• Madmoiselle

    Bojkottar du något varumärke?

    Bojkott av varumärken är en av de största sakerna man kan göra för att förändra ett varumärke eller visa på missnöje. Bojkottar du någonting och isåfall vad och varför?

    Själv bojkottar jag Barilla efter kommentarerna om homosexualitet.


    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Bojkottar du något varumärke?
  • Dragonball
    gudsfurste skrev 2014-03-15 15:48:57 följande:
    kött. 
    Ja, samma här då, men det framgick väl.
  • Anonym (Tusse)
    gudsfurste skrev 2014-03-15 15:48:57 följande:
    kött. 
    ALWAYS.
  • Anonym (sverker)
    Border skrev 2014-03-15 15:40:09 följande:
    Hur kan man med gott samvete köpa äkta päls i dag?
    Om man missar fuskpäls från äkta kan det knappast handla om större klädesplagg utan kläddetaljer.
    Men för att svara på din fråga så beror det på vilken typ av päls det är fårskinn är en helt annan sak än min till exempel. Annars kan man i förlängningen ställa frågan varför människor köper skor eller väskor.
  • mr me
    enola skrev 2014-03-15 15:27:05 följande:
    Varför karragenan och lecitin?

    Förresten, har du koll på om det finns nån choklad som inte innehåller palmolja?
    Därför att de är tillsatser och jag föredrar produkter utan tillsatser i någon form. Jag vill exempelvis ha riktig grädde som enbart innehåller grädde (40%), inte sådan som innehåller karragenan (36%). Det kan vara lite trögare att vispa den sådär fluffig (i synnerhet för hand), men hellre naturligt "platt" och ofluffig än konstlat och onaturligt fast.

    Choklad innehåller sällan palmolja vad jag vet? ... Jag kollade nu och såg att Marabou kan ha palmolja i sin choklad ibland, men det är inte ett märke som jag köper. Riktig choklad ska bara innehålla kakaoprodukter och socker, men kan tydligen kallas choklad även om fettet i chokladen inte kommer från kakaobönan.

    Sedan tillsätts i många choklader lecitin istället för annat fett. Officiellt ska det fungera som emulgeringsmedel, dvs se till att chokladen inte klumpar sig, men i själva verket fungerar det som bindningsmedel och ersättning för kakosmör som är väldigt dyrt och eftertraktat av kosmetikaindustrin.

    Det finns en bra choklad på Netto som jag brukar köpa när jag har vägarna förbi, bor du nära en Netto?
  • kaffeamanda

    Bojkott skulle jag nog inte kalla mitt agerande men försöker välja "rätt" även om det nog ofta blir väldigt "fel" i alla fall. Kommer t ex att köpa pellets av nån annan än storaenso nästa gång men det företaget kanske är lika jävlig det med. Köper oftast begagnade kläder men om jag köper nytt så går jag hellre på Kappahl än H&M men ärligt talat så vet jag inte helt säkert på om det är bättre. Ska jag köpa choklad så köper jag hellre änglamarks ekologiska än cloettas men om det bara skulle finnas cloetta så skulle jag inte avstå från att köpa choklad.

  • mr me
    Snopp skrev 2014-03-15 15:40:16 följande:
    Alla E-ämnen? Eller bara när de råkar vara betäcknade med E-nummer istället för namn?
    Ja, i princip alla E-ämnen, i den mån det är tillämpligt. Det är klart att det finns E-ämnen som kanske är lite onödiga att bojkotta; som citronsyra, kolsyra och äppelsyra. Men i princip så försöker jag göra det, ja.
  • mr me
    gudsfurste skrev 2014-03-15 15:48:57 följande:
    kött. 
    Vegetarian? Pescetarian?
  • enola
    mr me skrev 2014-03-15 15:51:44 följande:
    Därför att de är tillsatser och jag föredrar produkter utan tillsatser i någon form. Jag vill exempelvis ha riktig grädde som enbart innehåller grädde (40%), inte sådan som innehåller karragenan (36%). Det kan vara lite trögare att vispa den sådär fluffig (i synnerhet för hand), men hellre naturligt "platt" och ofluffig än konstlat och onaturligt fast.

    Choklad innehåller sällan palmolja vad jag vet? ... Jag kollade nu och såg att Marabou kan ha palmolja i sin choklad ibland, men det är inte ett märke som jag köper. Riktig choklad ska bara innehålla kakaoprodukter och socker, men kan tydligen kallas choklad även om fettet i chokladen inte kommer från kakaobönan.

    Sedan tillsätts i många choklader lecitin istället för annat fett. Officiellt ska det fungera som emulgeringsmedel, dvs se till att chokladen inte klumpar sig, men i själva verket fungerar det som bindningsmedel och ersättning för kakosmör som är väldigt dyrt och eftertraktat av kosmetikaindustrin.

    Det finns en bra choklad på Netto som jag brukar köpa när jag har vägarna förbi, bor du nära en Netto?
    Jo, den mesta chokladen innehåller palmolja vad jag vet.
    Japp, jag har en Netto i närheten. Vilken choklad är det? Jag brukar köpa Coops eko- och fairtrademärkta som även är gjord på råsocker.
  • gudsfurste
    mr me skrev 2014-03-15 15:58:25 följande:
    Vegetarian? Pescetarian?
    Pescetarian, nyligen blivit efter att ha fått ett "AHA-moment" när jag tuggade i mig en oxfilé. Kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig mått så bra som jag gör nu. 
Svar på tråden Bojkottar du något varumärke?