Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
 • nihka

  Har du förtroende för regeringen?

  FDFMGA skrev 2016-04-01 17:28:48 följande:
  Javisst. 

  Och det som är jag är just jag för mig - eller mitt namn för andra.

  Det är ingen tillfällighet att det alltid har varit viktigt med vad man ska kalla sina barn, att det officiella namngivandet ofta omges av ceremonier.

  Det är heller ingen tillfällighet att just skrikhögern och SD-aktivister är så förtjusta i namnförvrängningar, anser "mina tankar och åsikter" - det vill säga den jag kallar jag.
  Bara människor som saknar omdöme anser att det är egalt vad man kallar andra människor.

  Men det är inte för att man anser att det är egalt som man ägnar sig åt namnförvrängningar utan för att man hoppas att skada någon/någons namn.
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-04-01 19:44:13 följande:
  Javisst.

  Jag ser det väl också lite så att det handlar om att man saknar andra uttrycksmedel att kritisera en person än att hitta på öknamn.

  Tråden jag länkade till tidigare med exempel som Romsås eller Rövhår (bägge om Romson) säger rätt mycket om de här personerna.

  Jag testa att googla på exemplen. En av de första träffarna var denna: "Åsnan Romsås blir blöt i trosan av bara tanken"

  Källa: Exponerat.

  Så FL:s skrikhöger och våra SD-aktivister har sina motsvarigheter även på annat håll
  Alltså vad har någons trosor att göra med någonting inom politik??? Och har du NÅGONSIN hört NÅGON kommentera exempelvis Åkessons kalsonger och vad som kan ha utsöndrats i dem i samband med olika politiska beslut?

  Den där "speciella kulturen" kan man hålla på med inom dessa "speciella kretsar" Kräks och jag kommer aldrig att se på dess utövare som något annat än barnrumpor.
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-04-01 20:14:54 följande:
  Nej, men det lär ju förekomma det med. Men generellt tror jag att det finns en kraftig överrepresentation bland skrikhögern och SD-aktivister för den sortens uttrycksformer.

  Jag brukar roa mig med att läsa Runes "Hata MP"-tråd, där är det mycket Lille Fritjof (om Fridolin) och annat som skrikhögern bjuder  påSkrattande
  KRAFTIG överrepresentation och verkar följas av någon slags tro att när man hittar till likasinnade är det undermåliga beteendet generellt accepterat.
 • nihka
  Tom Araya skrev 2016-04-01 20:33:17 följande:
  Förmodligen människor och politikier vars åsikter ligger till höger om de åsikter som hyses av den som använder uttrycket, ev kompletterat av ett intryck att det är folk som hörs eller är högljudda.
  Det var inte svar på min fråga. Exakt vem då? Vilken individ avsågs?
 • nihka
  Tom Araya skrev 2016-04-01 21:45:17 följande:
  Sedan när måste det röra en individ? Kategorisering är annars ett paradnummer för de som använder namnförvanskningar eller påhittade och likvärdiga benämningar på meningsmotståndare.
  För att det ska kunna röra sig om NAMNförvanskning så får det handla om ett NAMN som sedan förvanskas.
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-04-01 22:09:45 följande:
  Nej, jag har förstått att du inte förstår skillnaden, men det innebär inte något annat än just att du inte kan förstå.

  Jag kan väl göra ett sista försök. Om du skriver att Åsa Romson är en miljömupp så ger du uttryck för en åsikt om hennes åsikter, visserligen på en mycket låg nivå om du inte följer upp och argumenterar för varför hon är en miljömupp. Inte desto mindre är det en åsikt. 

  Om du däremot skriver att "Åsnan Romsås blir våt i trosorna" så är det ett personangrepp. Enbart att ge Romson ett öknamn som t ex Åsnan Rövhår som någon av FL:s SD-aktivister gjorde är i sig ett personangrepp
  Och sånt här är det nödvändigt att förklara...
  nihka skrev 2016-04-01 22:38:37 följande:
  För att det ska kunna röra sig om NAMNförvanskning så får det handla om ett NAMN som sedan förvanskas.
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-04-03 02:13:46 följande:
  Nej, jag kallar ingen person vid öknamn.

  Jag är medveten om att du inte förstår skillnaden mellan att kalla en åsiktsriktning där namnförvängning ofta är ett centralt inslag för skrikhöger och att förvränga personnamn - men du kan inte begära att nivån på FL ska anpassas till din förmåga.

  Vill du förkovra dig föreslår jag att du startar en tråd i ämnet språkförståelse Skrattande
  Äsch, det är bara för att hen vill tjafsa till varje pris. Alla vet vad "skrikhögern" och "skrikvänstern" är och att det inte är jämförbart med att exempelvis kalla Annei Lööf för Annie Röv - alltså namnförvrängning i syfte att göra ner en persons person. Att tillhöra "skrikhögern" eller" skrikvänstern" (båda uttrycken används av dagspressen) är kanske inget gott betyg - alltså att man har anslutit sig till den skara av personer som beter sig så - och kan förstås upplevas som en grundlös anklagelse, men det utgör inget personangrepp bara för att man inte håller med eller gillar att höra det.
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-04-03 14:06:49 följande:
  Jomenvisst är det en väsentlig skillnad mellan att använda ett samlingsnamn för åsikter eller beteenden och att nyttja öknamn om personer.

  För övrigt dräller det om benämningar som klorofyllkommunister med flera i skrikhögerns egen tråd - den om att de hatar MP. Inte är det någon som bryr sig om detta, men så är väl inte miljöpartister lika gnälliga som skrikhögern heller.

  Själv kan jag tycka att det går lite väl långt när Flash G kallar Kaplan för bostadsislamisten.

  Men vem orkar bry sig.

  gamla.familjeliv.se/Forum-26-65/m72532391-275.html

  Vem tror man ska imponeras?

  Pelle i 4B?
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-04-03 19:55:16 följande:
  Nja, nu var du orättvis. Jag tror nog iallafall att "Pelle i 4B" oftast är mognare än så.

  Och skulle han inte vara det så ser nog läraren till att dels skolan agerar  och dels att föräldrarna informeras om Pelles beteende.

  Min erfarenhet är åtminstone tar mobbningstendenser som exempelvis öknamn tas på stort allvar av skolan.
  Ja, i skolan ser man allvarligt på mobbing och lär barnen att man inte ska använda öknamn. Någon har ju gått mycket snett när vuxna inte klarar det.
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-04-03 23:37:26 följande:
  Snyggt, Digestive. Ibland förvånar du mig verkligen positivt.

  Jag tog för givet att du skulle vara en del av pojkarna i 4B-syndromet. Det vill säga man tillrättavisar inte kompisarna även när de uppfört sig väldigt illa.

  Och så har du civilkurage nog att gå in i Hata MP-tråden och ställa till räfst och rättarting där.

  Kudos!

  Ska bli intressant att se vad du möter för reaktioner. Prioriterar du det senaste inlägget eller går du direkt på de grövsta exemplen? Flört
  Av vad du visade mig av den tråden är jag glad att jag inte engagerat mig i den. Värsta anhopningen av namnförvrängare där. De tävlar ju med varandra om vem som kan hitta på de mest föraktfulla namnen för alla inom politiken bortsett från SD-politikerna förstås.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?