Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2016-03-17 00:46:49 följande:
    Det är min poäng i diskussionen kring hur Mona Sahlin påverkar förtroendet för regeringen - att det inte borde påverkas. Hon utnämndes av alliansregeringen till sin nuvarande post och hon sitter inte i regeringen.

    Herregud. Det är åratal sedan hon satt i en regering och då påverkade hennes agerande förtroendet för den regeringen. 
    Socialdemokraterna är ett regeringsparti och såklart påverkas mitt förtroende för regeringen och/eller regeringspartier även av vilka poster som tillsätts eller låts vara tillsatta av vilka personer som ligger i dess påverkan och självklart också i hur regeringen visar vilja att förändra något till det bättre som ursprungligen beslutats av en tidigare regering av en annan färg.
  • Tom Araya
    misil skrev 2016-03-18 00:45:52 följande:

    Att sossarna i Sverige lyckats hålla upp siffrorna så pass länge som man gjort beror på den korrupta symbiosen med facket.
    Det korrupta består b.l.a av att medlemmarna tvingas med sina hårt ihop slitna pengar sponsra ett parti man inte sympatiserar med eller tycker genuint illa om,även ren propaganda som t,ex politism och inskränkta skrifter från det fackförbund man är medlem i.


    Att ingen tar tag i det och särar på s och facket.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-03-18 08:01:15 följande:
    Du menar att det borde stiftas lagar som styr vad fackförbund får använda sina pengar till.Skrattande
    Till att börja med tvekar jag till att fackföreningsrörelsen ska vara politiskt bunden överhuvudtaget, men även om man lämnar den möjligheten öppen så kan man klippa banden mellan nuvarande fackförbund och socialdemokraterna.

    I ett alternativ där möjligheten för ett politiskt bundet fackförbund lämnas öppet blir det då fritt för varje parti att bilda sitt förbund och locka till sig medlemmar. Besväret att bygga upp en ny organisation och med nytt medlemsunderlag ska ligga hos det parti som vill starta nytt, inte hos den enskilda medlemen som inte önskar stödja s genom sitt medlemskap.
  • Tom Araya
    Rataxes skrev 2016-03-18 09:15:33 följande:
    Det är bara medlemmarna själva som kan lösa det problemet. Nu håller ju pamparna inom LO facken och såssarna varandra bakom ryggen så det blir inte så lätt. Det måste börja underifrån.
    Hur ska medlemmarna kunna göra det?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-03-18 16:40:51 följande:
    Om inte jag tar fel så är kollektivanslutningen, det vill säga att enskilda avdelningar fattade beslut om att ansluta samtliga medlemmar till S borta sedan länge. Det var ett jävla oskick, så det är bra.

    Efter vad jag minns var länge M mot ett införande av ett system där bidragen till partierna måste redovisas, men det fattades till slut beslut om detta i riksdagen där alla partier utom SD var för ett sådant system.

    Det är ju inte bara fackförbund som ger bidrag vilket min länk understryker.

    tinyurl.com/hdye5k7
    Kopplingen mellan LO och socialdemokraterna är mer än ekonomiska.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-03-18 17:02:47 följande:
    Javisst. Det finns tydliga ideologiska kopplingar också.

    Den person som här inte sällan föraktfullt benämns "svetsarn" har ju en facklig bakgrund.

    Lyckligtvis går det inte att lagstifta om vilka åsikter fackligt aktiva ska ha.
    Det är inte fråga om att lagstifta mot åsikter utan att skapa möjlighet till facktillhörighet utan att samtidigt stödja ett parti utan egen påverkan.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-03-18 17:59:43 följande:
    Jo, jag anser att du är inne på lagstiftningsområdet. Organisationsrätt och föreningsfrihet var centrala mål för den tidiga arbetarrörelsen.

    Du och några med dig i den här tråden vill inskränka den. Det är bara möjligt genom lagstiftning och att Sverige går ur ILO skulle jag tro.
    Jag ser snarare koplingen mellan LO och socialdemokraterna som ett mer inskränkt förhållande för den enskilde fackmedlemen än om banden klipptes.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-03-18 21:53:38 följande:
    Jag förstår inte riktigt vad du menar.

    Jag tolkar det som att du anser att det är mer angeläget att kopplingen mellan S och KO-förbunden försvinner är att man behåller organisationsrätten och föreningsfriheten enligt FN-konventionerna.
    Jag kan inte se någon frihet i att medlemskap i facket automatiskt innebär stöd till ett enskilt parti. Frihet är väl att själv få välja det, vilket inte finns om det enda fackförbundet är anslutet till ett enskilt parti.
    FDFMGA skrev 2016-03-18 21:53:38 följande:
    Hur tänker du dig den lagstiftningen - att ingen fackligt aktiv samtidigt får vara politiskt engagerad och verksam. Du menar såvitt jag kan förstå att staten bör gå in och bestämma hur fackföreningarnas stadgar ska se ut, inte medlemmarna.

    Det påminner inte så lite om hur Mussolini såg på fackföreningar i så fall.
    Om du tycker att medlemmarna ska få bestämma så låt de rösta om saken...

    Vad jag menar med att klippa banden mellan facket och socialdemokratiska partiet är att den etablerade fackföreningsrörelsen ska vara politiskt obunden eftersom dess medlemar aldrig haft den valmöjligheten, sedan kan partier få starta upp nya förbund och dra till sig medlemmar om de vill. Ja, jag tycker staten kan gå in och ge fackföreningsmedlemarna den friheten, för som det är idag finns ingen frihet, bara tvång.
  • Tom Araya
    Smecker skrev 2016-03-20 17:00:56 följande:
    Fast nu har majoriteten av medlemmarna valt att det skall vara så. Är du säker på att alla medlemmar i SN anser det okej att deras pengar går till M?
    Såklart lika illa det om alternativ inte finns att välja på.
  • Tom Araya
    Smecker skrev 2016-03-20 17:00:56 följande:
    Fast nu har majoriteten av medlemmarna valt att det skall vara så.
    Jaså, när har sådana val skett och vilka alternativ lämnades att välja på?
    Smecker skrev 2016-03-20 19:41:37 följande:
    Det där får du allt ta och styrka med fakta.

    - Vilket är det största partiet?

    - På vilket sätt TVINGAR det största partiet medlemmarna i fackföreningen att betala till partiets valkassa?

    - På vilket sätt har det största partiet alla beslutsfattande poster inom facket?
    -Antagligen s, även om det nu växlar mellan s och m i olika perioder om vilket parti som är störst.

    -Att en del av medlemsavgiften automatiskt går till s utan att medlemmen får välja och det finns eller inget fackligt alternativ att välja för de flesta.

    -Känner du till många moderater, centerpartister eller sverigedemokrater på höga poster inom facket?
    Det är ett välkänt faktum att det bara är sossar på ledande poster i de flesta fackförbund inom LO-sfären och att det inofficiellt är ett krav på partimedlemskap för att komma någonstans inom facket.
    FDFMGA skrev 2016-03-21 08:32:43 följande:
    Vänta bara tills de här jepparna kommer på att de själva tvingas betala partistöd till partier de ogillar via skattsedeln, i den mån de har lyckats ta sig ut på arbetsmarknaden.

    Jag gissar att det blir en massanmälan till Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna. Och där kommer man att häpet konstatera att den svenska skolans misslyckande är större än någon någonsin kunnat tro, att barnen inte ens får lära sig hur representativ demokrati fungerar.

    Själv tror jag inte att det främst är ett kunskapsproblem utan mer ett fenomen som bottnar i att det konstanta gnället har blivit ett självändamål för vissa bortklemade individer.
    Skillnaden är väl att det sk "partistöd" som går att söka och är finansierat via skattesedeln inte är ensidigt till ett parti.



Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?