ha en plan för den el-försörjningen är typisk MP-logik.


  • Tom Araya
    ölburk2 skrev 2014-07-10 17:17:07 följande:
    Inte alls, det är bara vindenergin inte är en framkomlig väg, vinden är inte en pålitlig energikälla å väldigt svår att hantera.
    Det är sant, men likväl är utveckling och utbyggnad eftersatt och där finns mycket energi att hämta, utan tvekan.
    Vindkraft är ingen väg att ersätta annan energi i högre grad, men fortfarande finns nog att hämta för att det ska vara intressant och till nytta....och sedan går ju tekniken framåt, om man bara vågar satsa....Sverige var förr bland de främsta i världen i utveckling för att utvinna förnyelsebar energi, men nu har vi halkat efter....
Svar på tråden Varför hatar folk MP?