Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
 • nihka

  Har du förtroende för regeringen?

  Flash Gordon skrev 2015-09-01 12:12:36 följande:
  Så fort man lämnar det känslomässiga och istället börjar prata siffror och konkret teknik så blir det tyst.

  Drnna känslomässiga reaktion får du givetvis ha.
 • nihka
  Nenne666 skrev 2016-03-10 07:28:54 följande:
  Eeh, jaha? Det gör inte folkets demonstration mer rasistiskt eller främlingsfientligt för det. Ge dig!
  Jo, det är precis så det är. När personer som är kända för sina främlingsfientliga åsikter anlitas som talare vid en demonstration där de sedan ventilerar sina främlingsfientliga åsikterr gör det demonstrationen just främlingsfientlig.
 • nihka
  Nenne666 skrev 2016-03-10 11:47:20 följande:
  Nädu, så är inte fallet. Detta va en politiskt obunden demonstration där alla partitillhörigheter kunde enas i samma fråga. Ta reda på fakta innan du hystar ur dig osanningar.
  Hahahah! Inte ens SD ville kännas vid de främlingsfientliga talarna, men du ser deras inlägg som något där "alla partitillhörigheter kunde enas i samma fråga" -ja,det är ett perspektiv som heter SD-duga!
 • nihka
  todo nada skrev 2016-03-10 19:29:44 följande:
  Säger du det..?

  (www.aftonbladet.se/nyheter/article22214536.ab)

  FAKTA

  ?Folkets demonstration? - de var där

  Fredrik Hagberg, 27, Åkersberga, ledare för högerextrema Nordisk ungdom.

  Har varit aktiv högerextremist i tio år. Har ett förflutet i Nationaldemokraterna där han kandiderade till kommunfullmäktige i Vallentuna 2006.

  2014 reste han till Ukraina för att delta i möten med företrädare för det nynazistiska partiet Svoboda.

  Enligt nyhetssajten The Daily Beast höll han ett tal inför nynazisterna i Kievs stadshus där han varnade ukrainarna för "etnisk blandning" och "normalisering av homosexualitet".

  För Aftonbladet berättar han att han även för ett par veckor sedan rest till Polen för att tala. Enligt Hagberg var de tre polska fotbollssupportrarna som utreds för misshandel efter förra helgen på plats i demonstrationen av solidaritetsskäl.

  ? Vi har nära samarbete med polska nationalister.

  Jonas Andersson, 37, Linköping, partisekreterare för numera nedlagda nazistiska Svenskarnas parti.

  Stoppades av polisen i Linköping 2005 i en bil tillsammans med tre andra nazister. Bilen var fylld med molotovcocktails, knivar, slagträn, knogjärn och rånarluvor. Dömdes för förberedelser till grov misshandel till sex månaders fängelse. Har även dömts för misshandel och våld mot tjänsteman.

  Anders Rydberg, 32, Trångsund, gruppchef i nazistiska Svenska motståndsrörelsen, SMR.

  En av dem som greps vid attackerna mot antirasistmanifestationen i Kärrtorp 2013.

  Daniel Friberg, 38, Göteborg, vd, nyfascistiska Arktos/Motpol

  Tidigare redaktör för högerextrema och främlingsfientliga tidskriften Framtid som gavs ut åren 1997 till 1998. Friberg är även en av initiativtagarna till den så kallade identitära idéströmningen i Norden och nazistiska diskussionsforumet Nordisk.nu (som nu har andra ägare), den neofascistiska tankesmedjan Motpol, det elektroniska uppslagsverket Metapedia samt det sedan 2009 nedlagda Nordiska förlaget.

  Sedan 2010 är Daniel Friberg vd för bokförlaget Arktos som ger ut fascistisk och nazistisk litteratur.

  Han är även verkställande direktör för det börsnoterade gruvbolaget Wiking Mineral AB, grundat av Patrik Brinkmann, med förflutet inom tyska extremhögern och antiislamiströrelsen.

  Tyska Der Spiegel uppger att familjen Brinkmann köpt en lyxvilla för motsvarande 30 miljoner kronor i Berlin, där flera möten ska ha anordnats för medlemmar i Brinkmanns stiftelse Kontinent Europa. Stiftelsen beskrivs som en samlingsplats för personer på den extrema högerkanten.

  Friberg dömdes 2009 till tre månaders fängelser för hemfridsbrott och egenmäktigt förfarande efter att tillsammans med sex medbrottslingar ha trängt sig in i en bostad i Munkedal, hållit fast en person och använt sig av personens dator.

  Johan Widén, 44, SD-politiker, Enköping.

  Drivande arrangör bakom och talare vid "Folkets demonstration". Ledamot i tekniska nämnden i Enköpings kommun och nämndeman vid Uppsala tingsrätt.

  Jan Sjunnesson, 57, tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas sajt Samtiden, numera skribent för Nya Tider och krönikör hatsajten Avpixlat.

  Talare vid "Folkets demonstration".

  Hans Erling Jensen, 65, Sjöbo, utesluten SD-politiker i Sjöbo kommun.

  Talare vid "Folkets demonstration". Tidigare kommunpolitiker för SD i Sjöbo, men uteslöts ur partiet i april i fjol, efter att ha gjort uttalanden som ansågs för aggressiva, bland annat att ?muslimer bör skickas hem till Muslimistan eller slås ihjäl?.

  Stefan Torssell, 69, Gamleby, skribent för nazistiska sajten Nya tider.

  Talare vid "Folkets demonstration". Tidigare Avpixlat-skribent. Skriver numera för sajten Nya tider, som gör positiva reportage om ledare inom nazistiska Svenska motståndsrörelsen, SMR, som sajten även deltagit i tillställningar tillsammans med.

  Fotbollshuliganer från Djurgården och AIK:s firmor

  Polska fotbollshuliganer
  En del tycker ju uppenbarligen att det här är helt acceptabelt sällskap...
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-03-12 11:40:24 följande:
  Ja herregudSkrattande

  En moderat styrelseordförande vid Arbetsförmedlingen som plockat ut för mycket arvode. Tja, FL:s skrikhöger lämnar mycket i övrigt att önska vad gäller tankeverksamhet.
  Man kanske inte har koll på vilka som sitter i regeringen och använder den här tråden för att klaga hejvilt på allt och alla för säkerhets skull
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-03-12 13:28:38 följande:
  Ja,  det är mig en källa till ständigt återkommande nöje och löje att skrikhögern och SD-aktivisterna i så stor utsträckning postar länkar urskiljningslöst.

  Jag gissar att många samlar och byter länkar där det är antalet länkar som blir ett mått på hur politiskt inkorrekt man är medan länkarnas eventuella innehåll och relevansområde saknar betydelse.

  Det förvånar mig inte alls att en länk till en artikel som handlar om att MP år 2013 krävde att alliansregeringen skulle sparka en moderat styrelseordförande för Arbetsförmedlingen postas i en tråd som handlar om förtroendet för vår nuvarande regering.

  Det händer ju numer att tidningar måste sätta upp en "OBS-skylt" för artiklar som ligger på nätet och förklara att artikeln är typ fem år gammal efter att någon figur upptäckt artikeln och "samlar"-folket rusar dit för att uppröras och byta och samla länkar.

  Stämmorna i den här klagokören är sällan så tonsäkra som de inbillar sig varaSkrattande
  När det ökända nättrollet Storken postade inlägget om att Gudrun Schyman ville förbjuda skägg delades det ohämmat. Så klart. Tror det är uppe i över 700 000 delningar nu, så ja, det är rätt illa ställt med källkritiken på sina håll.

  Här är en länk från skrönans tidiga dagar:

  http://staging.metro.se/nyheter/nej-gudrun-schyman-vill-inte-forbjuda-skagg/EVHnkq!6iNvIXKweN0jI/

   
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-03-12 14:49:27 följande:
  Mm, jag vet.

  Mycket av det man här på FL kam läsa från antifeminister om vad feminismen står för är ju hämtat från den rikliga flora av synnerligen obegåvad antifeministisk satir som finns på nätet

  Överhuvudtaget tycks den oförblommerade enfalden vara det som göder skrikhögern, SD-aktivismen och liknande antiintellektuella företeelser.
  Ja, Åkessons följare hör tydligen till de med tacksamma att mata:

  "Han väljer att inläggen till exempel ska visas för alla som gillar Jimmie Åkesson på Facebook, eftersom de ofta blir arga och delar."

  http://www.nsk.se/2015/09/07/han-trollar-dig-med-god-fortjanst/
 • nihka
  FDFMGA skrev 2016-03-12 14:54:20 följande:
  Metrolänkar funkar sällan, åtminstone på gamla Familjeliv.

  testar den här varianten

  tinyurl.com/p7c74fk
  Det är nog så. Den funkar för mig att öppna. Men jag är inne på "nya" familjeliv.
 • nihka
  Flash Gordon skrev 2016-03-14 19:02:33 följande:
  Jaha, den låg inne i tråden redan.

  .
  Ja, förtroende handlar mycket om hur man framstår och hur man framställer sig.

  Det handlar alltså i detta fall om en sjuttiotalist (Generation X) med rötterna i det engelskspråkiga Gambia som nätt och jämt staplar sig genom en intervju med CNN på usel svängelska.

  Det är alltså inte 50-talisten och landsbygdsministern Sven Erik Bucht som har sådana grava problem med den mest elementära engelska utan någon som man trots allt förväntat sig skulle vara bra mycket mer internationellt gångbar.

  .
  Nä det ger inger inget förtroende. 
  Ungefär som med den som "staplar" sig fram på "svänska"

  .
 • nihka
  Flash Gordon skrev 2016-03-15 08:44:55 följande:
  Tycker du att det ger ett bättre eller sämre intryck när en minister (och en relativt ung sådan dessutom) inte klarar av basal engelska?

  Jag menar att det, rent allmänt, skulle visst kunna vara en kompentent minister som sådan men när en minister inte ens behärskar grundläggande engelska så försämras intrycket av denna minister (och regeringen).

  Och detta är allmängiltigt, oavsett vad jag anser om miljöpartiet.
  Den som själv inte är så språkligt "kompentent"  har förstås svårt att riktigt bedöma andras språkliga kompetens.

  Här kan jag hjälpa till genom att berätta att Romson som visserligen har en svenskklingande satsmelodi och gör ett par basala verbböjningsfel i intervjun överlag uttryckte sig korrekt och visade ett välfungerande ordförråd med adekvat fackterminologi. Oavsett vad jag anser om miljöpartiet.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?