• Lotten

    Fler som planerar barn 2015?

    Vi har försökt ett tag här. Innan man började försöka hade man ingen aning om hur lätt eller svårt det var att bli gravid. Efter såhär många månader börjar det bli tufft. Skönt att skriva av sig här :) det har gjorts prover, men det ser tydligen bra ut. Hoppas verkligen på ett plus i sep.

  • Lotten
    mavidyz skrev 2014-08-30 10:52:37 följande:

    Får man fråga hur länge ni försökt och vad det är för prover som gjorts? 

    Jag funderar på att ringa gyn och höra om man får göra nått form av test trots att man inte hållt på så länge. Är inne på min cykeldag 57 och har inte märkt av några som helst tecken på ägglossning.. Har hört att vissa inte har någon naturlig ägglossning och då faktiskt fått pergotime utskrivet fast de inte försökt i ett år!


    Ca 10 månader. Men fick en cysta för några månader sedan. Och fick utskrivet pergotime. Men vi väntade med dem. Hoppades att det skulle ta dig över sommaren typ. Börjat med första kuren. Så vi får väl se.

    Tycker absolut att du ska ringa! :) dem tittade på hormonnivån och ngt mer som jag ej minns. Allt såg ju bra ut där.

    Be dem kolla dig. Lycka till! :)
  • Lotten
    mavidyz skrev 2014-08-31 10:07:12 följande:
    Ska ringa i veckan, så snart jag kan :) Förvånar mig ju inte om de inte vill för att vi inte har försökt "tillräckligt" länge :/

    Någon som vet om sådant kan vara ärftligt? Vet att mor fick hjälp både när de fick syrran och mig. Vet även att syrran har problem att bli gravid :/
    Vet faktiskt inte. Min mamma hade lätt för att bli gravid. Hur länge har ni försökt?
  • Lotten
    Sarah1990 skrev 2014-09-01 10:45:57 följande:

    Jag laddar inför fredag då den beräknade ägglossningen ska ske, lagt upp ett strikt schema över kost och samlag för resten av veckan och nu jäklar ska inget få stoppa oss! (ja okej, jag överdrev kanske lite, eller?Drömmer)


    Lycka till! :)

    Har också ägglossning denna veckan. Kanske redan idag? Har fruktansvärd värk i äggstockarna idag. (Ätit pergotime denna månad).
  • Lotten
    fruannie skrev 2014-09-07 00:41:22 följande:

    Får jag hoppa in??

    Är på bim+3 och fick idag vad jag trodde var mens, bröt ihop lite och tyckte att kroppen var grym som lurar mig så o låter mig bli sen tre dagar. Plugga igen med tampong och försökte peppa upp inför nästa omgång. När jag skulle byta tampong 4 timmar senare är tampongen torr en liten slajmigblodstrimma på toppen bara. Nu ännu 5 timmar senare har de enbart kommit klara flytningar.

    Blir galen, ska jag behöva få upp förhoppningarna igen för att sedan bli nedslagen ännu en gång??

    Ska tillägga att jag testade negativt på bim och inte testat sen dess. Lycka till till alla!!!!!


    Håller tummarna :)
  • Lotten

    1. 26 år o sambon 32

    2. 3 år i februari.

    3. Ca 10 månader (hade kopparspiral)

    4. -"-

    5. 2:e sep.

    6. 18:e sep

    Har sedan 1,5 v tillbaka haft sjukt ont i bröstvårtorna. Nu gör det även ont i hela brösten. För 1 v sedan hade jag svidande vov brännande smärt i livmodern. Är också väldigt, väldigt trött och seg i kroppen.

  • Lotten
    Sarah1990 skrev 2014-09-13 18:43:43 följande:

    Idag kunde jag inte stå emot längre så gick och köpte ett 2-pack gravtest på Apoteket. FY så nervös jag var där inne av någon anledning, kändes som om jag gjorde något kriminellt när jag stod där och smygtittade runt.

    Står dock på bipacksedeln att testen ska tas från den dag man beräknar mensen! Betyder det då alltså att jag ändå måste vänta tills nästa vecka!? D:


    Man bör vänta tills dess, men om du producerat tillräckligt med hormoner går det att se såhär tidigt. Lycka till!
  • Lotten
    MalynCazzandra skrev 2015-02-06 11:43:30 följande:



    Det verkar ju gå åt rätt håll iaf! :D Imorgon borde ju strecken vara lika starka så... Äl borde komma typ.... Måndag? Kan det stämma? Ska "ligga i" ändå med gubben men tänkte bara. Ska testa varje dag ändå men :) Kul att den inte var på väg bort iaf


    Jag fick positivt på äl-stickan igår. Jag läste någonstans att äl borde ske inom 36h. Lycka till och hoppas det tar sig. På vilket försök är ni?
  • Lotten
    MalynCazzandra skrev 2015-02-07 01:53:38 följande:
    Spännande! :) fick första mensen efter förlossningen (26/9) nu den 17/1 och detta är första äl jag märkt av :) så första försöket antar jag hehe
    Ah! :) jag har aldrig tidigare varit gravid och sambon har inte försökt med någon tidigare. (Inte jag heller iof) men jag har även ätit pergotime i 3 mån utan resultat. Vi valde själva att denna månaden försöka på egen hand. Tar det sig inte ska vi påbörja utredning i början på mars.

    Den här längtan utan resultat är förjävlig! Hoppas det tar sig för er :)
  • Lotten
    MalynCazzandra skrev 2015-02-08 17:48:48 följande:

    Nu är tiden för äl förbi och jag hoppas att det tagit sig nu! :D

    Nu är det bara att vänta tills den 4/3 då jag ska till bvc och även ta gravtest! :) hoppas att hag orkar hålla mig och inte testa innan. Hade sån smärtsam äl men har läst att man kunde få det efter förlossning? Aja nu väntar ju det roligaste testet av de alla! :D Spännande!!


    Jag hade fortfarande utslag på äl Stickan idag. Men väldigt väldigt svagt. Har äl redan varit då?

    Håller tummarna!

    Vi ska på utredningsmöte den 4/3.
  • Lotten
    MalynCazzandra skrev 2015-02-09 14:57:19 följande:
    Jag har inte kollat med äl-sticka idag, men kanske ska göra det och se. Vissa har ju svaga utslag hela tiden vad jag har förstått som blir starkare när äl står för dörren. Det bästa är ju att testa flera dagar för att se om det är lika svagt jämt eller om det försvinner och kommer tillbaka. Jag köpte ett storpack med äl- och gravtester så att jag kunde kolla när jag hade äl eftersom jag har sån oregelbunden mens och det är nog det bästa jag kunde göra eftersom jag inte hade en aning när äl var och med hjälp av detta så underlättade det en massa. Sen om det tog sig eller inte märker jag om några veckor :)
    Ja, jag har också kollat med äl stickor och i flera dagar. Vi har kört på varannan dag både innan utslag på stickan och efter.

    Hur länge har ni försökt?
  • Lotten

    Ni som plussat och fick ont i bröstvårtorna tidigt. Hur ont gjorde det egentligen? Jag har sjukt ont nu, det typ bränner och svider. Bim om 1 vecka.

  • Lotten
    mavidyz skrev 2015-02-15 10:53:41 följande:
    Jag hade sedan någon cykel sedan redan haft ont redan direkt efter ÄL. När mensen kom försvann det. När jag plussade höll det i sig i kanske ett par veckor efter BIM. Jag var mest väldigt öm. Obekvämt med bh, ont utan. Mannen fick sig en smäll om han rörde för hårt ;) men det var mest vid beröring och när de liksom "gungar" pga hur jag rörde mig, inte om jag bara satt still.
    Tack för ditt svar.

    Idag är jag sjukt torr i munnen och dricker vatten hela tiden. Vet inte om det är ett tecken.
  • Lotten
    mavidyz skrev 2015-02-16 20:04:46 följande:
    Precis innan BIM var jag jättetorr i halsen och drack massor. Tänkte på det framför dagen innan men eftersom att jag var säker på att vi inte träffat ÄL antog jag att jag bara druckit dåligt :P har även varit torr i munnen/törstig på fm sen dess
    Du skojar!! Hoppas verkligen att det tagit sig denna månad. Annars blir det utredning.

    Jag känner en annorlunda smak i munnen med. Som när man inte borstat tänderna på länge typ.
  • Lotten
    monkeey skrev 2015-02-16 22:07:50 följande:

    Hej jag heter Petra!

    Jag är 22 år och jag och min sambo har försökt att bli gravida under 13 månader nu..

    Tänkte om det var ok att hoppa in här!

    Jag ska ringa till gyn första dagen på

    mensen nu när den kommer nästa gång för att boka tid för sköljning av äggledarna ..

    Har läst lite och verkar som om det fungerar för vissa :)

    Något av er här som har någon erfarenhet av detta?:)


    Tror inte du kan ringa och beställa det bara sådär, om jag inte har helt fel då. För vi har försökt väldigt länge utan resultat och har fått gå igenom massor av tester och ska börja med utredning i mars. Det är nog först då som dem kan göra en spolning.
  • Lotten
    mavidyz skrev 2015-02-17 13:46:19 följande:
    Hoppas att det tagit sig för dig nu, så jag inte ger dig massa falska förhoppningar! :)
    Man hoppas ju alltid och minsta lilla grej vill man ju få det till att det är ett tecken. Denna månad känner jag mig ganska så avslappnad inför resultatet. Vi får se!

    Hoppas du haft en bra dag :)
  • Lotten

    Har BIM i helgen. Har idag väldigt stark järn/blodsmak i munnen. Hoppas verkligen att detta är ett tecken på graviditet!

    Någon annan som känt/känner detta? :)

  • Lotten
    Vw88 skrev 2015-03-06 11:03:04 följande:
    Samma som jag då :)
    Fick glad gubbe igen på mitt ÄL test idag och hos BM i onsdags kunde jag se äggblåsor :D
    Så ser frammåt :D
    Om du fick positivt på äl testet nu, när beräknas ägget att släppa?

    Hur ofta har ni samlag?

    Beräknad äl inom några dagar här. Blir frustrerad att det aldrig tar sig!
  • Lotten

    Hej!

    Hade bim igår och den har ännu inte dykt upp. Har inga tecken på att den ska komma heller. Brukar vara väldigt öm i bröstvårtorna.

    Senaste månaderna har den kommit exakt samma dag och på morgonen innan jobbet.

    Känner mig konstig, som lite yr. Hade en pytteliten blödning förra veckan.

    Har ni andra känt något så tidigt?

  • Lotten

    Har försökt bli gravida i snart 2 år. Idag är mensen 10 dagar sen. Vi tog ett test i lördags och skulle gjort ett imorse men det testet funkade inte. Ett clear blue digital. Så nu väntar vi med att testa på fredag.

Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?