Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
 • nihka

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-03-16 18:00:39 följande:
  Jag föreslår att du lägger ner din quest, vad den än är.
  Du har vid mängder av tillfällen gjort detta nu. "Tolkat" mina inlägg och sen påstått att jag skrivit det som du tolkat in. 

  JaG menar vad är det för slags diskussion? Du påstår att jag skrivit ditt eller datt; jag påpekar att jag inte har det. Men du kör vidare i ditt "tolkningsspår"

  Håll dig till vad jag skriver eller låt bli att diskutera med mig.
  Hahaha! Att du gör precis det här är precis orsaken till att jag slutade diskutera med dig.
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-03-18 00:05:03 följande:
  Ingen är gladare än jag. Tack!
  Du har alltså till slut greppat att du bara får recept på palt tillbaka när du terroriserar med sanslöst tuggiga "tolkningar" som i ditt huvud transformerar andras uttalande av typ ett nej till ett ja. Vackert!
 • nihka
  Kung Markatta skrev 2016-03-18 00:47:35 följande:
  Den som intervjuades var Alice Bah Kuhnke.

  Hon pratade nog på samma sätt som hon gör på svenska och det är kanske där problemet ligger, i alla fall om man ska tro socialdemokraten Leif GW Persson:

  www.svt.se/kultur/leif-gw-persson-sagar-kulturministern

  - I kulturpolitiken har hon inte åstadkommit något. Det är mycket sorgesamt. Jag tror att man ska vara försiktig med att göra gamla barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn, säger Leif GW Persson om Bah Kuhnke
  Jepp. Jag vet men skrev bara fel namn av tankspriddhet.
 • nihka
  Nenne666 skrev 2016-03-18 01:45:45 följande:
  Allt verkar vara i sin ordning enligt övriga , men tack för att du uppvisade någon form av självinsikt, nångång. Bockar och bugar.
  Du tackar mig för att jag sa att jag skrev fel namn. Du lägger då inte ribban högt för vad du prisar, men det är väl för att du vet att du aldrig själv kommer nå dit. 
 • nihka
  Ewald01 skrev 2016-03-19 09:46:38 följande:

  Intressant fråga till alla SD:are
  Vad tycker ni om avtalet med Turkiet? 

  www.dn.se/nyheter/varlden/turkiet-och-eu-overens-om-ett-avtal/

  Turkiet vill på sikt bli medlem i EU!


  Kan inte svara på den frågan, den är inte ställd till mig som ju inte alls sympatiserar med SD, men ser att SS känner sig manad samt att hen gör ett försök till att svara för "alla".

  Det är iaf inget regeringen är inne på - för att så smått återgå till ämnet.
 • nihka
  nihka skrev 2016-03-19 10:42:20 följande:
  Det är iaf inget regeringen är inne på - för att så smått återgå till ämnet.
  Turkiet måste erkänna Cypern för att bli medlem

  Turkiet är ett kandidatland och förhandlar om EU-medlemskap sedan 2005. Målet för förhandlingarna ska vara medlemskap, men Europeiska rådet konstaterade i december 2004 att resultatet inte nödvändigtvis blir fullt medlemskap.


  Turkiet måste erkänna Cypern för att bli medlem i EU. EU anser också att Turkiet måste stärka skyddet för de mänskliga rättigheterna, minoriteters rättigheter samt yttrande- och mötesfrihet.


  Turkiet ansökte om medlemskap i dårvarande EG 1987.

  http://www.eu-upplysningen.se/Om-EU/Medlemskap-och-historik/Flera-lander-vill-ga-med-i-EU/

  Ett EU-medlemskap har stått på Turkiets önskelista i 50 år, men sedan de blev kandidatland 2005 har de tagit steg BAKÅT när det gäller exempelvis yttrande- och mötesfrihet.

  Något turkiskt EU-medlemskap kommer alltså inte att stöttas under denna regering eller någon annan seriös regering för den delen.

 • nihka
  Ewald01 skrev 2016-03-19 11:42:46 följande:
  Inte bara högerpopulistiska partier tycker att Turkiet inte ska få med i EU. Även konservativa och Socialdemokraterna är inne på denna linje och en stor majoritet av folket!

  Konstigt att man nu sluter avtal med Turkiet.

  Det är ju Grekland, ett land som bland de länder som har de största militära utgifter i Europa per capita, som ska skydda sin rspektive Europas yttre gräns!
  Avtal är inte detsamma som ett EU-medlemskap.

  Att teckna avtal med Turkiet är ett sätt att avlasta Grekland som ju är en del av EU och därför ska åtnjuta olika typer av insatser från EU.
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-03-19 12:12:32 följande:
  Kanske inte konstigt. Men det ser inte särskilt snyggt ut. De verkar inte heller så värst stolta över denna lösning.

  Att Turkiet skulle bli medlemmar är väl (tack och lov) en bit bort. Men visst har Erdogan fått ett grepp om EU. Återstår att se om EU kan slingra sig ur det framöver.

  Jag tycker det är tragiskt att EU inte kunde lösa detta på ett bättre sätt. Men det säger väl en del om organisationens begränsningar.
  Hade varit funktionellt att kolla upp dina fakta innan du uttalar dig. Men det säger väl en del om dina källkritiska begränsningar.

  EU behöver inte slingra sig ur något med Turkiet. Samma kravlista som tidigare kvarstår för ett medlemskap i EU för Turkiet oavsett vad Turkiet vill och har velat i 50 år.

  Jag diskuterar inte med tramsinlägg utan gör en rättelse.
 • nihka
  Ewald01 skrev 2016-03-19 13:29:19 följande:
  Att Turkiet måste erkänna Cypern är väl bara ett av många krav man ska ställa på landet generellt.

  Turkiet har ungefär samma bonitet som Italien och Spanien. Ortänkbart att Turkiet ska ha Euron!

  Turkiet är ett rel. stort islamiskt land och kommer aldrig att respektera våra värderingar. De kommer aldrig att respektera press- och tryckfriheten! 

  Turkiet har en massa problem med kurderna ....

  ... helt otänkbart att landet ska vara en del av EU!
  Det beror sig på hur mycket man är beredd att ändra och alla förhandlingar kommer att vila på det och med största sannolikhet rasa med det.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?