Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
 • nihka

  Har du förtroende för regeringen?

  Aqt skrev 2015-05-17 20:45:47 följande:
  Kvotflyktingar är de som FNs flyktingorgan anser bäst behövande, dvs inte de som betalar en förmögenhet för att resa hundratals mil till Sverige som har blivit det land allt fler köper sig smugglarresor till.
  Precis och utan minsta hänsyn till ekonomi och det var väl din invändning att "rika" människor inte skulle få komma hit och lyfta bidrag eller är det OK med "rika" kvotflyktingar?

  Sedan glömde du att svara på hur man (SD) försvarar superdyra kvotflyktingar när man påstår sig vilja hjälpa så många som möjligt för en viss summa?
 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-18 06:33:02 följande:
  Man hjälper färre här i Sverige som andra nordiska länder, men Sverige ökar hjälpen till behövande i närområdet. Det kostar mindre men hjälper till antalet fler.

  Bra politik!
  Fast nu glömde du igen att svara på hur man (SD) försvarar superdyra kvotflyktingar när man påstår sig vilja hjälpa så många som möjligt för en viss summa? Gäller inte den politiken som du tycker är så bra för kvotflyktingar? Får de kostar skjortan per individ och få bidrag samtidigt som de kan ha hur mycket egna pengar som helst?
 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-18 12:02:43 följande:

  Men ingen kan på fullaste allvar tro att det är de mest behövande som kommer hit,


  Naturligtvis är det människor som behöver asyl som får asyl. Det har inget att göra med hur mycket eller lite pengar man har. Eller anser du att man är mer i behov att fly från krig för att man är fattig? Biter kulor bara på riktigt fattiga människor?

  Sverige ger bistånd OCH Sverige tar emot och utreder den som knackar på vår port. Ofta följer familjen efter som anhöriginvandrare. De kan ha precis lika goda asylskäl själva, men som anhöriginvandrare slipper man en lång, dyr och farofylld resa för barnen. För alla invandrare gäller att ju fortare de kan komma in i arbete desto bättre. Vi tar emot dessa människor av humanitära skäl, inte hur nyttiga vi tror de kan bli för oss, men på sikt är det förstås osmart att BARA ta in riktigt fattiga människor utan utbildning.
 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-18 14:48:57 följande:

  Är mer än 180 st segregerade utanförskapsområden där det bor mer än 500000 människor propaganda? Menar du verkligen det?


  Ja.

  Rapport 2014-05-27:

  Folkpartiet har själva uppdaterat sin ?Utanförskapets karta? och anser att det år 2010 fanns 155 utanförskapsområden i Sverige utav de 4.601 granskade områdena. År 2006 ansåg Folkpartiet att det fanns 156 utanförskapsområden i Sverige. Några nya har tillkommit i denna uppdatering, och några är inte längre ett utanförskapsområde enligt Folkpartiet. Bostadsområden är således inte automatiskt i permanenta nedåtgående spiraler som är omöjlig att vända.

 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-18 16:08:18 följande:

  Man måste förstå att invandring är bra för Sverige om det är på en nivå som vi klarar av och i linje med våra grannländers nivå.


  Ungefär som bastubad, vodkadrickning  och arbetslöshet måste ligga i linje med våra grannländers nivå för att grännländer alltid har rätt?
 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-18 22:19:25 följande:
  Jag litar på FNs flyktingorgan som gör ett urval av bäst behövande framför de som hostar upp en förmögenhet och köper tillträde av flyktingsmugglare.
  Så i praktiken har du inget emot att flyktingarna har fickorna fulla av pengar bara de är utvalda av FN och inte istället har lagt några pengar på att ta sig hit. Svenska staten betalar då biljetten och alla andra kostnader åt dem.
 • nihka
  themia skrev 2015-05-18 20:10:43 följande:
  Så vad anser du?
  Ska vi mota dem vid gränsen, eller ska vi pröva deras flyktingskäl?
  SD har ju kommit med förslag om att bygga interneringsläger vid gränsen. Där låser man in familjerna tills de kan skickas tillbaka enligt moment22 resonemanget att alla som har råd att ta sig hit är ekonomiska flyktingar.

  Jag har för mig att det var järnrörs-Ekeroths idé med interneringsläger men den kan ha kommit från fler.
 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-19 06:07:12 följande:
  Om du tror
  Du frågade om dina siffror var propaganda och jag svarade ja. Du fick de korrekta siffrorna och källan.

  Läs gärna där och se hur man kommit fram till siffrorna.
 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-19 06:30:26 följande:
  Kvotflyktingsystemet är ett bra system
  Så i praktiken har du inget emot att flyktingarna har fickorna fulla av pengar bara de är utvalda av FN och inte istället har lagt några pengar på att ta sig hit. Svenska staten betalar då biljetten och alla andra kostnader åt dem.

 • nihka
  Aqt skrev 2015-05-19 06:07:12 följande:
  Inte ens mer än 180 utanförskapsområden tar du på allvar.
  Nej, jag tar mycket hellre rediga källor på allvar:

  Rapport 2014-05-27: 155 utanförskapsområden.

  Folkpartiet har själva uppdaterat sin ?Utanförskapets karta? och anser att det år 2010 fanns 155 utanförskapsområden i Sverige utav de 4.601 granskade områdena. År 2006 ansåg Folkpartiet att det fanns 156 utanförskapsområden i Sverige. Några nya har tillkommit i denna uppdatering, och några är inte längre ett utanförskapsområde enligt Folkpartiet. Bostadsområden är således inte automatiskt i permanenta nedåtgående spiraler som är omöjlig att vända.Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?