Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2016-03-14 21:53:14 följande:
    Vad är det för anti-rasistisk informationskampanj som du pratar om? Kan du ge exempel på när denna kampanj inte har använt siffror som står i relation till antal flyktingar/emigranter/svenskar?
    Ett bra exempel på det är tidningen ETC olika försök att som de kallar det "avfärda myter om invandring" och liknande. Tidigare hade de t.o.m. en separat skrivelse (osäker på om den fanns i tryck, men i alla fall som nedladdningsbar pdf) med enbart sådan frågor, men som jag inte hittar längre. Jag är osäker på om länkad artikel är samma text, men det är i alla fall exempel på liknande.

    nyheter24.se/nyheter/politik/791130-9-myter-om-invandring-som-ar-helt-falska
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-14 23:55:25 följande:
    Hmm, tydligen blev det för abstrakt. Därför tar jag ett exempel från verkligheten

    År 2010 hade SD 20 riksdagsmän varav 2 st förekom i brottsstatistiken. Efter 2014 års val har SD 49 st riksdagsmän varav 5 st förekommer i brottsstatistiken.
    Källa: www.aftonbladet.se/nyheter/article19535807.ab

    Sett till att SD har många fler riksdagsledamöter efter 2014 års val än efter 2010 års val så avviker inte andelen dömda Sverigedemokratiska riksdagsledamöter från från den nivå som gällde tidigare.

    Med din logik så har vi emellertid en kraftig ökning av kriminella riksdagsmän inom SD? Du menar vidare att det är mer sant att peka på den kraftiga ökningen av antalet kriminella Sverigedemokrater i riksdagen än att försöka få det att låta som motsatsen (genom att peka på antal dömda Sverigedemokrater bara följer den kraftiga ökningen av sverigedemokratiska riksdagsmän).
    Detta förutsätter dock att personerna ifråga är att beteckna som kriminella, vilket jag inte anser att man är per automatik för att man någon gång blivit lagförd för att ha brutit mot någon lag.
    Om så ändå är fallet och det du påstår stämmer tycker jag det är helt i sin ordning att uttrycka om utvecklingen som att antalet kriminella ökar i SD eftersom så är fallet enligt de fakta du framställer. 
    Om folk inte vet skillnaden på antal och andel så är det deras läsförståelse det är fel på.

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-15 08:10:44 följande:
    När det gäller nyheten om hot och våld på asylboenden visar det sig att antalet hot och våld på asylboenden i relation till antal boenden har minskat något. Dessutom så det, sett till brottsstatistiken mindre vanligt med våld på asylboenden än vad det är i samhället i övrigt.

    Enligt brås statistik så skedde i Sverige 2015, 1 109 våldsbrott per 100 000 innevånare.
    statistik.bra.se/solwebb/action/index

    På svenska asylboenden inträffade, enligt SVD, 420 incidenter med våld och hot vilket ger 263 incidenter med våld och hot per 100 000 inivider (om vi antar att det fanns 160 000 personer på asylboenden i fjol)

    Du anser att media under dessa förutsättningar bör fokusera på att det har skett en kraftig ökning av hot och våld på asylboenden jag anser motsatsen. Jag tror tyvärr inte att vi kommer så mycket längre i denna fråga.
    De 420 incidenterna på asylboende, ingår de i de 1109 våldsbrotten totalt per 100 000 invånare i Sverige eller inte?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-15 14:29:56 följande:
    Jag utgick ifrån SVDs artikel där tidningen hävdade att  hot och våld på Migrationsverket ökar kraftigt.

    www.svd.se/hot-och-vald-i-migrationsverkets-lokaler-okar

    Jag är medveten om att det inte fanns 160 000 flyktingar på asylboenden hela året men å andra sidan så är antalet rapporterade fall av hot, våld och trakasserier långt under samhället i övrigt.
     
    Artikeln handlar om Migrationsverkets mottagningar och inte om asylboenden.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-03-15 18:21:46 följande:
    Det är befängt att jämföra andelen misshandelsfall på asylboenden med riksgenomsnittet.

    Gör man det har man dels inte förstått från vilka förhållanden människor flyr och vad som händer när många människor vistas på en liten yta under stress.

    Ska man överhuvudtaget jämföra så finns möjligheten att jämföra om andelen misshandelsfall ökar eller minskar på asylboenden - eller mer specifikt om det blivit mer frekvent med hot eller våld riktat mot personalen på asylboenden och/eller Migrationsverkets personal.
    Du har väl inte en jävla aning om under vilka förhållanden folk som kör för fort, spöar upp frugan, tar droger, snattar parfym, eller fifflar med skatten lever, hur de mår eller vad de varit med om. Att överhuvudtaget ta upp den faktorn som en slags förklaring till brottslighet hos vissa grupper jämfört med andra är befängt.

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-15 21:39:02 följande:
    Du vet varför jag angav att asylsökande var underrepresenterade...

    Efter att ha googlat på denna händelse under eftermiddagen så inser jag att det finns hundratals inlägg från människor som vill kommentera polisens statistik som visar på en överrepresentation av våld på asylboenden. Inlägg som exempelvis menar att vi ska stänga gränsen, utvisa parasiterna och avrätta dom ansvariga..


     


    Jag tycker att det är otäckt att nyheten verkar trigga igång så mycket hat och jag ifrågasätter också om jämförelsen med samhället i stort är rimlig.  Hur ser det ut med våldet på andra institutioner? Är det också förhöjt? Vad drar vi i så fall för slutsatser av det? Triggar även sådan statistik igång en massa hat eller är det bara är när statistiken kan kopplas till invandrare som det triggar igång hat hos vissa? Vi vet nog alla svaret på den frågan...


    Jag menar på att det är precis det beteenden du representerar som skapar stöd för partier som sd eller värre.
    Hade man från politiskt håll valt att lösa problem istället för att mörka dem hade problemen inte givit vatten på kvarnen för den mer extrema delen av oppositionen.

  • Tom Araya
    Kung Markatta skrev 2016-03-16 12:43:20 följande:

    Regeringen går vidare i full fart med försäljningen av Vattenfalls smutsiga brunkolsverksamhet istället för att lägga ner den, trots att två nuvarande statsråd stod och viftade frenetiskt med varsin kolbit i valrörelsen för att visa hur viktigt de tyckte det var att verksamheten inte såldes och på så sett levde vidare.

    www.svd.se/kalla-nytt-bud-pa-vattenfalls-brunkol-idag/om/vattenfall-saljer-tyska-brunkolen

    Nya intressenter finns nu och de har storstilade planer:

    Om några timmar väntas ytterligare en intressent tillkännage ett bindande bud på Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Det säger källor till SvD Näringsliv i Tjeckien som pekar ut tjeckiska EPH som intressent.

    EPH som är ett av Tjeckiens största energibolag och som expanderar snabbt i hela Europa är också oroat över de låga elpriserna som i dag ligger under tillverkningskostnaderna.

    Men i en intervju med SvD Näringsliv sade EPH-chefen och delägaren Daniel Kretinski häromdagen att EPH är berett att acceptera årliga förluster på hundratals miljoner kronor i flera år.

    - Det gäller att överleva de närmaste åren. Om tio år kommer läget förhoppningsvis att se annorlunda ut, sa Kretinsky som räknar med att kolkraften kommer att uppleva något av en renässans när de sista tyska kärnkraftverken stängs 2022.

    -----------------

    Här accepterar man alltså förluster på flera hundra miljoner i många år för att sedan köra kolkraftverken för fullt när de tyska kärnkraftverken stängs och på så sätt uppväga förlusterna. Man pratar till och med om en renässans för kolkraften. Det rimmar ganska illa med de klimatmål regeringen påstår sig anse vara så viktiga.


    Varför köpte Vattenfall in sig i tysk kolkraft från början kan man undra....
  • Tom Araya
    Ewald01 skrev 2016-03-15 23:11:58 följande:

    Pratar ni om flyktlinar osv.?

    Har nyligen också sett en interessant bidrag kring detta .... hmm ...

    www.expressen.se/nyheter/ha-advokaten-gor-miljonklipp-pa-flyktingar/


    Rätt fånigt att tala om att folk och företag gör pengar på flyktingar när det är politik som gör det möjligt och t.o.m. skapat behovet av det dessa företag levererar och tjänar pengar på. Vad är alternativet i det läge som är?
  • Tom Araya

    Ang Mona Sahlin och Folkets demonstration så handlade det främst om två saker:

    1. Tveksamt om en regeringspolitiker ska ägna sig åt sådant.

    2. Trovärdigheten hos en politiker som är så uppenbart inkonsekvent i sina uttryck om personer och organisationer och då tänker jag främst Monas ställningstagande i frågan om till Sverige återvändande IS-krigare i förhållande till de hon tagit om Folkets demonstration....men Mona kanske tycker bättre om IS än om Folkets demonstration...

  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-03-17 00:16:53 följande:
    Mona Sahlin sitter inte i regeringenSkrattande
    Nu skrev jag inte att Mona sitter i regeringen utan att hon är regeringspolitiker....hårfint och kanske inte helt korrekt, hon är politiker och företräder ett regeringsparti samt innehar en post på justitiedepartementet.
    Definitivt är i alla fall att hon inte sitter i opposition där man skulle kunna förvänta sig sådana uttryck i media och där det hade kunnat vara mer acceptabelt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?