• Monsa

    Hey Jude!

    Detta är en spin-off på den gamla tråden "Jude-tråden".

    Här finns ett härligt gäng som skriver om allt mellan himmel och jord och här följer några exempel;

    Mat-tips/recept
    Bebisar/barn, graviditeter
    Hur man håller kosher
    Företagsideér
    Hur ofta man får blommor av sin karl
    Jobb
    Lägenheter
    Resor

    Ja helt enkelt allt som har med ett vardagligt liv att göra.
    Det som är gemensamt för de som är här i tråden är att alla har någon slags anknytning till Judendomen.
    Under den första Judetråden så hände det mycket grejer, det blev ett fantastiskt gäng som kan prata om vad som helst och det bästa av allt är att det föddes en liten Noah den 6/2-06
    Vi väntar med spänning på nästa bebis som beräknas komma i Juli!

    För att behålla den fina stämningen här inne så går vi inte in på allt för känsliga ämnen. Dessa inlägg som kanske är till för att provocera uppmärksammas inte överhuvudtaget.

    Detta är en glad tråd och jag tycker att en beskrivning av denna tråd som Marcink gjort är så klockren;

    "hej vi är judar och glada och tycker om varandra. här pratar vi (nästan) bara om roliga saker, folk som pratar om skräp kan gå någon annanstans herrå!"

    Marcink

  • Svar på tråden Hey Jude!
  • elims

    Chaia

    hur många koppar te med nana har det blivit idag då?!

    Sitter just nu och mumsar på lite kex och den färskost jag gjorde i morse och dricker en stooor kopp nana till... men det får nog bli sista koppen för idag tror jag.

    Tänker du använda din mynta till något annat?

  • Chaia

    elims

    He he.. Jag blev förälskad i denna dryck, så det har nog blivit en fyra koppar.. Sitter också med min sista nu

    Hur gör du din färskost? Jag minns att mamma brukade göra det när jag var barn.. Låter gott

  • hot fuss

    chaia

    jätteglad. jag hade en rätt tuff natt så det var tydligen därför jag fick blommor.. o för att han älskar mig såklart

  • elims

    Chaia

    ja, det är smått beroendeframkallande Det ska dock vara riktigt nana tycker jag, sådan som vi har köpt, inte den där mesiga varianten i kruka som de säljer i affären. Man känner verkligen skillnaden, eller hur?!!

    När ni är i israel kommer det ju vara varmt så då får du dricka ice tea med nana istället, funkar bra det också!

    Färskost är jättelätt att göra. Jag brukar koka ett filmjölkspaket i vatten i ca 30 min (vänder paketet efter halva tiden) och sen häller jag innehållet i ett melittafilter och så får det stå och droppa, flera timmar. Helst över natten. Sen blandar jag osten med gräddfil och har i den smaksättning jag känner för. Idag blev det finhackad schalottenlök, örtsalt och paprikapulver.

  • Chaia

    elims

    Ja visst är det skillnad på mynta och mynta! Jag har aldrig varit särskilt förtjust i dessa örtteer med myntasmak, men det här var andra bullar det

    Låter smarrigt med färskosten.. nu blev jag ju hungrig

  • marcink

    färskost som man gör i min familj:

    1) filmjölk
    2) häller filen i en ugnssäker kastrull och sätter in på ~50 grader
    (alternativt värmer på spisen) tills filen skurit sig
    4) ta ut
    5) häll filsörja i kaffefilter alt. lakansväv
    6) låt rinna av
    7) när önskad konsistens uppnåtts, krydda

  • marcink

    (är man lat kan man till och med sätta in ett oöppnat filpaket i ugnen på låg temp, så länge man inte smälter plasten som är på insidan av paketet. för då blir det äckligt.)

  • elims

    marcink
    visst e de gott!

    Filmjölksosten kan man ju dessutom ha till så mycket...brukar göra ostkaka ibland med den, eller faktiskt också krepelach.

  • marcink

    jag har många gånger tänkt att jag ska göra den, men det har inte blivit av. kanske är dags nu faktiskt.

  • elims

    det är så smidigt ju, gör man den dessutom strax innan man går och lägger sig så har man ju färsk färskost till frukosten sen nästa morgon!

Svar på tråden Hey Jude!